Бензинова помпа-върти но не помпи!?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Бензинова помпа-върти но не помпи!?!

Мнениеот Jako_ludiq » Вто 06 фев 2007 16:20

Така, вижте сега за какво става въпрос. Преди 2 месеца си купих бензинова помпа от ауди втора употреба. Работи 2 мецеца и преди 2 дена спря. Извадих я и я отворих. Оказа се, че бензина буквално е минавал през помпата. Отдоло имаше две запчатки между който имаше някаква дървесинчица. Махнах я и отново зглобих помпата. Помпата тръгна. Уплътних я със силикон за гарнитури и я изчаках да изсъхне. Днес (преди 20-30 мин) я сложих да видя дали работи и НИЩО. Чувашесе как върти, но колата не палеше. Извадих я и я занесох вкъши да я погледна. Сложих я в нафта (защото нямах бензин под ръка) и и пуснах 12 волта. Помпата само въртеше нафтата, но не помпеше. Затова реших за пиша във форума с надеждата някой да помогне.
Ако някой има идей нека да пише.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 06 фев 2007 16:56

Тя може да си върти но да не осигурява нужния дебит и налягане.Някой преди теб я е изхвърлил, ти си имал късмет 2 месеца...

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Вто 06 фев 2007 17:23

Никой не я е изхвърлял. Помпата си работеше до преди 2 дена. Тя и сега си върти замо че не иска да засмуче бенз.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Бензинова помпа-върти но не помпи!?!

Мнениеот Dpop » Вто 06 фев 2007 17:38

Здравей колега.
Jako_ludiq написа:... Уплътних я със силикон за гарнитури и я изчаках да изсъхне. Днес (преди 20-30 мин) я сложих да видя дали работи и НИЩО. Чувашесе как върти, но колата не палеше. Извадих я и я занесох вкъши да я погледна. Сложих я в нафта (защото нямах бензин под ръка) и и пуснах 12 волта. Помпата само въртеше нафтата, но не помпеше. Затова реших за пиша във форума с надеждата някой да помогне.
Ако някой има идей нека да пише.

Колегата по-горе е писал - няма необходимия дебит и налягане.

Съжалявам, че си попаднал на такава помпа, но втора ръка си е риск. В София, по ул. "Симеон" продават рециклирани на цената между тази за китайска и италианска - нова.
Не знам дали този силикон не ти е направил някоя мизерия на бензиновия филтър, а се :bishop да не стигнат частици до инжекциона.
Щом ти върти помпата, явно ротора и четките са добре, но се е износила или зачупила турбинката, отдолу на помпата. Аз имам две разглобени помпи и смятам, че най-добре е да си вземеш нова.
Успех.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Вто 06 фев 2007 17:42

същия проблем имаше колегата Scuba - уж върти, но не помпи. наложи се да си купи нова.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Вто 06 фев 2007 17:43

Мерси много. Ако случайно я оправя 6те пиша.За силикона няма страшно. Има цедка. :)

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 06 фев 2007 18:49

За помпата - не създава налягане и не знам дали ще можеш да я оправиш.......Затова - нова. :(

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 07 фев 2007 8:44

Jako_ludiq написа:Мерси много. Ако случайно я оправя 6те пиша.За силикона няма страшно. Има цедка. :)

Ама цедката е преди помпата :) Преди смяна на помпата задължително се сменя и бензиновия филтър.

asenhr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenhr » Чет 08 фев 2007 16:20

Помпата има разтоварващ клапан, който ако има някакъв проблем отваря и бензина минава през него, а не отива към двигателя. Обикновено тя е капселована и най-доброто решение е нова.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пет 09 фев 2007 15:57

Някой знае ли как трябва да са разположени порцелановите диафрагми отдоло, защото мисля че съм ги объркал и затова не иска да помпи.

А по випроса за разтоварващия клапан asenhr можеш ли да ми кажеш каде по точно се намира.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 09 фев 2007 16:16

Rabbit написа:същия проблем имаше колегата Scuba - уж върти, но не помпи. наложи се да си купи нова.

мдаа..... помня :evil:

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 15 дек 2013 19:48

За разтоварващата съчма - стои между двете четки горе на капака - помпата е за Пасат моно. Колектора е тип чедър.

Колеги знаете ли къде се намира бензиновата помпа на Ауди 80- В4, СЕДАН 90 коня- моноинжекция ?

На Пасата я сменях преди да го продам- след отварянето и установих надра колектора с четките и прекъсна.

Сега на Брато на Аудито идва реда, за това питам за Ауди.
При него майче се наблюдава ефекта -върти но не качва.

Само не знам къде му се намира тая помпа ???

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Нед 15 дек 2013 20:30

И аз имам една, която върти, но не качва, купих от Евро 07 (в неделя друго не работи) някаква Словенска за около 70 кинта, работи вече 3 годни.

Успех!

Върни се в “Passat”