Замръзнали врати
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На моята тройка миналата зима имах същия проблем. Отваряха ми се само задните врати при много големи студове, а при по малко студ, около - 10, се отваряше и вратата на пасажера, та влизах от там. След това пускам парното да духа към вратата, и докато стигна до работа се е размразило. Понякога с рязко дръпване на дръжката се отваряше, но после пак залепва ли, какво става не знам, ама не се отваря докато не се отпусне малко. Решението не е водата, а смазването най вероятно ще свърши доста добра работа.
Даа за съжаление и на мен днес сутринта ми се случи.
При това след подготовка за зимата преди два месеца, Gumipflege на BMW и смазване на механизмите с MOTIP, без ключалките ,но изненада ....А на много по скапани коли в много по тежки условия не ми се е случвало. Ще трябва повече мислене и разпитване. Ваското1 къде сиииииииииии?

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета НИКОГА не казвайте че ви се е случвало МАКС 1-2 пъти или че въобще не ви се е случвало.Преди 1 месец казах нещо такова във форума и същия ден ми сгъна калника една дама на средна възраст (аз бях спрял на светофар!!), а вчера написах това за вратите и вчера познайте какво ми се случи на Арена Младост.Излизам от филма и жената вика отключи ми де.А аз съм отключил вече....Ебати борбата.И 4-те врати аут плюс багажника.Нищо не се отвори.Почнах да лъхам на ключалката на едната врата вкарах ключа врътнах и отворих едната врата запалих колата да работи както вика wili и се оправиха нещата.Ама е много неприятно да му се не знае.И тва нито спрейове нито нищо.То от централното идва проблема май.
ПП Но лесно се оправих де, щото не беше чак толкова студено.Някъде към -6 беше и колата беше отвън 3+ часа.Забавата става като пренощува някъде на температура от -15.Или като вали мокър сняг и залива колата и после като стегне студа.Е тогава вече е купон вкъщи.

ПП Но лесно се оправих де, щото не беше чак толкова студено.Някъде към -6 беше и колата беше отвън 3+ часа.Забавата става като пренощува някъде на температура от -15.Или като вали мокър сняг и залива колата и после като стегне студа.Е тогава вече е купон вкъщи.
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
oettinger112 написа:Абе мажете си уплътненията с течен парафин-50ст. и цяла зима всичко си е ок.
И аз практикувам същото.Но онзи ден не я бях карал един ден и се беше натрупал сняг на тавана,като я подкарах се разтопи и вечерта колата пренощува.Стопения сняг се стекъл по вратата и замръзнал-в такъв случей и арменския поп не може да ти помогне.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[
Извинявам се за отклонението но това последното трябва да се случи на някои колеги от темата за снега по колите по пътя за да разберат ползата от измитането на снега по колата!
- quote="Rabbit_TDI"]
oettinger112 написа:Абе мажете си уплътненията с течен парафин-50ст. и цяла зима всичко си е ок.
Извинявам се за отклонението но това последното трябва да се случи на някои колеги от темата за снега по колите по пътя за да разберат ползата от измитането на снега по колата!
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kozunak написа:Момчета НИКОГА не казвайте че ви се е случвало МАКС 1-2 пъти или че въобще не ви се е случвало.Преди 1 месец казах нещо такова във форума и същия ден ми сгъна калника една дама на средна възраст (аз бях спрял на светофар!!), а вчера написах това за вратите и вчера познайте какво ми се случи на Арена Младост.Излизам от филма и жената вика отключи ми де.А аз съм отключил вече....Ебати борбата.И 4-те врати аут плюс багажника.Нищо не се отвори.Почнах да лъхам на ключалката на едната врата вкарах ключа врътнах и отворих едната врата запалих колата да работи както вика wili и се оправиха нещата.Ама е много неприятно да му се не знае.И тва нито спрейове нито нищо.То от централното идва проблема май.
ххех вчера подобна излагация правихме и ние с жената, минавам да я зема от едно завдение, и няма къде да спра и пуска м аварийките на улицата и тя дърпа ли дърпа, а зад нас движение
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
teodor6769 написа:[quote="Rabbit_TDI"]
И аз практикувам същото.Но онзи ден не я бях карал един ден и се беше натрупал сняг на тавана,като я подкарах се разтопи и вечерта колата пренощува.Стопения сняг се стекъл по вратата и замръзнал-в такъв случей и арменския поп не може да ти помогне.oettinger112 написа:Абе мажете си уплътненията с течен парафин-50ст. и цяла зима всичко си е ок.
Извинявам се за отклонението но това последното трябва да се случи на някои колеги от темата за снега по колите по пътя за да разберат ползата от измитането на снега по колата![/quote]
Като казвам сняг не си представяй снежна шапка отгоре.Снега вминаги си го чистя като потеглям,но като престой един ден се получава една ледене коричка/2-3 санта/ под снежната шапка която ако се опитам да я махна познай на кво си правя боята.
Колеги, моето централно не е вакуумно и от време на време си имам проблема със замръзнали врати. При леките студове се отварят само задните врати, а при големите … нищо. Даже веднъж ми се случи и обратното, успях да си отворя шофьорската, но после не мога да я затворя, голям срам – колата сигурно работи поне 15 мин. на място с притворена врата на макс. парно докато я затворя.
Иначе и аз като колегата мажа уплътненията с течен парафин и вече проблеми нямам...поне от миналата зима до сега.
Иначе и аз като колегата мажа уплътненията с течен парафин и вече проблеми нямам...поне от миналата зима до сега.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”