Замръзнали врати
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди като бях с пасата с вакумно централно бях на същия дедов. Един път се отключи друг път не ще да се затвори. Даже един ден влизам, паля, излизам да чист снега, тряс врата и гледам как работещата ми кола се самозаклщчи. 5мин хилене, 5мин тъпеене, 90 път за другите ключове. Та решението на проблема бе:
При разглобяване на вакумното се указа че вътре от конденза се е събрала вода и като замръзне няма как работи нормалбо това централно и за това като се стопли колата всичко се оправя. Така че тъй като симптомите са същите смятам че е добре и вие да преверите за водичка там.
При разглобяване на вакумното се указа че вътре от конденза се е събрала вода и като замръзне няма как работи нормалбо това централно и за това като се стопли колата всичко се оправя. Така че тъй като симптомите са същите смятам че е добре и вие да преверите за водичка там.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dekata написа:maistora_1 написа:винаги ползвам WD-40 за ключалките и механизмите и действа дори за размръзяване
И аз го ползвам(и за други работи) и съм доволен от спрейчето
Някъде имаше мнение от експерт че спрея е подходящ за всичко друго но не и да се пръска в патрона че му е....л мамата ! За там си трябвала специална смазка!
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:dekata написа:maistora_1 написа:винаги ползвам WD-40 за ключалките и механизмите и действа дори за размръзяване
И аз го ползвам(и за други работи) и съм доволен от спрейчето
Някъде имаше мнение от експерт че спрея е подходящ за всичко друго но не и да се пръска в патрона че му е....л мамата ! За там си трябвала специална смазка!
дори на опаковката му е показано, че е подходящ за ключалки

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте! проблема не е в температурите а в това, че предната вечер сте се прибрали, парното е духало яко,конденз поради разликата във външната и вътрешната температура не липсва и централното работи ама чопчето и целия механизъм на ключалката вледствие на конденза са малко или много позамръзнали.Ето го и обяснението на проблема - силно замръзват предните врати, където парното е било най-силно. А между другото- вчера си купих упоменатия силоконов спрей,наприсках всички уплътнения, ключалките и механизмите(отгоре през ключалката с развита пластмаса в/у лостчето). И тази сутрин на -7C се отвриха всички врати без проблем 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”