Здравейте колеги.Преди около седмица ми направи впечатление като и дам повече газ на втора след това слагам 3та и все едно не работи турбината така до 3 след това се пуска и си надува.Сега днес забелязах че и на 2ра ми го направи тръгвам първа бавно слагам 2ра давам газ нищо нищо накрая към 2500 се пусна наду и т.н. от какво може да е някой знае ли?И може ли да има нещо общо със студеното време или съм чувал че на дизелите е добре преди зимата да се смени горивния филтър а аз не го направих и вече е на около 7-8 хиляди.По принцип аз от преди още си го имам проблема с пренадуването на 140 на 4 предавка и на 5 на 160 си забива и излиза в авариен режим.Тука от форума колеги ми писаха за почистване на магистрала като я карам на 4 скорост до 4500 после пускам на 4000 оборота и пак до 4500 но няма как да стане понеже на 4050-4100 тя вече е в авариен режим .Други ми казаха за този актуатор на аз така и не можах да го видя и да го пробвам дали всичко е ок.Батерията на лаптопа и тя не държи нямам как да си направя тестове ;д
Ако някой може и знае от какво може да е да напише няколко реда.

Голф 4 1,9 ТДИ ALH губи мощност.
-
- Автомобил: VW GOLF-4
- Двигател: AHL 1999
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1,9 ТДИ ALH губи мощност.
Колега ,една задръстена турбина се оправя само с почистване,механично!
Ако го отлагаш,ще я оправяш твоята..... със смяна,на счупената.

Ако го отлагаш,ще я оправяш твоята..... със смяна,на счупената.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Заведи колата на човек който разбира от тези неща преди ти да е строшиш с това зверско почистване което си почнал да го правиш.
-
Мислите че като е почнала да спира в ниските на 2ра и 3та е от задръстването на геометрията ?
-
Ако е от това нямаше ли както на 4та и 5та да излиза в авариен режим?защото сега минават няколко секунди и си тръгва.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от много неща може да е трябва да се погледне и чак тогава ще имаш точна диагноза.Нито Аз,а предполагам че и колегата от nasko1978/който ми е адаш/ нямаме а и не можем да гадаем на бобени зърна.
А я си представи че колата може да иска ковани бутали с плетени сегменти за да стане-знам ли

А я си представи че колата може да иска ковани бутали с плетени сегменти за да стане-знам ли

-
- Автомобил:
- Двигател:
Диагностика при някой, който разбира, явно има няколко проблема... и наистина не е никак препоръчително щом си забелязал, че минава в авариен режим на висока предавка да я юркаш така във високи обороти, на втора няма как да мине в авариен, но пък ако не регулира се развърта зверски, а ако изпуска от някъде?!?
-
Колега okti каде отиде ти какво ковани бутала какви сегменти???
Във Варна при кой ще ми препоръчате да направи тази диагностика?
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Потърси Самуил,той ти е наблиско а и с турбини се занимава

- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
s7anislav40 написа:Колега okti каде отиде ти какво ковани бутала какви сегменти???
Как кой бе човек.Ами то във Варна са хората точно-Ifidik и TST Racing.Карах го същия мотор ALH,но на Сеат Толедо и след чистене на геометрията на турбината литна.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
tonkogtd написа:s7anislav40 написа:Колега okti каде отиде ти какво ковани бутала какви сегменти???
Как кой бе човек.Ами то във Варна са хората точно-Ifidik и TST Racing.Карах го същия мотор ALH,но на Сеат Толедо и след чистене на геометрията на турбината литна.
Вярно ама не се сетих,моля колегата s7anislav40 да ме извини че така гадно го подведох

Върни се в “Дизелови агрегати”