mladvampirTDI написа:Е, няма какво да си ги мерите... услугите. България е царството на евтините услуги и ресторанти. Няма друго такова място... И това ни е ОГРОМНИЯТ проблем - почти цялата ни икономика е базирана на услугите, а те евтини.....
Склонен съм да се съглася, че е така. Контактувал съм с абонати, временно пребиваващи тук в страната - германци, американци, турци, французи и т.н. те са на същото мнение - тук просто си е по-евтино. Американецът, който бях споменал в по-предния си пост направи така, като разбра, че инсталацията на услугите е безплатна

и навярно от неудобство ли, етикет ли, що ли се почувства длъжен да ни даде бакшиш.
k_garchev написа:Хайде сега ги съпостави със заплатите им и ще видиш къде е разликата!За тях тези 30 евра са ..нищо,спрямо заплащането,което получават!
Мислех, че визираме тая част на нещата, в която не са намесени съотношения заплата/разходи. Чисто финансово - за 30 евро получаваш нещо някъде. За същите пари получаваш нещо повече в друга държава. 30 евро са си 30 евро, без значение дали си ги изхарчил в България или Германия.
niks76 написа:.
не ми се е налагало да викам техник ,но имах проблем с приемника заради WI-FI,за няколко минути по телефона се уточнихме и до два дни получих-предадох приемник без да ми коства стотинка
Визирах съвсем друго нещо от сорта:
- Госпожо, това тук кой го направи?
- Ами, той мъжът ми е инженер и много ги разбира работите...
- Да, ама сте си създали сами проблем и сте си влошили качеството на услугата.
Тогава не ми се вярва да е безплатно

Опитът ми който събрах и продължавам да събирам през годините е, че българинът е човек, който пипа без да му е ясно защо и как. В голяма част, да не кажа 70%, от посещенията ми в абонати се оказва, че или синът или мъжът са инженери, или пък комшията решил да сложи сплитера (разбира се наобратно) да пусне и втори телевизор и т.н. Дето се казва - нагледал съм се на инженерни изпълнения и решения в кабелната телевизия, на моменти чак се чудя тия инженери дипломите дали не си ги купуват
Та, моето скромно мнение е, че грешката ни е там, че искаме да разбираме от всичко и, че можем всичко, а това далеч не е така. Вероятно това е едно от нещата, заради които сме на този хал.