Calib3r написа:Здравейте, последните 2-3 месеца все сипвах нафта на Лукойл. И преди да запаля, като дам на контакт колата издаваше отвратителен звук. Няколко приятели ми викат "Пич, нафтовата помпа е заминала..". Въобще не се бях замислял, че може да има такава голяма разлика в нафтата. Преди 1-2 дни стигнах резервата и сипах на ОМВ, защото ми беше най-близо. Направил съм 10-12 паления от тогава и не чувам този гаден звук, които се чуваше при даване на контакт.
Не знам от нафтата на едните или от на другите е, дали е защото е била лятна предишната, а сегашната е зимна, в което няма логика, но знам ли... Също не знам какви ла*на сипват вътре, но ще ги набия някой ден. Скоро мислех, да си търся ГНП...
И аз сипвах основно на Лукойл заради картата за отстъпка. Събирах картончета с букви и спечелих карта за отстъпка. (10ст на екто горивата). Преди месец умишлено изхарчих цялата нафта и заредих пълен резервоар от "хубавия" екто дизел. БРАТЯ! няма такова тракане и вибраций.
Вкарах се във филми........ чистене на дюзи, проверка и центровка на ГНП......... бях се замислил и за проблеми с маховика, скоростна кутия и т.н.........
Викам си нямам как да е от горивото, нали е ЕКТО и от рафинерията Лукойл зареждат почти всички.
Добре че не почнах по-сериозните ремонти............ сипах на 2 пъти от ЕКО, един път 50лв, втория 30лв. По груби сметки 30 и няколко литра, колата е друга, макар че и ЕКО не я хвалят много.
Вече не знам къде да зареждам!
Може би ОМВ, там не съм пробвал, но като изцедя резервоара до край, много е тегаво после от финансова гледна точка докато се напълни :)