Нов акумулатор
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Re: Нов акумулатор
Еми то като гледам ако е от Косер ще е един от двата, и предполагам че ще са с 2 години гаранция, а като за ДОТ ще внимавам 

- the_red_camel
Колега това за борда не го схванах много, но акумулатор с височина 175мм пасва идеално, капака на кутията му няма да се затвори, а и може капака на колата да направи проблем

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Пресен пример ми е Голф 3, на който в задния край на поставката за акумулатора има едно чопче, което влиза в издълбано място на борда и това го спира де се движи напред-назад още преди да си сложил скобата. 99% от акумулаторите на пазара са с нисък борд и това чопче неможе да захапе. За целта на борда се слагат едни вложки които го правят по-висок и така успешно си укрепваме акумулатора. Ето за тези вложки става въпрос:

Би трябвало да ги дават безплатно при закупуване на акумулатора ако не са вече монтиранеи на него.

Би трябвало да ги дават безплатно при закупуване на акумулатора ако не са вече монтиранеи на него.
- the_red_camel
И това ми минаваше от акъла, това го имам колега, но проблема е че някои акумулатори са тесни с височина 190мм ми идват високи и съм задължен да купувам 175мм..
- the_red_camel
Колеги, получих информацията за следния акумулатор, който бях постнал на предишната страница, акумулатора е втора употреба http://prodavalnik.com/akumulator-delphi-freedom-pochti-nov-60ah-i37428437 произведен е бил януари месец 2013, а е купен на 17-септември 2013 и същия ден е заверен в сервиз.. за тази цена мисля че го бива, какво да правя
и ако го купя нещо да внимавам, освен че да му погледна заряда с мултицет..

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Абе взимай там някакъв и да се свършва,това да не е двигател втора упореба да му трепериш,за едно аку направи 20 мнения 

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Напрежението и да го измериш - ако има избила клетка тогава ще покаже, но ако няма достатъчно пусков ток не межеш да разбереш. Отивай където продават акумулатори да го измерят с товарна вилка или има едни уреди като мултицет на външен вид, но мерят пусков ток. На 4-ти километър /преди Руската/ вдясно до Петрол има акумулаторджии пробвай там, мери се за не повече от 30сек.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Stivi написа:Абе взимай там някакъв и да се свършва,това да не е двигател втора упореба да му трепериш,за едно аку направи 20 мнения
Или, ако имаш познат да ходи до Германия -пак от морга проба.Бившия пуловер на сина ми беше с такъв от 2009г,продадох колата преди 1,5 месца и си беше в ред.
Там са по 5-10 евро или без пари, ако е познат от моргата
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Днес ми пристигна акуто от акумулатори.бг,Monbat Formula 77Ah 680A "дота" му е 18.11.2013 /топъл печат/,волтажа 12.8,на гаранционната карта е попъленено само името миКато го сложа на колата /малко съм зает тия дни/ ще допълня информацията колко "кляка" при студен старт !
Преди малко го монтирах и при паленето показа 12,....другите цифри след запетаята не знам колко са били че много се движат и няма как да се каже ! Този който свалих от 12,5 в покой при палене стигна до 7,....но все пак запали

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, зареждането е супер. Но да знаеш, че или акумулатора е пътник или стартера или някоя маса не е както трябва. При мен ако падне под 8.5-9v при палене, радиото губи станции и дневния километраж се нулира.
Stivi написа:Stivi написа:Днес ми пристигна акуто от акумулатори.бг,Monbat Formula 77Ah 680A "дота" му е 18.11.2013 /топъл печат/,волтажа 12.8,на гаранционната карта е попъленено само името миКато го сложа на колата /малко съм зает тия дни/ ще допълня информацията колко "кляка" при студен старт !
Преди малко го монтирах и при паленето показа 12,....другите цифри след запетаята не знам колко са били че много се движат и няма как да се каже ! Този който свалих от 12,5 в покой при палене стигна до 7,....но все пак запалиЗареждането без консуматори е 14,4 ,с къси,вентилатор на три,заден реотан и музика 14,2 утечка 0.02-3 /колебае се/ ,при тези покзатели мисля че единственото което може да скапе новия акумулатор е нередовно каране на колата или фабрична даденост
моят при палене слизаше до 9V , карах го така година и половина и при -15 палих (миналата зима),но всеки ден се е карала колата и е бил без електролит... налях 600мл вода (чак сега),но пак пада на 9V при палене,затова купих и аз НОВ ,казаха ми че го е спасявало само хубавото зареждане на колата! иначе е бил умрял вече , сега го зареждам и от 6 клетки само на 2 излизат малко мехурчета

новия си е друго нещо

каране му е майката

- recikler
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам 5-та зима със монбат 62ач .Не съм доливал вода,но мисля,че е крайно време ,ако искам безпроблемно
палене и тази зима.Колко мл двода се долива на клетка?
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Внимавай,долива се вода само на зареден акумулатор !
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
recikler написа:Аз карам 5-та зима със монбат 62ач .Не съм доливал вода,но мисля,че е крайно време ,ако искам безпроблемно
Има си ограничител образно казано докъде трябва да долеещ

-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
А доливаш докато достигне специалното краче за определяне на оптимално ниво.
Долива се дестилирана вода.Обикновено 20-30 мл. на клетка са достатъчни.Ако поеме повече значи си го позапуснал.
Долива се дестилирана вода.Обикновено 20-30 мл. на клетка са достатъчни.Ако поеме повече значи си го позапуснал.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”