От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот eminem94 » Сря 04 дек 2013 11:18

alpinab написа:Колеги снощи заредих на Лукойл в моя Б6 71.4 литра нафта при положение, че колата е имала поне кило в нея. Аз ли греша но дават, че този пасат събира точно 70 литра.

Може и 80 да събере колега ,всичко е въпрос на желание и техника :Д То и на Сеата му дават 55 литра нафта ма 65-70 си ги събира от-до

Calib3r
Автомобил: Audi A3
Двигател: 1.9 TDI ASZ

Мнениеот Calib3r » Сря 04 дек 2013 12:39

StrEagle написа:Има добавки за смазване на ГНП - виж темата за добавки за дизел.
Аз ползвам на Liqi Moli и я редувам с другата им за чистене на дюзи профилактично.

Вече нямам проблем с ГНП и ми се струва, че няма да имам ако не сипвам от Лукойл ;)

А за количеството гориво си спомням как бях сипвал бензин в туба 5 литра с маркировка на литрите. Един приятел беше закъсал и на плащане се оказа че съм сипал 5.150литра, а бях точно на чертичката на 5-те литра... Този тест ми е любимия, особено ако имаш туба 10+ литра се вижда най-добре..

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Сря 04 дек 2013 18:12

Бензиностанциите имат право до 50грама на литър грешка.

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Чет 05 дек 2013 7:51

Calib3r написа:Здравейте, последните 2-3 месеца все сипвах нафта на Лукойл. И преди да запаля, като дам на контакт колата издаваше отвратителен звук. Няколко приятели ми викат "Пич, нафтовата помпа е заминала..". Въобще не се бях замислял, че може да има такава голяма разлика в нафтата. Преди 1-2 дни стигнах резервата и сипах на ОМВ, защото ми беше най-близо. Направил съм 10-12 паления от тогава и не чувам този гаден звук, които се чуваше при даване на контакт.
Не знам от нафтата на едните или от на другите е, дали е защото е била лятна предишната, а сегашната е зимна, в което няма логика, но знам ли... Също не знам какви ла*на сипват вътре, но ще ги набия някой ден. Скоро мислех, да си търся ГНП...

И аз сипвах основно на Лукойл заради картата за отстъпка. Събирах картончета с букви и спечелих карта за отстъпка. (10ст на екто горивата). Преди месец умишлено изхарчих цялата нафта и заредих пълен резервоар от "хубавия" екто дизел. БРАТЯ! няма такова тракане и вибраций.
Вкарах се във филми........ чистене на дюзи, проверка и центровка на ГНП......... бях се замислил и за проблеми с маховика, скоростна кутия и т.н.........
Викам си нямам как да е от горивото, нали е ЕКТО и от рафинерията Лукойл зареждат почти всички.
Добре че не почнах по-сериозните ремонти............ сипах на 2 пъти от ЕКО, един път 50лв, втория 30лв. По груби сметки 30 и няколко литра, колата е друга, макар че и ЕКО не я хвалят много.

Вече не знам къде да зареждам!
Може би ОМВ, там не съм пробвал, но като изцедя резервоара до край, много е тегаво после от финансова гледна точка докато се напълни :)

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Чет 05 дек 2013 22:19

Shell счупиха тъпомера! Изминал съм 20 км откакто ми е светнала лампата за нафтата. Резервоарът ми побира 55л. За 20 км да съм изгорил 2 литра, значи остават 3л. в резервора. Отивам да ми сипват догоре и ми сипват 55.439. Викам: "момче, как успя на 55л. резервоар с останали няколко литра в резервоара да му сипеш 55л. и отгоре?" ... Отговорът беше: "ми не знам, толкова събра."
Повече аз там няма да зареждам. Качеството на горивото може и да е добро, но те бият откъм количество.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 05 дек 2013 22:44

При същите обстоятелства отиди и на друга бензиностанция по твой избор и ще видиш, че на всякъде е едно и също.

vladivnv
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI PD - 2002
Двигател: 74 kW AXR

Мнениеот vladivnv » Пет 06 дек 2013 14:23

qm_parket написа:Shell счупиха тъпомера! Изминал съм 20 км откакто ми е светнала лампата за нафтата. Резервоарът ми побира 55л. За 20 км да съм изгорил 2 литра, значи остават 3л. в резервора. Отивам да ми сипват догоре и ми сипват 55.439. Викам: "момче, как успя на 55л. резервоар с останали няколко литра в резервоара да му сипеш 55л. и отгоре?" ... Отговорът беше: "ми не знам, толкова събра."
Повече аз там няма да зареждам. Качеството на горивото може и да е добро, но те бият откъм количество.

Колега сигурен ли, че целия капацитет на резервоарът ти е 55л? При мен е 62л. като 7л. са ми резервата (когато светне лампата) а останалата част е 55л. Колата е Голф 4 1.9 TDI помпа - дюза.

Колкото до избора не бензиностанция - аз зареждам предимно от Петрол и слагам добавка на "Хелиос". Друг избор, за мен, би бил ОМV. В никакъв случай не бих зареждал от Shell или Лукойл.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 06 дек 2013 14:44

Нищо учудващо няма в това. Има писано много по тази тема. На 55 литров резервоар се събират до 65л гориво. Зависи колко ще го обезвъздушава бензинджията. След като изключи пистолета, изчаква се малко и пак пуска и така 4-5 пъти. И това е защото 55л са само резервоара, без гърловината.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пет 06 дек 2013 15:17

Колеги не знам за нормалните горива Shell, но от V-Power Nitro+ Disel и V-Power Nitro бензин съм очарован!
Поне от бензиностанцията на Цариградско до The Mall. :mhihi

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Пет 06 дек 2013 16:54

За качеството - качествени са горивата на ШЕЛ, аз също съм доволен. Количеството, което ми заредиха обаче доооста ме учуди.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 06 дек 2013 17:09

