Голф 4 AJM вода в купето-РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 AJM вода в купето-РЕШЕН

Мнениеот justdoit.69 » Пет 13 дек 2013 18:24

Здравейте. (Първа тема ми е.)
Голф 4 2000г. AJM мотор.2/3 врати и люк.Като за начало ще кажа,че изчетох много сходни теми за проблема и ограничих възможностите за моя проблем,но така и не успях да го реша,затова пускам тази тема и се надявам да ми помогнете.
В началото имах вода отпред от двете страни и отзад също от двете страни,сега е малко по-добре.

От прочетеното по другите теми направих следното:
-Погледнах улея под чистачките дали е чист-чист е няма кал,водата спокойно се оттича.

-Погледна филтъра на купето дали е сух-сух е.

-Запуших дупката през която излиза/влиза жилото за механизма за отваряне на предният капак със силикон.(Теча от там спря.)

-Конзолата през която минават кабели за купето или обратно към двигателя също е уплатнена вече със силикон.Конзолата за която говоря се намира точно до дупката за жилото за предният капак.

-Извадих целият мокет + изолацийте от доло и добавих няколко липсващи тапи по пода и извадих останалите тапи прегледах ги облепих ги със силикон и ги върнах по местата им. (Като добавих тапите,течовете на задните седалки мисля,че спряха.)
rsz_sоnya-93061071701305.jpg

Но след всичко това все още имам вода на пода пред предните седалки.
След многократно наливане на колата отгоре с маркуча и гледане вътре с фенерчето къде ще протече установих,че и от двете страни на вратите тече от едно и също място.И това място е точно където влизат кабелите от вратите.И фактически тук зацепвам.
rsz_sоnya-93061071701301.jpg

Отворих маншона по който минават кабели през вратата и имаше вода,затова и разглобих вратата нацяло да видя какво става вътре.
rsz_1sоnya-93061071701302.jpg
rsz_sоnya-93061071701304.jpg

И се оказа че във вратата има вода.Имаше пръски вода от горният край и локвичка отдоло.И тук е момента в който незнам какво да правя и къде да уплътнявам или изобщо къде да гледам и трябва да разчитам на вас.
Въпроса ми е да търся проблема във вратата ли понеже малко ме съмнява да е от там нищо че има вода или проблема е някъде между маншона на вратата и отвора за кабелите в купето демек да влиза някъде от другаде там.

Иначе маншона е здрав.

Също така незнам за какво служи или какво прави тапата,която е над маншона за кабелите на вратата.

Последна промяна от justdoit.69 на Съб 28 дек 2013 11:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosko-rs
Автомобил: VW GOLF IV GTI
Двигател: AGU -1999

Re: Голф 4 AJM вода в купето

Мнениеот rosko-rs » Пет 13 дек 2013 19:57

Гледам маи имаш люк,на една от снимките се вижда изхода за оттичане,точно до манщона за кабелите.Обурни му внимание и на него,а може и маркуч да се е откачил от горе и да пълни колонката,но в вратата незнам как може да влезе.

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Пет 13 дек 2013 20:08

rosko-rs написа:Гледам маи имаш люк,на една от снимките се вижда изхода за оттичане,точно до манщона за кабелите.Обурни му внимание и на него,а може и маркуч да се е откачил от горе и да пълни колонката,но в вратата незнам как може да влезе.

Да имам люк,но той сперед мен си е наред.Уплътненията отгоре изглеждат добре пък и него не съм го отварял от 1 месец вече.Иначе неможах да разбера за кой изход ми говориш,ако може да обясниш малко по-подробно.И къде от горе има маркуч ? :neutral

Потребителски аватар
rosko-rs

Мнениеот rosko-rs » Пет 13 дек 2013 20:21

Отгоре може да е добре,но тои си пуска винаги вода,затова от доло е като корито с 4 отвора и на всеки има закачен маркуч.И в четирите колонки(греди)се спуска маркуча и водата излиза през тая цицка която виждаш при отворена врата на третата ти снимка.Вземи едно жило и бръкни в нея да проващ да отпуши,и сипваи леко вода точно върху люка,трябва от там да си тече хубаво,гаранция е пълно с боклук и ти преливат маркучите.По същия начин и от другата страна,за отзад цицките бяха на малко гадно място някъде под стопа в багажника.Не прекаляваи с поливането с вода че ще почне и по тавана да избива.Доста сложно маи го написах :mhihi http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=272253 с малко закъснение :th_up

