Проблем с гаснене Поло 9н 2002

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
georgir91
Автомобил:
Двигател:

Проблем с гаснене Поло 9н 2002

Мнениеот georgir91 » Пет 29 ное 2013 12:19

от скоро ми е появи следния проблем .. както си карам с 60-70-80 на 5-та и изжеднаж колата заглахва.. все едно ми свършва бензина.. и като пусна гаста и е натисна пак си продалжава ( т.е бензин си има ) същия проблем ми се появи и вчера когато искачах 1 балкански път .. на 3та.. и почва да прехълцва все едно бенз. свършва , но като пусна гаста и е натисна пак си варви.. не гасне . та въпроса ми е от какво може да е това.. бензинова помпа ? полото е 9н 2002г 1.2

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с гаснене Поло 9н 2002

Мнениеот delpi » Пет 29 ное 2013 13:28

Филтъра на горивото сменян ли е?

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 29 ное 2013 14:30

Колега, писал си проблем с гаснене, а ти имаш загуба на мощност, колата забива?
Нещо не си обяснил добре проблема.
Ако се съмянваш в помпата се ослушай дали се чува, мери налягане 2,5-3 бара (с и без вакуум), закачи манометър на рейката. Ако е регулатора на горивото, ще имаш и трудно палене. Ако имаш запушен филтър или и става мъчно на помпата, задължително ще работи по шумно. Помпата не би трябвало да се чува в купето как жужи, но пък това не значи, че не прави налягане. Трябва да се мери.

georgir91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgir91 » Пет 13 дек 2013 15:30

freelancer написа:Колега, писал си проблем с гаснене, а ти имаш загуба на мощност, колата забива?
Нещо не си обяснил добре проблема.
Ако се съмянваш в помпата се ослушай дали се чува, мери налягане 2,5-3 бара (с и без вакуум), закачи манометър на рейката. Ако е регулатора на горивото, ще имаш и трудно палене. Ако имаш запушен филтър или и става мъчно на помпата, задължително ще работи по шумно. Помпата не би трябвало да се чува в купето как жужи, но пък това не значи, че не прави налягане. Трябва да се мери.

да колега загуба на мощност... както си върви без проблем и изведнъш спира... пускам гаста и като е натисна пак трагва.. забелязах че го прави по-често когато например искачвам балкански път и следователно тормозя малкия двигател повечко :biggrin някаква идеая от какво е ? горивен не сам сменял но тези дни смятам да го сменя да видя дали ще помогне.. а идеи дали не е от нещо друго ?

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Съб 14 дек 2013 7:40

Не мисля, че е от горивен филтър, нито от помпата. Виж си МАП сензора (дебитомера), Дросел клапата, за мъртва зона, да не губи контакт при натоварване, т.е при определени обороти. При определени обороти ли го прави(по високи)? Примери си компресията и сложи една хартия отзад на ауспуха да видиш дали я засмуква, от време на време. Ламбда сонда също провери.
Според мен е нещо, което ти определя горивото и при натоварване я дави или е прекалено бедна сместа.
На диагностика излиза ли ти нещо? Свети ли ти някоя лампа?
Как е сутрин, когато е студена? Колко оборота вдига? Играят или ти оборотите?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”