ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос

Мнениеот VWGT » Пет 17 сеп 2010 9:14

може ли да се монтира без ерор-кабели обикновен 35W-ов ксенон на пасат 5/5.5, на който при изгоряла крушка (независимо коя) на FIS дисплея излиза рисунка на крушка с надпис Light Failure.

според събраните различни мнения до този момент, едни казват "може", други "не", трети "зависи от ксенона". Искам да разбера дали има хора с монтиран/монтирали по този начин ксенон и какво е тяхното мнение

Потребителски аватар
karlson18
Автомобил:
Двигател:

Re: ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос

Мнениеот karlson18 » Пет 17 сеп 2010 9:29

Аз си монтирах ксенона без тези преходници,но само трябва малко да разчекнеш пластината която държи крушката за да може да минат кабелите,на таблото не ми свети никаква лампичка за изгоряла крушка.Момчето от което взех ксенона ми обясни,че ако ксненона е 55W тогава трябва да се слагат тези преходнизи за да не свети на таблото все едно имаш изгоряла крушка.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 17 сеп 2010 9:54

едни хора казват обратното, че като е 55W ксенона тогава е ок, щото и старата крушка е 55W. Но пък едни други хора, казват, че това зависи само от баласта, където компютъра хващал пад на напрежението и крушката няма значение. Аз обаче съм бос в ел. темите, та затова питам.
С две думи ти нямаш проблем с 35w ксенон :)

Потребителски аватар
karlson18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karlson18 » Пет 17 сеп 2010 9:57

ДА

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 17 сеп 2010 10:19

Аз също.
2 комплекта по 35W баласти.

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Пет 17 сеп 2010 10:29

И аз съм с два комплекта крушки и баласти 35W повече 2 години !

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 17 сеп 2010 15:03

ясно, значи трябва да стане :)
мерси за отговорите

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 06 дек 2013 15:10

dancho_kolev написа:И аз съм с два комплекта крушки и баласти 35W повече 2 години !

Тоест на дългите също си сложил ксенон ?

А като пускаш дълги не светят ли по слабо в началото и при светкавица ??? Има мнения че се съкращавал живота на лампата в този режим на ползване на къси/дълги.

Като се слага ксеноновата крушка в оригиналният фар на Пасат 5.5 с конзола Н7 -ксенонката със същият цокъл ли е и ползва ли оригиналната букса или всичко е различно. Моите се сахващат с телчета -говоря за халогенките сега.
Какво се запазва и какво не ?

От къде се взема управлението на късите ?

Ксенонката разтопява ли снега по фара или се налага сам да си го чистиш ?
=================

Каква марка ксенон сложихте колеги ??? Хем да е читав, хем качествен -оптимален вариант ???

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пет 06 дек 2013 15:31

kossis написа:
dancho_kolev написа:И аз съм с два комплекта крушки и баласти 35W повече 2 години !

Тоест на дългите също си сложил ксенон ?

А като пускаш дълги не светят ли по слабо в началото и при светкавица ??? Има мнения че се съкращавал живота на лампата в този режим на ползване на къси/дълги.

Като се слага ксеноновата крушка в оригиналният фар на Пасат 5.5 с конзола Н7 -ксенонката със същият цокъл ли е и ползва ли оригиналната букса или всичко е различно. Моите се сахващат с телчета -говоря за халогенките сега.
Какво се запазва и какво не ?

От къде се взема управлението на късите ?

Ксенонката разтопява ли снега по фара или се налага сам да си го чистиш ?
=================

Каква марка ксенон сложихте колеги ??? Хем да е читав, хем качествен -оптимален вариант ???

късите светлини на 5,5 са с лупа и мисля,че бяха друг вид цокъл но пак се водят Н7, може и да греша-мой колега има такъв и само там все още не съм ровил :mhihi
ксенонката като всяка крушка генерира топлина и зависи и от снега и от студа дали ще се разтопи
аз мойте ксенони им бих шута щото ме предупредиха,че не е заводски монтаж и подлежа на глоба

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 06 дек 2013 15:46

и аз съм с китайкси комплект за 70лв , вече почти година, свети перфектно, не заслепява.
колега kossis, аз взех HIDxenon H7, сваляш старите крушки слагаш ксеноновите, същия цокъм са, малко пинисчийски влизат буксите през металните пластинки които посредством леко завъртане ти държат оригиналните крушки. От крушката излизат два кабела, към буксата на която до преди си закачал обикновената крушка се закачат двата захранващи кабела за баласта, така две двойки кабели излизат през гумен маншон , който се монтира на предватително изрязания малък кръгъл отвор на гумената капачка на фар зад крушката. И се получава така че от буксата вътре във фара излизат + и - за бласта, който е извън фара, от баласта пък тругват два кабела с високото напрежение към ксенон крушката, които са с две букси извън фара.
Ксенона си топи снега, но е малко по студен.
п.с. избери си само подходящ цвят аз заложих на 4300 който е бяла, към синя светлина.
Карам на дневни светлини 20% дълги с обикновени крушки, ксенон само когато е тъмно, така също му удължавам живота, но пък колегата кара същия ксенон от почти година при постоянно каране на ксенон къси светлини и още не е имал проблем.
Ако искаш мога да съдействам за един комплект ксенони и подробно обяснение на ЛС :beer

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 06 дек 2013 16:11

Мерси колега, ще помисля още не съм решил да слагам, а само разпитвам. Но май си заслужава-не е скъпо.

То би следвало ако живота на ксенонката е 3000 часа-да карат поне 5 до 10 години при нормална експлоатация.

Една халогенка с 300 часа-издържа при всекидневно пускане по 1 час средно-около 1.5 година и гори.

А и осветяването става друго.

Ако реша да слагам ксенонки ще е 4300 К до 5000 К - убедил съм се че по синият спектър е лош за мокро време.

По жълтото е по добре.

Та ако слагам ще е на топлото време- на пролет-от тоя старият пасат ми е писнало да се гърча на студа зимата-Б3 беше, а все едно поддържах Б 5.5 :Mr Green Fun

Его и Брато -кара Audi B4- газ/бензин и сега ще му правя профилактика на Моното че нещо си пали на бензин избирателно сутрин !

Мерси Дон Киход за предложението за помощ-ще се възползвам от него за подробно инфо и за съдействие ако реша да правя тая модификация.

=============

ulipet -само заради това ли ги махна-че да не те глобят ??? Ако са светели добре не е оправдано според мене ! Как разбират куките че е модификация ?

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пет 06 дек 2013 16:27

Една ксенонова крушка вече е 10-15лв.колкото халогенната,и свети много по добре.Аз съм с ксенон 55w и съм много доволен.Нищо не ми свети на таблото.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 06 дек 2013 16:28

Тези от по 10-15лв нищо не светят

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 06 дек 2013 16:35

IRRITATING написа:Тези от по 10-15лв нищо не светят

тези по 10-15 лв са от комплектите по 70 лв и си светят перфектно. На А3-sportback ксенона ми беше фабричен с динамик левел и светеше едно към едно с китаеца на сегашния ми пасат B5.5

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пет 06 дек 2013 18:11

на техн.преглед се заядоха ама ме пуснаха,после се консултирах с познати полицаи и така
а относно как са разбрали-само като ги светнах и бях разкрит :mhihi
пък и фаровете са обикновени,иначе добре светеха

Върни се в “Passat”