Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот kossis » Вто 24 дек 2013 21:29

Колега, я обясни защо лупата е с черен цвят отзад и после става бяла ??? На повечето пасати е черна тая лупа ?

Тоя черен фон нормален ли е ?

Какъв е тоя Американски и Европейски стандарт на светене ? Абе обясни малко повече !

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Вто 24 дек 2013 23:55

Бяла е понеже отзад няма крушка :) а на първата снимка най- вероятно изглежда черна ,зарсди паркета отдолу :D

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Сря 25 дек 2013 13:22

Колеги според вас нормално ли е гумата върху двете задни врати да попива вода дотолкова.С това темпо може и да се влошат нещата,предните две са абсолютно сухи.
Прикачени файлове
image.jpg

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Сря 25 дек 2013 13:46

Комшията написа:Колеги според вас нормално ли е гумата върху двете задни врати да попива вода дотолкова.С това темпо може и да се влошат нещата,предните две са абсолютно сухи.

Сега ми казаха че можело да е износено?!

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Сря 25 дек 2013 15:49

Колеги,нуждaя се от помощ. От скоро когaто зaключвaм от дистaнционното сключa, взе дa ми прaви проблеми, a именно дa не рaботи. Когaто поседи мaлко и се опрaвя. След известно време пaк ми го прaви. От вчерa нaцяло откaзa. Нито отключвa,нито зaключвa. Когaто зaключa с ключa всички врaти се зaключвaт и съответно отключвaт. Зaкaчaх я нa вaг-ком, но неможе дa се свaрже с конфорт модулa. Дaйте някaкви идеи. Случвaло ли се при вaс? Мисля дa откaчa aкумулaторa и после дa видя кaкво ще стaне. Може ле дa е от конфорт модулa?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 25 дек 2013 16:44

kossis написа:Колега, я обясни защо лупата е с черен цвят отзад и после става бяла ??? На повечето пасати е черна тая лупа ?

Какъв е тоя Американски и Европейски стандарт на светене ? Абе обясни малко повече !

по лупата нямаше интервенции, така е излязла на снимките, в единия случай е била с тъмен фон отзад а при другия е преминала светлина или отзад или от светкавицата :)

европейския е в ляво, американския в дясно

Изображение

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 25 дек 2013 16:46

Комшията написа:
Комшията написа:Колеги според вас нормално ли е гумата върху двете задни врати да попива вода дотолкова.С това темпо може и да се влошат нещата,предните две са абсолютно сухи.

Сега ми казаха че можело да е износено?!

много са грапави, на мен ми изглеждат изтъркани, да не са обезмаслявани с разяждащ разредител някога ? Надали ще знаеш де, но са като разядени.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 25 дек 2013 16:53

golf II gti написа:Колеги,нуждaя се от помощ. От скоро когaто зaключвaм от дистaнционното сключa, взе дa ми прaви проблеми, a именно дa не рaботи. Когaто поседи мaлко и се опрaвя. След известно време пaк ми го прaви. От вчерa нaцяло откaзa. Нито отключвa,нито зaключвa. Когaто зaключa с ключa всички врaти се зaключвaт и съответно отключвaт. Зaкaчaх я нa вaг-ком, но неможе дa се свaрже с конфорт модулa. Дaйте някaкви идеи. Случвaло ли се при вaс? Мисля дa откaчa aкумулaторa и после дa видя кaкво ще стaне. Може ле дa е от конфорт модулa?

и при мен го имаше тоя проблем, комфорт модула ти е под лявата седалка по принцип , но доколкото знам твоя пасат е с десен волан , ако не бъркам де и не знам дали не е от другата страна (от дясно). Махни декоративната вътрешна надлъжна лайстна по прага, лесно се маха, трябва да откачиш и лостчето за отваряне на капака. Повдигни мокета и ще видиш една черна кутия с много кабели към нея, вътре в кутията е комфорт модула. Виж да не е подгизнал. Но ако е е сух най-вероятно има студени спойки, това си е детската болест на тия пасати... Аз слагах допълнителна аларма с много защити и сега реално отварям колата с второ дистанционно и нямам проблеми. Всички проблеми могат да идват и от някое скапано микроключе, има си цяла тема за пустите микроключета. Комфорт модула не сработва при отворена врата! Ако микроключето е дефектирало и отчита отворена врата комфорта не може да се управлява. Виж дали ти свети плафона в купето след отваряне на всяка врата по отделно. Виж дали ти свети осветлението във вратите на всички врати. Виж дали бачка зумера за забравени светлини при отваряне на шофйорската врата, има ли някоя нефункционираща екстра то някое микро ключе във съответната брава се е предало. Има микро ключе и на предния капак и на багажника. Може да е всяко :a045 Ако пък си се заключил и не ти бачка ключалката може да ти обянся на лични как да влезеш в колата за да спасиш положението.

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Сря 25 дек 2013 17:27

Къде е това микроключе на предния капак и каква е неговата функция?
Питам понеже моя Пасат го оглеждах и ключалката ми изглежда съвсем нормална... няма някакви кабелчета към нея.

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Сря 25 дек 2013 17:28

Дa колaтa е aнгличaнкa. Конфорт модулa е отляво. Преди време имaм проблем с оригинaлнaтa aлaрмa и го вaдих и проверяфaх ключетaтa. Всичко беше ок, но товa беше преди 3-4 месецa. Не съм проверявaл плaфоните дaли светят нa всякa врaтa,но не ми покaзвa нищо нa бордкомпa зa отворенa врaтa или нещо подобно. При мен проблемa е, че не зaключвa и отключвa от дистaнционното. С ключa всичко рaботи. Откaчих aкумулaторa и утре ще видим. Aко не се опрaви ще я зaкaчa нa вaг-комa и ще видя кaкво ще покaже. Aко трябвa ще видя и модулa.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 25 дек 2013 20:32

Тия уплътнения на вратите- стават порьозни като остареят- на Пасат В3 ми бяха станали такива. Попиват вода и замръзват здраво.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 25 дек 2013 20:34

DoH_KuXoT написа:
kossis написа:Колега, я обясни защо лупата е с черен цвят отзад и после става бяла ??? На повечето пасати е черна тая лупа ?

по лупата нямаше интервенции, така е излязла на снимките, в единия случай е била с тъмен фон отзад а при другия е преминала светлина или отзад или от светкавицата :)

Изображение

Да наистина моите фарове отсичат така светлината, но каква е идеята във всичко това ?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 25 дек 2013 23:21

dispatch написа:Къде е това микроключе на предния капак и каква е неговата функция?
Питам понеже моя Пасат го оглеждах и ключалката ми изглежда съвсем нормална... няма някакви кабелчета към нея.

на В5 не знам дали има, на 5.5. има и светва на борда че е отворен капака, задейства алармата и т.н.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 25 дек 2013 23:23

kossis написа:
DoH_KuXoT написа:

Изображение

Да наистина моите фарове отсичат така светлината, но каква е идеята във всичко това ?

как отсичат твоите фарове като снимка едно или като снимка номер две ?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 25 дек 2013 23:37

1

Върни се в “Passat”