Мнения за LED лентови светлини! Къде как ще е по добре:)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- djuni_ibiza
- Автомобил: Golf MK4 1.6sr
- Двигател: AKL
Re: Мнения за LED лентови светлини! Къде как ще е по добре:)
Оле какво става тука
Колеги аз вече си инсталирах под седалките и до педалите и съм доволен все още си светят а напрежението за едната група взех от лампичката на поепелника а другата група от лампичката за осветяване на парното и вси1ко изглежда добре за сега после ще кача и снимков материал.

Аз си сложих такива ленти, но мисля да ги махна, защото през деня са ужасни. Само вечерта когато се слее светлината на диодите става яко.
Аз замених обикновенните крушки на всички плафини (предни,задни, в жабката, в багажника и капака на двигателя) с диоди.
Предимство... Светят мнооого по силно, не нагряват и при продолжителна употреба не растапят рефлектора и самия плафон, почти не харчат ток, и дори да ги забравиш включени 2 дни няма да имаш проблем с паленето, имат 6 пъти по-дълаг живот от обикновенните крушки
става въпрос за Mercedes ML
Предимство... Светят мнооого по силно, не нагряват и при продолжителна употреба не растапят рефлектора и самия плафон, почти не харчат ток, и дори да ги забравиш включени 2 дни няма да имаш проблем с паленето, имат 6 пъти по-дълаг живот от обикновенните крушки
става въпрос за Mercedes ML
- dobringeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло аз мисля, че има смисъл човек да вложи в колата амбиентно диодно осветление.
Аз в сложих в хондата ей такова:
http://vikiwat.com/LED-svetodiodna-lenta-gyvkava-vodoistoichiva-60m-wf-g.html
и ми се получи прилично.
Багажникът, или в краката на пасажерите - не е лошо. Стига да не се прекалява, защото винаги съществува вариантът "Коледна елха".
Аз в сложих в хондата ей такова:
http://vikiwat.com/LED-svetodiodna-lenta-gyvkava-vodoistoichiva-60m-wf-g.html
и ми се получи прилично.
Багажникът, или в краката на пасажерите - не е лошо. Стига да не се прекалява, защото винаги съществува вариантът "Коледна елха".

Живота на влагозащитената лед лента,
е много по-кратък от този на обикновенната.

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Asen_D написа:Живота на влагозащитената лед лента,
Стана ми интересно колко е живота и?!
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Имам сложана (от 2 години) светодиодна лента която свети в краката отпред и все още работи, дори понякога на 14,4в
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Моята е от близо 4 г. и е в халогена като габарит. Няма да казвам колко часа светене вече има. Затова и аз се чудя какви са тези приказки за по-краткия живот 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mccoy написа:Имам сложана (от 2 години) светодиодна лента която свети в краката отпред и все още работи, дори понякога на 14,4в
A нямаш ли фабрично лампи за осветяване в краката и на водача и на пътника ?? На водача е точно под кормилото на котрата , за пътника иместена от жентъа в ляво.Същите са като на вратите но само бели - /без половината червено в горната част/.
С св.лампа с 8 бр .светодиоди светят мн. добре
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
kris11 написа:A нямаш ли фабрично лампи за осветяване в краката и на водача и на пътника ?? На водача е точно под кормилото на котрата , за пътника иместена от жентъа в ляво.Същите са като на вратите но само бели - /без половината червено в горната част/.
С св.лампа с 8 бр .светодиоди светят мн. добре
Махнах лампите и сложих червена лента за да свети със същия цвят както таблото и всичко останало.
а преди това обиколих всички магазини за да намеря радио (CD) което да свети с червен цвят

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
аз щатното радио с дойстика под превключвателя за мигачите няма да си махна.Иначе за какво да ми стърчи този лост.
Таблото ми свети ярко зелено с бели светодиоди/ не ми се махат плаките/. А саатника горе свяети в синьо
Таблото ми свети ярко зелено с бели светодиоди/ не ми се махат плаките/. А саатника горе свяети в синьо

- oktay91
- Автомобил: VW Passat 4 variant
- Двигател: 1.6 1998
Здравейте ползвам диодните ленти от близо 1 година и не ви трябва никакъв стабилизатор бачкат си безпроблемно! бях си монтирал под предната броня седеше много страшно
вързах ги с най обикновенни кабелаци взех ток от габаритите пуснах кабела пред радиатора и ги залепих под бронята, кабелите ги завързах с фашети (миша опашка) да не опира тук и там и това е
остава да се наслаждавате 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз някъде от 2-3 години плафона вътре в купето и задните габарити са ми с лента 14.4 на линеен метър,наи-мощната няма никакъв проблем от половин година и багажника ми е ден там съм сложил 2 парчета по 30см.това си е към 8вата диоди,а това е много светло,а за захранващото напрежение на лентата то може да си варира в доста големи граници без никакъв проблвм за лентатата
Монтирал съм километри лента, и повтарям...
Asen_D написа:Живота на влагозащитената лед лента,