Така, вижте сега за какво става въпрос. Преди 2 месеца си купих бензинова помпа от ауди втора употреба. Работи 2 мецеца и преди 2 дена спря. Извадих я и я отворих. Оказа се, че бензина буквално е минавал през помпата. Отдоло имаше две запчатки между който имаше някаква дървесинчица. Махнах я и отново зглобих помпата. Помпата тръгна. Уплътних я със силикон за гарнитури и я изчаках да изсъхне. Днес (преди 20-30 мин) я сложих да видя дали работи и НИЩО. Чувашесе как върти, но колата не палеше. Извадих я и я занесох вкъши да я погледна. Сложих я в нафта (защото нямах бензин под ръка) и и пуснах 12 волта. Помпата само въртеше нафтата, но не помпеше. Затова реших за пиша във форума с надеждата някой да помогне.
Ако някой има идей нека да пише.
Бензинова помпа-върти но не помпи!?!
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Бензинова помпа-върти но не помпи!?!
Здравей колега.
Колегата по-горе е писал - няма необходимия дебит и налягане.
Съжалявам, че си попаднал на такава помпа, но втора ръка си е риск. В София, по ул. "Симеон" продават рециклирани на цената между тази за китайска и италианска - нова.
Не знам дали този силикон не ти е направил някоя мизерия на бензиновия филтър, а се
да не стигнат частици до инжекциона.
Щом ти върти помпата, явно ротора и четките са добре, но се е износила или зачупила турбинката, отдолу на помпата. Аз имам две разглобени помпи и смятам, че най-добре е да си вземеш нова.
Успех.
Jako_ludiq написа:... Уплътних я със силикон за гарнитури и я изчаках да изсъхне. Днес (преди 20-30 мин) я сложих да видя дали работи и НИЩО. Чувашесе как върти, но колата не палеше. Извадих я и я занесох вкъши да я погледна. Сложих я в нафта (защото нямах бензин под ръка) и и пуснах 12 волта. Помпата само въртеше нафтата, но не помпеше. Затова реших за пиша във форума с надеждата някой да помогне.
Ако някой има идей нека да пише.
Колегата по-горе е писал - няма необходимия дебит и налягане.
Съжалявам, че си попаднал на такава помпа, но втора ръка си е риск. В София, по ул. "Симеон" продават рециклирани на цената между тази за китайска и италианска - нова.
Не знам дали този силикон не ти е направил някоя мизерия на бензиновия филтър, а се

Щом ти върти помпата, явно ротора и четките са добре, но се е износила или зачупила турбинката, отдолу на помпата. Аз имам две разглобени помпи и смятам, че най-добре е да си вземеш нова.
Успех.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
За разтоварващата съчма - стои между двете четки горе на капака - помпата е за Пасат моно. Колектора е тип чедър.
Колеги знаете ли къде се намира бензиновата помпа на Ауди 80- В4, СЕДАН 90 коня- моноинжекция ?
На Пасата я сменях преди да го продам- след отварянето и установих надра колектора с четките и прекъсна.
Сега на Брато на Аудито идва реда, за това питам за Ауди.
При него майче се наблюдава ефекта -върти но не качва.
Само не знам къде му се намира тая помпа ???
Колеги знаете ли къде се намира бензиновата помпа на Ауди 80- В4, СЕДАН 90 коня- моноинжекция ?
На Пасата я сменях преди да го продам- след отварянето и установих надра колектора с четките и прекъсна.
Сега на Брато на Аудито идва реда, за това питам за Ауди.
При него майче се наблюдава ефекта -върти но не качва.
Само не знам къде му се намира тая помпа ???
И аз имам една, която върти, но не качва, купих от Евро 07 (в неделя друго не работи) някаква Словенска за около 70 кинта, работи вече 3 годни.
Успех!
Успех!