Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Мнениеот bmwww » Пон 23 дек 2013 19:11

Напоследък само смислени теми виждам ... даите да си направим една партия и да оправим държавата тъкмо си имаме вече готова трибута за обсъщане на сякъкви проблеми :biggrin Иначе по темата - никой не те кара насила да купиш маратонки или части от 200 лева ,а имаш избор да провериш къде можеш най-изгодно да ги намериш това,че хората ги мързи си е друго. И свещите за колата ми идват на 5лв./бр ,а на магазина са 11лв./бр . Основно по темата мога да кажа само едно .... колкото по близо от производителя пазаруваш толкова си по на далавера ! Много ясно,че от мола всичко ще е скъпо като хората там плащат наеми отделно тия дрехи идват с камион от кой знае коя фирма натоварен която пък фирма от завода директно ги е получила . Ами по тая верига нали всеки требва да яде . Кока Кола като идва на 0.30 стотинки защо в магазина е 1 лев. Защото думата дистрибутор е направо малоумна и бас лова,че който е измислил тая професия се е чудил как да намери работа на некой безработен негов роднина :mhihi

Между другото знаете ли колко измислени професии има в България само и само да се набутат определени хора да не стоят без работа . Веднага давам пример .... професията и аз не знам как се казва ама седиш на един стол в София централата на еди кое си и звъниш всеки ден на всяко подразделение в страната да ги питаш какво са направили през деня . Каква е тая работа и какво образование требва да имаш за нея ? Например звъня аз на Пешо със сервиза и го питам ало Пешо здрасти какво направи днеска .... ооо здрасти ами нищо смених 3 тампона и 5 филтри ... ок Пешо чао ! Здрасти Иване какво направи днеска и т.н. и това е държавна работа ! Обикновенно като видите дебела мръсна гадна долна жена да седи и да гледа лошо и надменно да знаете ,че точно това работи !

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 23 дек 2013 21:25

Night_elf написа:По света мобилните услуги са доста по-изгодни. Да добавим и интернета, телевизията и този тип услуги се предлагат на много по-добри цени.В Америка примерно, да кажем конкретно Лондон...

В САЩ съм чувал за Ню Лондон, ама за Лондон съм чувал само за Англия.... :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 23 дек 2013 21:41

zloby3400 написа:
Night_elf написа:По света мобилните услуги са доста по-изгодни. Да добавим и интернета, телевизията и този тип услуги се предлагат на много по-добри цени.В Америка примерно, да кажем конкретно Лондон...

В САЩ съм чувал за Ню Лондон, ама за Лондон съм чувал само за Англия.... :drunk

По-изгодни ама друг път. Да не съм говорил очи в очи с американец - да ти повярвам. Там няма такси по 15 лева за кабелна и нет пакетна цена :mhihi Конкретният американец е живял с жена си, българка, в Аляска. Като разбра, че инсталацията на интернет и кабелна му е безплатна каза така "при нас няма безплатни неща, за всяко нещо си плащаме" и даде на мен и колегата ми по 20 лева да се почерпим :mhihi Показа ми мазето на къщата си, където си беше пуснал оптична свързаност с някакъв си техен провайдър, приличаше на малка апаратна. Та удоволствието по свързването и последващата поддръжка (наложило се да наеме багер, понеже имало проблем с оптиката и да изкопае малко) му е чинило хиляди долари, не помня с точност колко, но сумата по моите разбирания беше доста солена icon_idea

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 23 дек 2013 22:22

точно за мобилни услуги в бг въобще не е евтино-давам ти пример :единия от абонаментите ми е неограничено 24/24 часа за цяла европа ,сащ,канада и още няколко страни .домашен или мобилен е все тая за голямата сума от 35евро на месец,а за оператор не става и дума.вътрешните неограничени 24/24часа без значение на какъв оператор звъниш са 15,99евро-ако можеш спи на телефона.това е за френско ,а има страни с още по изгодни предложения

