The yelloW One 16V 9A ! lock

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Re: Проект Голф мк2 GTI 16V 9А ..

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 21 дек 2013 11:31

Здравей колега. А този вариант не ти ли харесва ? http://marveltuning.com/wp-content/uploads/2011/07/GOLF-II-9.jpg само предлагам. Не налагам никой с мнението си,нали затова е форум,да изразим мнение. Ти си знаеш как да си правиш колата и си я прави както ти харесва ! :th_up :love.vwclub

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Съб 21 дек 2013 11:57

Мене не ме бърка какъв спойлер ще си сложиш ама само ми се губи малко логиката как като сложиш спойлер отзад ще се повиши аеродинамичността отпред :gruebel Не знам как не ви е страх да ги натискате тея 25 годишни коли към 200 км/ч че и + (поне по километраж предполагам)

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Съб 21 дек 2013 12:20

Jouzev94 написа: миналия ден понатиснах малко и 180 до 220 започна да отлепя предницата волана олеква.

Отпред ли мислиш да го сложиш тоя спойлер, че да не ти олеква предницата? :gruebel

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 21 дек 2013 12:27

Олекваща предница + пейка отзад ... ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 21 дек 2013 12:53

Колега евала за проекта, много добре се развива :bowdown А отностно с вдигането на предницата, нали се сещаш, че а.динамиката на колата е като кашон! И няма как да очакваш да е стабилна! Точно заради това, хората си купуват по-нови коли за високи скорости! :c020

Потребителски аватар
Jouzev94
Автомобил: Golf MK II GTI
Двигател: 9A+KR+ABF....

Мнениеот Jouzev94 » Съб 21 дек 2013 14:59

Marto_cafeto написа:Здравей колега. А този вариант не ти ли харесва ? http://marveltuning.com/wp-content/uploads/2011/07/GOLF-II-9.jpg само предлагам. Не налагам никой с мнението си,нали затова е форум,да изразим мнение. Ти си знаеш как да си правиш колата и си я прави както ти харесва ! :th_up :love.vwclub

Не колега това е един от вариантите който не ми допадна прекалено голямо и масивно .. и искам да е отгоре над багажника а това ляга на него ..Миналия ден видях едно браво с спойлер не много голям хванат за задния прозорец, а типа беше почти като този който съм публикувал и седеше зверски готино :)

Последна промяна от Jouzev94 на Съб 21 дек 2013 15:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Съб 21 дек 2013 15:09

Mario951 написа:Мене не ме бърка какъв спойлер ще си сложиш ама само ми се губи малко логиката как като сложиш спойлер отзад ще се повиши аеродинамичността отпред :gruebel Не знам как не ви е страх да ги натискате тея 25 годишни коли към 200 км/ч че и + (поне по километраж предполагам)

Ако не си работиш сам по колата няма как да го разбереш !

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Съб 21 дек 2013 15:12

"Настройките са приблизително следните:
- за прави и бързи отсечки - ниско крило с малък ъгъл - оказва малко съпротивление.
- за бавни завои, които трябва да се минават максимално бързо - високо крило с голям ъгъл - оказва високо съпротивление и прилепя "гъза" на колата.
Няма перфектно крило. При някои коли, крилото се "самонагажда" от условията, но това е направено само за пари. Все пак, виждаме с какви крила карат в шампионатите.
Настроено крило не върши много работа без добре настроени гуми."

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Съб 21 дек 2013 19:37

според мен е безмисленото от какъвто и да е спойлер.
Колко често ще караш с 200км/ч и ще поддържаш тази скорост повече от 10-15км (даже са много). Не мисля, че и мотора ще издържи дълго на такова каране, а за разход на гориво да не говорим.

Ще дам пример с най-бързата голф двойка в света. Отвън абсолютен "сток", тесни брони, широк нож ... а вдига 300+км/ч без никакъв проблем относто айродинамиката, без да се ползват спойлери, пейки и НАСА технологий, за да я задържат на пътя да не хвръкне.

Спести си парите от спойлера и си вземи хубави гуми за колата, защото с тези е като джип. Можеш също да направиш предницата една идея по ниска от задницата, за да видиш дали ще има промяна в стабилноста при високи скорости.

