Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MITKO_DVD
- Мнения: 6384
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
От опит ти го казвам ,миналата година по това време правих и едно парче ми беше останало го мезих ме за Димитров ден тая година,демек почти 1 година без никви ядове 

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Аз май се обърках нещо, помислих че веднага след осоляването го слага в фолио и в хладилник.
Колега я обясни малко ,че тая зима съм решил да пробвам няколко различни рецепти.
dready написа:Ето как правя филе елена.
Колега я обясни малко ,че тая зима съм решил да пробвам няколко различни рецепти.
- MITKO_DVD
- Мнения: 6384
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
не бе човек като изсъхне да речем след 7-8 дена или 10 зависи колко ти е дебело месото и след това го съхраняваш по този начин със стреч фолиото 

- dready
- Мнения: 1844
- Регистриран на: Сря 25 май 2005 19:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Сега да обясня малко по подробно.
След осоляването лично аз пробвам месото как е на сол, ако е много солено малко под течаща вода и е готово. Бъркаш чубрицата с пипера и слагаш да съхне. Започва да съхне малко неравномерно отвън е много твърдо от вътре е меко около 6/9 дни при затворен балкон и по нормални температури. Когато стане твърдо отвън го увивам в фолиото и така влагата от сърцевината омекотява твърдата повърхност и става равномерно. През това време 2/3 дни го държа в хладилника може и пак на балкона по преценка. След това е готово за консумация и може да се замразява. Аз лично имам от миналата година още единствения проблем е ,че малко има вкус на замразено, но може и аз да си въобразявам, но със сигурност става за ядене и няма проблем. Успех :)
След осоляването лично аз пробвам месото как е на сол, ако е много солено малко под течаща вода и е готово. Бъркаш чубрицата с пипера и слагаш да съхне. Започва да съхне малко неравномерно отвън е много твърдо от вътре е меко около 6/9 дни при затворен балкон и по нормални температури. Когато стане твърдо отвън го увивам в фолиото и така влагата от сърцевината омекотява твърдата повърхност и става равномерно. През това време 2/3 дни го държа в хладилника може и пак на балкона по преценка. След това е готово за консумация и може да се замразява. Аз лично имам от миналата година още единствения проблем е ,че малко има вкус на замразено, но може и аз да си въобразявам, но със сигурност става за ядене и няма проблем. Успех :)
- feikot
- Мнения: 3659
- Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
- Местоположение: Казанлък/София
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
25 луканджока,7 телешки пастърмички и 3 (бяха 5) рибки.




-
- Мнения: 185
- Регистриран на: Вто 07 май 2013 10:24
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
- Местоположение: софия
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
колега би ли дал рецептата за рибата?
- Weezy
- Мнения: 1352
- Регистриран на: Съб 14 мар 2009 23:08
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Телешки сърца и свинско от бут .


Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Днес и аз прострях нова партида.
Старата замина ,не според очакването.
Старата замина ,не според очакването.
- MITKO_DVD
- Мнения: 6384
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
ох и аз требе да наложа че като гледам кви са прогнозите май май зимата си заминава лека полека 

- tot_1425
- Мнения: 166
- Регистриран на: Съб 19 юни 2010 8:20
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
- Местоположение: Ямбол
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Браво! Да вметна само-не
е лошо под снимките да слагате и по едно адресче
е лошо под снимките да слагате и по едно адресче

- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Някой не е ли открил нов вид мезе :-) ???
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Малко "суров" материал от днес - 1,2 кг. свинска плешка.
-
- Мнения: 2492
- Регистриран на: Нед 13 апр 2008 22:18
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 29 госта