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 23 дек 2013 22:26

Би ли споделил цените на интернет и ТВ-услугите? Имате ли там пакети по 7-10 евро - Тв+нет както тук повечето оператори? Братовчед ми живее в Карлсруе, Германия и ми сподели някаква доста голяма сума за това, което ползува като скорост - нещо като 5мбит/сек. за цената ще го питам тези дни като се видим, надявам се. Да не търся по скайп логовете да видя какво ми беше казал като цена.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 23 дек 2013 22:32

от 5 години плащам по 29,90 евро за интернет скорост 20мб;телевизия над 100канала(даже не ги и ползвам) и домашен телефон безплатно за домашни към над 40държави-реално и него не ползвам,но е в пакета.постоянно ми правят някакви отстъпки и предложения и откъртвам по нещо което не ми трябва ,но ми се полага като бонус за лоялен клиент

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 23 дек 2013 22:43

60 лева в България са по-скоро таванът на пакетната клиентска услуга, където ти се предлага най-най :th_up
Така и така заговорихме за цени и услуги - каква е цената, ако има такава, на посещение от техник, когато се установи, че проблемът всъщност е предизвикан от самия клиент или просто клиентът не знае да борави и ползува правилно услугата, за която си плаща?

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 23 дек 2013 22:50

Е, няма какво да си ги мерите... услугите. България е царството на евтините услуги и ресторанти. Няма друго такова място... И това ни е ОГРОМНИЯТ проблем - почти цялата ни икономика е базирана на услугите, а те евтини.....
Иначе тук, в АНглия, за ТВ се плаща първо 120 паунда годишно за удоволствието да имаш ТВ въобще - данък, после вече еза канали допълнително ако искаш. За нет засега не знам, аз ползвам от мобилен оператор - за 13 паунда на месец Интернет колкото си искаш, без лимит за скорост, + някакви минути, ам аз не ги ползвам....
За ресторанти няма да говоря, но... другото по-евтино, особено храната в магазина.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 23 дек 2013 22:53

stefan4o написа:60 лева в България са по-скоро таванът на пакетната клиентска услуга, където ти се предлага най-най :th_up
Така и така заговорихме за цени и услуги - каква е цената, ако има такава, на посещение от техник, когато се установи, че проблемът всъщност е предизвикан от самия клиент или просто клиентът не знае да борави и ползува правилно услугата, за която си плаща?

Хайде сега ги съпостави със заплатите им и ще видиш къде е разликата!За тях тези 30 евра са ..нищо,спрямо заплащането,което получават!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 23 дек 2013 22:54

кутия бяло малборо е 6.8Оевро ,говорим за половин стек цигари равнено по стандарта- 60лв не правят половин стек цигари icon_idea
п.п много други примери мога да дам ,като от сорта на редовните промоции :плащаш 2 вземаш 3 и така нататък/ данъка ми на година за ТВ е 127евро,но пък нямам пътен данък и ...........
не ми се е налагало да викам техник ,но имах проблем с приемника заради WI-FI,за няколко минути по телефона се уточнихме и до два дни получих-предадох приемник без да ми коства стотинка

Последна промяна от niks76 на Пон 23 дек 2013 22:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 23 дек 2013 22:54

mladvampirTDI написа:Е, няма какво да си ги мерите... услугите. България е царството на евтините услуги и ресторанти. Няма друго такова място... И това ни е ОГРОМНИЯТ проблем - почти цялата ни икономика е базирана на услугите, а те евтини.....

Склонен съм да се съглася, че е така. Контактувал съм с абонати, временно пребиваващи тук в страната - германци, американци, турци, французи и т.н. те са на същото мнение - тук просто си е по-евтино. Американецът, който бях споменал в по-предния си пост направи така, като разбра, че инсталацията на услугите е безплатна :eek и навярно от неудобство ли, етикет ли, що ли се почувства длъжен да ни даде бакшиш.
k_garchev написа:Хайде сега ги съпостави със заплатите им и ще видиш къде е разликата!За тях тези 30 евра са ..нищо,спрямо заплащането,което получават!