Коментара не е цел заяждане, а един вид помощ. Все пак ти решаваш как да си правиш колата :th_up

Весели празници :beer

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Съб 21 дек 2013 20:12

Може да помислиш да сложиш спойлерче от ГТИ. Все пак то не се слага САМО за естетика. От тук натам много зависи с какви гуми караш и най - важното - окачването :a045

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 21 дек 2013 22:38

Понеже съм карал с дървено окачване по нашите селски пътища ,определно мисля че трябва да заложиш на серийни хубави амортесиори и пружини например на Каяба.
Или на суперскъп кит на Билдщайн или КаВе дето струва повече от колата.Всичко друго е компромис както за сигурност така и за функционалност.

Относно визията-определено не ти трябва никакво крило.
Залагай на гуми и спирачки.
Голф 2 с всякакво крило с изкл на липа,който е на задното стъкло в най-малкото мега грозно.
Добре става колата,но тия уреди дето си ги замислил май е по-добре да са ти горе до очите(на мястото на касетофона).
Хубаво е че имаш мерак да правиш такава кола в днешно време.

Този спойлер е твърде вероятно с 230 да де метне в някое дере :c020 ,помисли дали е подходящ
Всичко добро

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 22 дек 2013 2:55

chiki-riki написа:според мен е безмисленото от какъвто и да е спойлер.
Колко често ще караш с 200км/ч и ще поддържаш тази скорост повече от 10-15км (даже са много). Не мисля, че и мотора ще издържи дълго на такова каране, а за разход на гориво да не говорим.

Ще дам пример с най-бързата голф двойка в света. Отвън абсолютен "сток", тесни брони, широк нож ... а вдига 300+км/ч без никакъв проблем относто айродинамиката, без да се ползват спойлери, пейки и НАСА технологий, за да я задържат на пътя да не хвръкне.

Спести си парите от спойлера и си вземи хубави гуми за колата, защото с тези е като джип. Можеш също да направиш предницата една идея по ниска от задницата, за да видиш дали ще има промяна в стабилноста при високи скорости.

Коментара не е цел заяждане, а един вид помощ. Все пак ти решаваш как да си правиш колата :th_up

Весели празници :beer

Така благодаря за съветите както винаги съм казвал приемам критика,поръчал съм си гуми 195/45/16 и за отзад 205/45/16 принципно когато я натисках карах с 195/50/15 и колата с тях е на около 2 пръста от земята.Весели празници !

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 22 дек 2013 2:56

iliankocov написа:Може да помислиш да сложиш спойлерче от ГТИ. Все пак то не се слага САМО за естетика. От тук натам много зависи с какви гуми караш и най - важното - окачването :a045

Имам лип спойлера от ГТИ,но просто не съм го сложил :)

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 22 дек 2013 3:00

Vidol Nikolov написа:Понеже съм карал с дървено окачване по нашите селски пътища ,определно мисля че трябва да заложиш на серийни хубави амортесиори и пружини например на Каяба.
Или на суперскъп кит на Билдщайн или КаВе дето струва повече от колата.Всичко друго е компромис както за сигурност така и за функционалност.

Голф 2 с всякакво крило с изкл на липа,който е на задното стъкло в най-малкото мега грозно.
Добре става колата,но тия уреди дето си ги замислил май е по-добре да са ти горе до очите(на мястото на касетофона).

Този спойлер е твърде вероятно с 230 да де метне в някое дере :c020 ,помисли дали е подходящ
Всичко добро

В момента карам с къси амортисьори монро с пружини червено Кони отпред и задни ФК води се уЖ 60/40,но мисля че е 70 защото имах приятел с 2-ка голф едни и същ размер гуми един и същи вид купе а моята е с 2 см по "изсулена" до земята

Потребителски аватар
Golf3 GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3 GTI » Нед 22 дек 2013 12:59

Jouzev94 написа:
Vidol Nikolov написа:Понеже съм карал с дървено окачване по нашите селски пътища ,определно мисля че трябва да заложиш на серийни хубави амортесиори и пружини например на Каяба.

Всичко добро

В момента карам с къси амортисьори монро с пружини червено Кони отпред и задни ФК води се уЖ 60/40,но мисля че е 70 защото имах приятел с 2-ка голф едни и същ размер гуми един и същи вид купе а моята е с 2 см по "изсулена" до земята

колега с какъв размер гуми си ?? :)

Върни се в “Моят Volkswagen”