-От скоро съм собственик на пасат б5 1.8Т ANB код на двигателя. На втория ден от както беше в мен колата стрелката на температурата не помръдваше и първата мисъл беше термостат. Но дори и той да е виновника все трябваше стрелката да помръдне. Логично сменихме датчика на температурата и хоп чудо тя започна да отчита температура
. До тук добре но тук изниква и моя въпрос - Поради студеното време си казах, че сигурно трябва повече време на мотора да достигне оптималната си температура но дори и след 20 мин каране тази кола постоянно мени темепературата. На спряло положение достига 90 градуса но когато е в движение варира между тези две червени стрелки който съм обозначил на снимката http://store.picbg.net/pubpic/D5/4C/87148c03343cd54c.jpg ! Реших, че заедно с темп. датчик е заминал и термостата но тук идва и другия въпрос. Четох, че някой vw при студени двигатели увличат голямата перка и създават илюзия, че се върти постоянно но ако пробваш да я спреш с пръст тя спира. При мен не получава този номерНадявам се някой да може да ми изкара подобни теми на проблеми като моя. Не ми е проблем ще си купя термостат но тази перка за мен не е нормално да върти винаги. Аз имам чувство че така при тези температури(а сигурно ще стане още по студено) никога няма достигна оптимална температура.

.