Замръзнали врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 25 дек 2006 8:44

Веднага ти давам рецептата.От аптеката си купуваш клицерин и си мажеш с него гимите на вратата.И няма да имаш проблеми :)

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 25 дек 2006 11:21

А да питам тук че сте се заговорили :lol:
с глицерин може ли да се мажат перата на чистачките ,
или почват да мажат яко после.... :roll:

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Пон 25 дек 2006 12:19

maistora_1 написа:винаги ползвам WD-40 за ключалките и механизмите и действа дори за размръзяване

И аз го ползвам(и за други работи) и съм доволен от спрейчето :wink:

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Пон 25 дек 2006 12:39

Аз преди като бях с пасата с вакумно централно бях на същия дедов. Един път се отключи друг път не ще да се затвори. Даже един ден влизам, паля, излизам да чист снега, тряс врата и гледам как работещата ми кола се самозаклщчи. 5мин хилене, 5мин тъпеене, 90 път за другите ключове. Та решението на проблема бе:
При разглобяване на вакумното се указа че вътре от конденза се е събрала вода и като замръзне няма как работи нормалбо това централно и за това като се стопли колата всичко се оправя. Така че тъй като симптомите са същите смятам че е добре и вие да преверите за водичка там.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 25 дек 2006 15:53

dekata написа:
maistora_1 написа:винаги ползвам WD-40 за ключалките и механизмите и действа дори за размръзяване

Някъде имаше мнение от експерт че спрея е подходящ за всичко друго но не и да се пръска в патрона че му е....л мамата ! За там си трябвала специална смазка!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 26 дек 2006 10:11

Stivi написа:
dekata написа:

Някъде имаше мнение от експерт че спрея е подходящ за всичко друго но не и да се пръска в патрона че му е....л мамата ! За там си трябвала специална смазка!

дори на опаковката му е показано, че е подходящ за ключалки ;)

ivo_stefanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_stefanoff » Чет 28 дек 2006 13:59

здравейте! проблема не е в температурите а в това, че предната вечер сте се прибрали, парното е духало яко,конденз поради разликата във външната и вътрешната температура не липсва и централното работи ама чопчето и целия механизъм на ключалката вледствие на конденза са малко или много позамръзнали.Ето го и обяснението на проблема - силно замръзват предните врати, където парното е било най-силно. А между другото- вчера си купих упоменатия силоконов спрей,наприсках всички уплътнения, ключалките и механизмите(отгоре през ключалката с развита пластмаса в/у лостчето). И тази сутрин на -7C се отвриха всички врати без проблем :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”