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Пет 13 дек 2013 20:38

За люка не съм и подозирал. icon_idea Днеска свалих тази цицка и тя найстина беше пълна с кал и да вътре имаше маркуч и изобщо не съм загрял закакво е :smile .Обаче неможах да вкарам маркуча обратно в цицката,защото маркуча е много навътре и трудно се бърка там.Ако имаш идея как да ги напасна пак без да се налага да свалям вратата напълно за да мога да бръкна спокойно и да ги напасна ще ми е от полза .И като се замисля сега пречината може да е точно това за този теч,защото водата прелива от маркуча точно върху кабелите и водата се стича по тях вътре в купето... хммм :screwy

Потребителски аватар
rosko-rs

Мнениеот rosko-rs » Пет 13 дек 2013 21:01

Стана малко като чат,разгледаи първата тема,цялата.Опитаи с някаква тел(кука)да го придърпаш маркуча и да ги съединиш,ако не от вътре сваляи корите долу до педалите докато стигнеш до него.И внимаваи да не го откачиш отгоре,че е и там е само на ябълка и се вади лесно,да не сваляш после уплътнения и половината таван.

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Пет 13 дек 2013 21:42

Благодаря за бързите отговори.Утре ще пробвам да ги отпуша и останалите и ще налея пак да видим какво ще стане и ще пиша дали е решен и този проблем. :icon_razz

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Съб 21 дек 2013 21:48

С малко закъснения пиша и след много опити да спра теча.Прочистих и 4-те канала на люка и си мислих,че водата е спряла ама не.Понеже измъкнах тръбичката от ябълката(горе)на люка се наложи да разглобя тавана и да го закача на мястото му.Закачих,налях пак с вода и тоя път без таван като погледнах отвътре и видях,че водатата приливаше някакси,а уж вече е изчистен и по твъбичките си тече вода,но и вътре капе.Водата влиза някакси при механизма или по точно казано при водачите на люка.И въпроса ми е какво да правя отново ? :biggrin Уплътнението на прозореца ли трябва се сменя или какво ... И изобщо продават ли се такива уплътнения или някой ако знае нещо по въпроса да ме светне малко . :neutral

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Нед 22 дек 2013 12:04

Никой ли неможе да помогне ? :icon_sad

Потребителски аватар
rosko-rs

Мнениеот rosko-rs » Нед 22 дек 2013 18:15

Предполагам си прекалил с наливането на вода,и аз се бях уплашил като видях как прелива когато сипвах директно при махнато стъкло,връща от горната ябълка,или по скоро не поема хубаво,и почва да се разнася навсякъде.При затворен люк и добре регулирано стъкло и в наи големия дъжд няма да ти прелива така.Според мен ходи на някоя мивка,преди да сложиш тавана,напръскаи я отгоре нормално като както се мие и влезни да огледаш.

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Вто 24 дек 2013 12:35

Вчера бях на сервиз за люкове.Та те ми го погледнаха и срещу 50 лева водата спря.Оказа се че уплътнението на самият прозорец е хлабаво или се е сплескало с времето и тече повече от колкото трябва вода.И пренаправиха го някакси и сега мих колкота и невидях вода вътре. :drunk

matev92
Автомобил: Golf 5
Двигател:

Мнениеот matev92 » Вто 24 дек 2013 14:15

Колега , аз имах същия проблем с пасат б5.5 , течеше от люка , резнах тези гумички в края , цицките , че са стеснени и не се отича хубаво водата , и след това проблеми не съм имал.С едно макетно ножче им режеш стеснената част и мисля че няма да имаш проблеми :th_up

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Вто 24 дек 2013 15:38

matev92 написа:Колега , аз имах същия проблем с пасат б5.5 , течеше от люка , резнах тези гумички в края , цицките , че са стеснени и не се отича хубаво водата , и след това проблеми не съм имал.С едно макетно ножче им режеш стеснената част и мисля че няма да имаш проблеми :th_up

Аз също ги отрязах и сега си се стича добре.

Потребителски аватар
justdoit.69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justdoit.69 » Съб 28 дек 2013 11:48

Проблема е решен!Всичко идваше от уплътнението на люка.

Потребителски аватар
rosko-rs

Re: Голф 4 AJM вода в купето-РЕШЕН

Мнениеот rosko-rs » Съб 28 дек 2013 21:41

А дано е бил горе проблема че както го беше подкарал със силикони отдолу :Mr Green Fun :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”