Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Layer
Мнения: 6405
Регистриран на: Пон 29 яну 2007 20:15
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот Layer » Съб 21 дек 2013 13:14


Тва за лятото е супер, колко време седи в фризера.




Потребителски аватар
MITKO_DVD
Мнения: 6384
Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Местоположение: София/Монтана
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 21 дек 2013 13:53


От опит ти го казвам ,миналата година по това време правих и едно парче ми беше останало го мезих ме за Димитров ден тая година,демек почти 1 година без никви ядове icon_idea


Потребителски аватар
Layer
Мнения: 6405
Регистриран на: Пон 29 яну 2007 20:15
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот Layer » Съб 21 дек 2013 14:27


Аз май се обърках нещо, помислих че веднага след осоляването го слага в фолио и в хладилник.

dready написа:Ето как правя филе елена.

Колега я обясни малко ,че тая зима съм решил да пробвам няколко различни рецепти.


Потребителски аватар
MITKO_DVD
Мнения: 6384
Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Местоположение: София/Монтана
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 21 дек 2013 14:31


не бе човек като изсъхне да речем след 7-8 дена или 10 зависи колко ти е дебело месото и след това го съхраняваш по този начин със стреч фолиото icon_idea


Потребителски аватар
dready
Мнения: 1844
Регистриран на: Сря 25 май 2005 19:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот dready » Съб 21 дек 2013 18:51


Сега да обясня малко по подробно.
След осоляването лично аз пробвам месото как е на сол, ако е много солено малко под течаща вода и е готово. Бъркаш чубрицата с пипера и слагаш да съхне. Започва да съхне малко неравномерно отвън е много твърдо от вътре е меко около 6/9 дни при затворен балкон и по нормални температури. Когато стане твърдо отвън го увивам в фолиото и така влагата от сърцевината омекотява твърдата повърхност и става равномерно. През това време 2/3 дни го държа в хладилника може и пак на балкона по преценка. След това е готово за консумация и може да се замразява. Аз лично имам от миналата година още единствения проблем е ,че малко има вкус на замразено, но може и аз да си въобразявам, но със сигурност става за ядене и няма проблем. Успех :)


Потребителски аватар
feikot
Мнения: 3659
Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG
Местоположение: Казанлък/София

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот feikot » Чет 26 дек 2013 18:17


25 луканджока,7 телешки пастърмички и 3 (бяха 5) рибки.


Изображение

Изображение


cezar1656
Мнения: 185
Регистриран на: Вто 07 май 2013 10:24
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU
Местоположение: софия

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот cezar1656 » Пет 27 дек 2013 18:47


колега би ли дал рецептата за рибата?


le6o
Мнения: 57
Регистриран на: Сря 05 юли 2006 19:33
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот le6o » Нед 29 дек 2013 19:20


Айде и аз да се чекна в темата :). Свински шол 24 часа в морска сол. Подправки: червен пипер сладък, черен пипер млян, сминдух и странджанска чубрица. И сега чакаме :drunk
Изображение
Изображение
Изображение

Весели празници!


Потребителски аватар
Weezy
Мнения: 1352
Регистриран на: Съб 14 мар 2009 23:08
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот Weezy » Нед 02 фев 2014 17:17


Телешки сърца и свинско от бут .
Изображение


Потребителски аватар
Layer
Мнения: 6405
Регистриран на: Пон 29 яну 2007 20:15
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот Layer » Нед 02 фев 2014 23:46


Днес и аз прострях нова партида.
Старата замина ,не според очакването.


Потребителски аватар
MITKO_DVD
Мнения: 6384
Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Местоположение: София/Монтана
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 03 фев 2014 8:25


ох и аз требе да наложа че като гледам кви са прогнозите май май зимата си заминава лека полека icon_idea


Потребителски аватар
tot_1425
Мнения: 166
Регистриран на: Съб 19 юни 2010 8:20
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994
Местоположение: Ямбол

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот tot_1425 » Пон 03 фев 2014 19:24


Браво! Да вметна само-не
е лошо под снимките да слагате и по едно адресче :biggrin


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот zloby3400 » Пон 01 дек 2014 19:55


Някой не е ли открил нов вид мезе :-) ???


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот zloby3400 » Пет 05 дек 2014 11:19


Малко "суров" материал от днес - 1,2 кг. свинска плешка.
Прикачени файлове
Photo1061.jpg


Калоян Крумов
Мнения: 2492
Регистриран на: Нед 13 апр 2008 22:18
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 21 дек 2014 0:28


Изображение



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 39 госта