Не зная дали моята работи но е поне на 180хиляди километра ако предишния я е сменил преди да ми продаде колата. Знам че е жива към момента но колко жива един господ знае. Моята е с подгрев с 4кабела. Рових се в един китайски сайт от който редовно пазарувам ширпотреба и гледам следното:
Auto Parts Accessories
Oxygen Sensor SG450 For Universal по долу е описанието в една таблица е указано
че става за всички модели на фолксваген Паста и Джета за годините 92,93,94,95 и Корадо 92
Не бих се занимавал а и вас с глупости но цената е просто смешна 30лв. без малко.
По-долу е описанието. Някой сблъсквали се е е с тази марка или с подобно китайско чудо.
Държа да отбележа че търговеца е много коректен и като цяло продава читави неша.
Другото което ме интересува този мотор специално капризен ли е , понася ли друга(универсална) освен оригиналната сонда на Бош.
Model:Oxygen Sensor SG450.
Dedicated to Plymouth Chrysler Dodge Pickup Truck.
Auto parts quality,and quality assurance.
These sensors come ready to install. Splicing Terminals are included,no additional items are necessary. Installation is quick and simple.
The top of the oxygen sensor operating temperature: 350 ~ 800 ℃.
Storage temperature range: -40 ~ 100 ℃.
Support the heater switch is turned on exhaust gas temperature: 50 ~ 800 ° C.
Heater switch to turn on the maximum allowable temperature: ≤ 900 ℃.
Sensor hexagonal case temperature: ≤ 500 ℃.
Cable glands working temperature: ≤ 200 ℃.
Connector cable at the working temperature: ≤ 150 ° C.
Joints operating temperature: ≤ 150 ° C.
Maximum load current: ± 1μA
Heater rated heating voltage: 12V.
Insulation resistance between the heater and the sensor value: ≥ 100M Europe.
Sensor internal resistance: 350 ℃ ≤ the 5K Europe 800 ℃ ≤ 300 Europe.
Air-fuel ratio range: 12 ≤ A / F ≤ 17.
Output voltage: 0 ~ 1000mv.
Response time: 300mV ~ 600mV ≤ 50ms 600mV ~ 300mV ≤ 120ms.
Service life:> 80000Km (the use of unleaded gasoline).
Plug-in pin description:
1.White wire: then input 12V DC power supply (positive and negative arbitrary).
2.White wire: then input 12V DC power supply (positive and negative arbitrary).
3.The gray wire: connect the output voltage is negative.
4.The black wire: Connect the output voltage of the positive.
Универсална лабда сонда на мотор ABS ще работи ли коректно?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Универсална лабда сонда на мотор ABS ще работи ли корек
Прочети това (може и не цялото) и ще ти се изясни
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=113723&hilit=%D0%9B%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B4%D0%B0
Идеята е, че има 2 вида сонди.
'Грешния' вид е по-слабо разпостранен.
Щом резбата на предлаганата сонда съвпада - няма да имаш грижи!

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=113723&hilit=%D0%9B%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B4%D0%B0
Идеята е, че има 2 вида сонди.
'Грешния' вид е по-слабо разпостранен.
Щом резбата на предлаганата сонда съвпада - няма да имаш грижи!

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
в общи линии съм наясно за двата вида в зависимост от напрежението на сигнала.... но съм чувал от колеги че са купували евтини универсални сонди дори такива на Бош и по тяхно мнение колата не е работила добре с тях та след това се е налагало да купуват точно тези които предписва производителя...
При всички случаи ще купя една за колата на жена ми защото за найната ламба знам със сигурност че е тотално умряла...
При всички случаи ще купя една за колата на жена ми защото за найната ламба знам със сигурност че е тотално умряла...
- доно
- Автомобил: passat B6
- Двигател: BMP 2006
Аз на моята кола/В4 1.8 АВS/ сложих еднопроводна ландасонда на NGK универсална,може би менте
обаче колата върви много добре.Минал съм към 25000км смесен режим газ/бензин като от тези 25000км 5000 са на бензин приблизително.А забравих да кажа,че взех сондата за около 40лв не мога да си спомя точно.

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Два пъти съм сменял на двг. ABS ламбда( с един кабел), като втората е NGK/NTK, като на снимките от колегата преди мен. И двете осигуряват правилна работа на бенз., докато не ги съсипе газта. На двг. ADZ ламбдата е с подгрев и съответно повече кабели. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=347899&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B4%D0%B0+%D0%B4%D0%B2%D0%B3+ADZ
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Поръчах една за 19$ ще я сложа на колата на жена ми тя и без това май си е еднопроводна и е тотално умряла...на бензин гори като змей....моята поне е жива....моята е с подгряване...
ще видя при нея как е и ако е добре и има още ще поръчам за мен....благодаря за помоща колеги линия опит е по ценния опит...
ще видя при нея как е и ако е добре и има още ще поръчам за мен....благодаря за помоща колеги линия опит е по ценния опит...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Пристигна ми сондата изглежда добре като за 25лв. Чак ме е яд че не поръчах 2бр а вече ги няма на сайта още повече че се оказа че е с подгряване мамка му -4ри кабела два бели черен и сив в кутийка без описание...Как да рабера кой кой е ? Предполагам белите са за нагревателя, черния маса а сивия сигнален, ма дали е така някой може ли да ми каже. И втори въпрос ако на жена ми колата е със сонда без подгряване, може ли да сложа тази и да вържа само единия проводник-сигналния.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Сигнала е черен!
Ако сивият не е свързан към корпуса на сондата,вероятно ще трябва да го свържеш към маса!