Мислех, че визираме тая част на нещата, в която не са намесени съотношения заплата/разходи. Чисто финансово - за 30 евро получаваш нещо някъде. За същите пари получаваш нещо повече в друга държава. 30 евро са си 30 евро, без значение дали си ги изхарчил в България или Германия.
niks76 написа:.
не ми се е налагало да викам техник ,но имах проблем с приемника заради WI-FI,за няколко минути по телефона се уточнихме и до два дни получих-предадох приемник без да ми коства стотинка

Визирах съвсем друго нещо от сорта:
- Госпожо, това тук кой го направи?
- Ами, той мъжът ми е инженер и много ги разбира работите...
- Да, ама сте си създали сами проблем и сте си влошили качеството на услугата.
Тогава не ми се вярва да е безплатно :mhihi
Опитът ми който събрах и продължавам да събирам през годините е, че българинът е човек, който пипа без да му е ясно защо и как. В голяма част, да не кажа 70%, от посещенията ми в абонати се оказва, че или синът или мъжът са инженери, или пък комшията решил да сложи сплитера (разбира се наобратно) да пусне и втори телевизор и т.н. Дето се казва - нагледал съм се на инженерни изпълнения и решения в кабелната телевизия, на моменти чак се чудя тия инженери дипломите дали не си ги купуват :mhihi
Та, моето скромно мнение е, че грешката ни е там, че искаме да разбираме от всичко и, че можем всичко, а това далеч не е така. Вероятно това е едно от нещата, заради които сме на този хал.

Последна промяна от stefan4o на Пон 23 дек 2013 23:06, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 23 дек 2013 22:59

k_garchev написа:Хайде сега ги съпостави със заплатите им и ще видиш къде е разликата!За тях тези 30 евра са ..нищо,спрямо заплащането,което получават!

Абе да ти кажа, 30 евро са си 30 евро, независимо къде... колко мислиш е средната заплата - хинт - не е като по филмите, дето всички живеят в огромни имения/апартаменти, карат още не произведени коли, имат 1278 инчови ТВ-та... Вярвай ме, всеки цент/пени е наместено още преди да са го спе1елили. Бедна ти е фантазията за какво и колко пари се дават. Така на парче може и да ти излезе сметката, ама цялостно - хич не им е широко около врата, да знаеш.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 23 дек 2013 23:00

за 30 евро ще получа 1.10 повече неща в германия,1.25повече в австрия ;1.35 повече в испания и малко по малко в Англия сравнено с франция
минималната заплата не ме топли ,средната може би я превишавам ,но тук живея в 30+кв метра (което засега ме устройва) в бг единия етаж на къщата ми е по голям по квадратура.бях на кръстопът дали да се устройвам завинаги тук и да купувам имот ,но в крайна сметка не ми изнася на манталитета

Последна промяна от niks76 на Пон 23 дек 2013 23:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 23 дек 2013 23:04

niks76 написа:за 30 евро ще получа 1.10 повече неща в германия,1.25повече в австрия ;1.35 повече в испания и малко по малко в Англия сравнено с франция

Да, може и така да е.. Добре, че я няма БГ в сравнението....

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 23 дек 2013 23:18

В отговор на колегата Стефанчо: мога да боядисвам ,да лепя плочки и от ток разбирам ,но не ми е рентабилно да се занимавам в нас по сериозно(отделно че ще загубя в пъти повече време за да стане както искам) две години подред правих ремонти по къща в бг - наложи ми се на приятели и познати да им прекъсвам почивката за да си свърша работата.работно място Кубрат ,а водопроводчика го вдигнах от Сливен ,фаянсяджии от Г ОРЯХОВИЦА и накрая съвсем от друго място- бояджии.излезе че както не се пазаря за цена ,повечето хора не познават часа и датата като правят приказка-оттам идва проблема за Бг ,че почти никой не си прави сметка на приказките(хората които разходих не живеят в Бг)
п.п да не се обиждат сериозните хора -малко сте все още :cool

Върни се в “ОФФ-Топик - други”