В момента зареждам от Лукойл. Случва се да заредя и от някоя друга от големите вериги (Шел, ОМВ). Преди 4-5 години си бях харесал Еко. Забелязах следното нещо в Шел дизела преди да махна DPF-a:

С дизел на Шел (особено с по-скъпия) филтъра се чистеше много трудно, дори и при оптимални условия за регенерация (извънградско каране 80-90 км/ч). За градското да не говорим - стигнах стойности от порядъка на 35%. Правих и логове на такива карания за 1 час и то при нарочно каране при оптимални условия за пасивна регенерация успявах да сваля 2-3%!!! Такова нещо с дизел на Лукойл нямаше - градско каране 3 седмици примерно филтъра ставаше 10-15 % които ставаха 0 % за не повече от 25 мин каране. Не знам какво слагат Шел, но определено не е приятелски настроено към колите с DPF. Иначе разхода беше 0.5 л по-нисък сравнен с Лукойл дизела.

Така или иначе филтъра го махнах и сега не е проблем, но въпреки това не сипвам никакви добавки и избягвам подобрени горива супер, нитро и подобни.

Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Мнениеот tonkogtd » Съб 07 дек 2013 0:16

svere написа:
Calib3r написа:Здравейте, последните 2-3 месеца все сипвах нафта на Лукойл. И преди да запаля, като дам на контакт колата издаваше отвратителен звук. Няколко приятели ми викат "Пич, нафтовата помпа е заминала..". Въобще не се бях замислял, че може да има такава голяма разлика в нафтата. Преди 1-2 дни стигнах резервата и сипах на ОМВ, защото ми беше най-близо. Направил съм 10-12 паления от тогава и не чувам този гаден звук, които се чуваше при даване на контакт.
Не знам от нафтата на едните или от на другите е, дали е защото е била лятна предишната, а сегашната е зимна, в което няма логика, но знам ли... Също не знам какви ла*на сипват вътре, но ще ги набия някой ден. Скоро мислех, да си търся ГНП...

И аз сипвах основно на Лукойл заради картата за отстъпка. Събирах картончета с букви и спечелих карта за отстъпка. (10ст на екто горивата). Преди месец умишлено изхарчих цялата нафта и заредих пълен резервоар от "хубавия" екто дизел. БРАТЯ! няма такова тракане и вибраций.
Вкарах се във филми........ чистене на дюзи, проверка и центровка на ГНП......... бях се замислил и за проблеми с маховика, скоростна кутия и т.н.........
Викам си нямам как да е от горивото, нали е ЕКТО и от рафинерията Лукойл зареждат почти всички.
Добре че не почнах по-сериозните ремонти............ сипах на 2 пъти от ЕКО, един път 50лв, втория 30лв. По груби сметки 30 и няколко литра, колата е друга, макар че и ЕКО не я хвалят много.

Вече не знам къде да зареждам!
Може би ОМВ, там не съм пробвал, но като изцедя резервоара до край, много е тегаво после от финансова гледна точка докато се напълни :)

Я кажи за филма.Гледам,че зареждаш на Еко и направо си литнал и си намразил Лука.Незнам какви дизели караш,ама аз в момента карам 1.6TD,1.9TDI,2.0TDI Комън-рейл само с ЕCTO DIESEL на Лука.Бензин основно пак от там за другата каруца.

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Съб 07 дек 2013 9:46

@tonkogtd карам пасат 1.9тди 110кс стара каляска 99г ........ чак да съм литнал не съм, просто работата на двигателя е друга и почти няма вибраций във волана и купето.
За вървежа не мога да кажа нищо, зашото в последно време карам основно градско и много малко я настъпвам.

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Нед 08 дек 2013 10:36

svere написа:@tonkogtd карам пасат 1.9тди 110кс стара каляска 99г ........ чак да съм литнал не съм, просто работата на двигателя е друга и почти няма вибраций във волана и купето.
За вървежа не мога да кажа нищо, зашото в последно време карам основно градско и много малко я настъпвам.

AFN над 500 хил километра,и с Лукоил трака,а с други не,странна работа...Човек температурите взеха да падат,и милиониците ни станаха по тракащи рано сутрин,като почнете с тея филми за 20 годишни коли,се едно е чисто нова,не мога да разбера...Тоя двигател яде олио,масла и кви ли лайна и няма спирачки,а ти си сложил нафта от Бенз и ти трака,някой път сме прекалено грижливи към изхвърлените от Италия морги,според мен де.... :neutral

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Нед 08 дек 2013 20:30

vladivnv написа:
qm_parket написа:Shell счупиха тъпомера! Изминал съм 20 км откакто ми е светнала лампата за нафтата. Резервоарът ми побира 55л. За 20 км да съм изгорил 2 литра, значи остават 3л. в резервора. Отивам да ми сипват догоре и ми сипват 55.439. Викам: "момче, как успя на 55л. резервоар с останали няколко литра в резервоара да му сипеш 55л. и отгоре?" ... Отговорът беше: "ми не знам, толкова събра."

Колега сигурен ли, че целия капацитет на резервоарът ти е 55л? При мен е 62л. като 7л. са ми резервата (когато светне лампата) а останалата част е 55л. Колата е Голф 4 1.9 TDI помпа - дюза.

Колкото до избора не бензиностанция - аз зареждам предимно от Петрол и слагам добавка на "Хелиос". Друг избор, за мен, би бил ОМV. В никакъв случай не бих зареждал от Shell или Лукойл.

Резервоарът ми е 55 литра, като в тях влизат и 5 литра резерва: http://xainov.snimka.bg/automobiles/dokumentaciq.777737.31632026.big

Върни се в “Дизелови агрегати”