Замръзнали врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 22 дек 2006 21:50

Scarchu значи си късметлия дано като дадеш името на спрея да се оправи проблема че просто незнам ще бъде мачителна зима

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пет 22 дек 2006 22:47

както обещах: Siliconenspray; Silicone en aerosol "MOTIP"

снимки: тук, тук и тук

Купил съм го от магазин "Валдес", който се намира на ъгъла на кръстовището "Константин Величков" и "Симеон" = 7лв. (поне миналата година де :))

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 22 дек 2006 22:53

На моята тройка миналата зима имах същия проблем. Отваряха ми се само задните врати при много големи студове, а при по малко студ, около - 10, се отваряше и вратата на пасажера, та влизах от там. След това пускам парното да духа към вратата, и докато стигна до работа се е размразило. Понякога с рязко дръпване на дръжката се отваряше, но после пак залепва ли, какво става не знам, ама не се отваря докато не се отпусне малко. Решението не е водата, а смазването най вероятно ще свърши доста добра работа.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 22 дек 2006 23:04

Пробвал съм го и този спрей. Ако проблема е само от механизма на ключалката може и да помогне. Но ако е от тъи нареченото мехче на хидравликата до което се стига след сваляне на кората на вратата не помага изобщо.

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пет 22 дек 2006 23:11

Даа за съжаление и на мен днес сутринта ми се случи. :cry: При това след подготовка за зимата преди два месеца, Gumipflege на BMW и смазване на механизмите с MOTIP, без ключалките ,но изненада ....А на много по скапани коли в много по тежки условия не ми се е случвало. Ще трябва повече мислене и разпитване. Ваското1 къде сиииииииииии?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Съб 23 дек 2006 11:50

Момчета НИКОГА не казвайте че ви се е случвало МАКС 1-2 пъти или че въобще не ви се е случвало.Преди 1 месец казах нещо такова във форума и същия ден ми сгъна калника една дама на средна възраст (аз бях спрял на светофар!!), а вчера написах това за вратите и вчера познайте какво ми се случи на Арена Младост.Излизам от филма и жената вика отключи ми де.А аз съм отключил вече....Ебати борбата.И 4-те врати аут плюс багажника.Нищо не се отвори.Почнах да лъхам на ключалката на едната врата вкарах ключа врътнах и отворих едната врата запалих колата да работи както вика wili и се оправиха нещата.Ама е много неприятно да му се не знае.И тва нито спрейове нито нищо.То от централното идва проблема май. :cry:

ПП Но лесно се оправих де, щото не беше чак толкова студено.Някъде към -6 беше и колата беше отвън 3+ часа.Забавата става като пренощува някъде на температура от -15.Или като вали мокър сняг и залива колата и после като стегне студа.Е тогава вече е купон вкъщи.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 23 дек 2006 12:13

Scarchu написа:Колеги, НЕ поливайте зимно време с топла вода!!!! Топлата вода замръзва много по-бързо от студената!!!

Колега ти си напът да пренапишеш физиката.

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Съб 23 дек 2006 13:57

Абе мажете си уплътненията с течен парафин-50ст. и цяла зима всичко си е ок.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 23 дек 2006 14:57

oettinger112 написа:Абе мажете си уплътненията с течен парафин-50ст. и цяла зима всичко си е ок.

И аз практикувам същото.Но онзи ден не я бях карал един ден и се беше натрупал сняг на тавана,като я подкарах се разтопи и вечерта колата пренощува.Стопения сняг се стекъл по вратата и замръзнал-в такъв случей и арменския поп не може да ти помогне.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 23 дек 2006 16:55

[
    quote="Rabbit_TDI"]
    oettinger112 написа:Абе мажете си уплътненията с течен парафин-50ст. и цяла зима всичко си е ок.
И аз практикувам същото.Но онзи ден не я бях карал един ден и се беше натрупал сняг на тавана,като я подкарах се разтопи и вечерта колата пренощува.Стопения сняг се стекъл по вратата и замръзнал-в такъв случей и арменския поп не може да ти помогне.[/quote]

Извинявам се за отклонението но това последното трябва да се случи на някои колеги от темата за снега по колите по пътя за да разберат ползата от измитането на снега по колата!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Съб 23 дек 2006 18:00

Kozunak написа:Момчета НИКОГА не казвайте че ви се е случвало МАКС 1-2 пъти или че въобще не ви се е случвало.Преди 1 месец казах нещо такова във форума и същия ден ми сгъна калника една дама на средна възраст (аз бях спрял на светофар!!), а вчера написах това за вратите и вчера познайте какво ми се случи на Арена Младост.Излизам от филма и жената вика отключи ми де.А аз съм отключил вече....Ебати борбата.И 4-те врати аут плюс багажника.Нищо не се отвори.Почнах да лъхам на ключалката на едната врата вкарах ключа врътнах и отворих едната врата запалих колата да работи както вика wili и се оправиха нещата.Ама е много неприятно да му се не знае.И тва нито спрейове нито нищо.То от централното идва проблема май. :cry:

ххех вчера подобна излагация правихме и ние с жената, минавам да я зема от едно завдение, и няма къде да спра и пуска м аварийките на улицата и тя дърпа ли дърпа, а зад нас движение

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Съб 23 дек 2006 20:30

винаги ползвам WD-40 за ключалките и механизмите и действа дори за размръзяване

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 23 дек 2006 20:40

teodor6769 написа:[
    quote="Rabbit_TDI"]
И аз практикувам същото.Но онзи ден не я бях карал един ден и се беше натрупал сняг на тавана,като я подкарах се разтопи и вечерта колата пренощува.Стопения сняг се стекъл по вратата и замръзнал-в такъв случей и арменския поп не може да ти помогне.

Извинявам се за отклонението но това последното трябва да се случи на някои колеги от темата за снега по колите по пътя за да разберат ползата от измитането на снега по колата![/quote]
Като казвам сняг не си представяй снежна шапка отгоре.Снега вминаги си го чистя като потеглям,но като престой един ден се получава една ледене коричка/2-3 санта/ под снежната шапка която ако се опитам да я махна познай на кво си правя боята.

Потребителски аватар
aalio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aalio » Съб 23 дек 2006 21:47

На мен лично ми зъмръзват палчетата на дръшките и когато отварям вратата остават натиснати и трябва леко почукване за да се върнат, иначе не се затваря вратата някакво решение на този проблем знаете ли щото си чупя дръшките така>GOLF2 2 врати.Благодаря предварително :ahoy

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 23 дек 2006 23:51

Колеги, моето централно не е вакуумно и от време на време си имам проблема със замръзнали врати. При леките студове се отварят само задните врати, а при големите … нищо. Даже веднъж ми се случи и обратното, успях да си отворя шофьорската, но после не мога да я затворя, голям срам – колата сигурно работи поне 15 мин. на място с притворена врата на макс. парно докато я затворя.

Иначе и аз като колегата мажа уплътненията с течен парафин и вече проблеми нямам...поне от миналата зима до сега.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”