Става въпрос за golf 4 1.9tdi АHF 110hp, след чип в Маднес в Пловдив, съединителя почна да увлича още на диното и неможахме да я замерим точно. Та почнахме да разглабяме, идеята ми беше да махнем демферния маховик и да го заменим с плътен, сменяме съединител комплект и гас... обаче, разглобихме я и изненада колата ми беше с твърд маховик и съединител за а2, vw polo 1.4 и такива подобни колички. Махнахме го и взех маховик от голф3 и 228мм съединител, одарихме стружка на маховика събрахме я всичко перфектно, сложих по голям съединител и отново преплъзва...
Въпроса ми е някой да каже, някой който си е блъскал главата и е успял да се пребори, какъв съединител и какъв маховик да слагам да нямам проблеми с това преплъзване, казаха ми от абф комплект да търся...и другото имам съмнения че дебелината на маховика е по голяма и може да не зацепва докрай един вид лагера да натиска демферите...

преплъзване на съединител след чип на 1.9tdi
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Re: Помощ!! преплъзване на съединител след чип на 1.9tdi
До колкото разбрах си с маховик от 90 коня тди и съединител от вр6..а сменихте ли също и притискателя?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Маховика си познал абф или 1з!Съединител вр6,който е за по-големите конски сили!
-
- Автомобил:
- Двигател:
за вр6 е същите милиметри като този който слагам, разликата може би ще да е минимална в ширината на феродото и силата на притискателя, но не е там проблема не може нов комплект да боксува, друго бъркам аз или маховика ми е дебел или е изнесен по към лагера или нещо такова си мисля че става...
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
какво имаш впредвид ,че си ударил стружка на маховика ? Утре ще слагам и аз плътния маховик на моя АЛХ мотор. Маховика ми е от ТДИ 90 коня ,а птитискател и феродо ги дават за Г60 , който бил аналогичен на ВР6 174 коня . Г60 е с заводско 225 НМ и 160 коня ,ако не се лъжа.Мотора ми е с чип и 302 НМ и 125 коня и сегашния съединител не утърва но маховика ми е разбит и се налага смяна . Да не стане и при мен да пребоксува новия комплект на ниските защото може да нямам коне като теб на 4000 оборота но на 1800 имам същия въртящ момент като теб 

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
покарай няколко дни като си пазиш съединитела.като улегне ще спре да буксува.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами наложи ми се да сваля от маховика, защото ми опираха нитовете на претискателя във вилката на лагера, тъкмо го загладих, а иначе израза одарих стружка имам в предвид да се заглади самия маховик, на диното ми измериха 320Nm с боксуващ съединител при 2038rpm и мисля че и от там е и проблема, тея се по изсилиха малко от Маднес
- ventotdi
и ако ми кажеш ,че нямаш пушъци с този въртящ момент баси . Аз като си наглася цялата карта на дебитомера 1:15 или 1:15,5 усещам ,че още тръгва но пропушва от зад ,а аз съм върлов фен на чип без пушъци.
-
- Автомобил:
- Двигател:
има но да си призная очаквах доста повече, различно е аз като ги гледах само едно бмв се разпуши доста чак очерни платформата към диното
иначе другите си пушеха нормално, зависи от мотора и от тея къде ще барнат 

-
- Автомобил:
- Двигател:
такааа значи маховика е от 1z мотор/1.9 tdi на много коли се слага audi, vw, seat и прочие/аз взимам от голф това намерих под ръка, притискателя и съединителя е 228мм 28бр. зъби, това ми е играта утре зглабяме стискайте палци
п.с. проблема идваше че маховика е по изнесен и скоростната кутия го натиска и не стои максимално зацепено феродото

п.с. проблема идваше че маховика е по изнесен и скоростната кутия го натиска и не стои максимално зацепено феродото
- ventotdi
предния маховик не се знае от каква кола е ,а сегашния е от Голф 3 ТДИ 1З така ли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
сегашния е от 1.9tdi твърд не е демпферен, предния не се знае, защото са ми дали уж комплект а се оказа зглобка... феродото и претискателя и лагера са точните но маховика не са го нацелили, в крайна сметка ако не стане и стози има възможност да се препили маховика и да се сложи 240мм феродо но мисля че няма да има нужда :)
- ventotdi
май те изпреварих със смяната на съединителя ,защото гледам ,че не пишеш за резултат. Установих ,че не кутията ,а мотора май стана малко по чумен . За първи впечатления ,скоростите влизат по -добре и от преди не очаквах да е така , не буксува съединителя но без да искам счупих управлениято на избирача на едното жило. Мога ли да си го купя като нова част освем от ФолксВаген ? Счупи се точно по същия начин както е на снимката 

- Прикачени файлове
-
- d37a200ec321180f01cdf986a6ed1897.jpg (14.3 KиБ) Видяна 3455 пъти
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Не можеш да го купиш а можеш да го приемеш като подарък от мен само срещу таксата на еконта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стана, майстора именник и днес направи магията, всичко е наред, разлика 5 десети оказва голямо значение... аз карах доста голфа на един приятел преди да взема моята, и да определено се включват по лесно за шумно не знам тя си трака нали е печка все пак :D Весели Празници от мен и схемата работи 

Върни се в “Дизелови агрегати”