смяна масло голф3 1.8 ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: смяна масло голф3 1.8 ми

Мнениеот zfa159 » Нед 29 дек 2013 19:42

А, точно за таква гняс говоря...на филия да я мажеш :mhihi :Mr Green Fun
От едно Polo 6N си играх да греба 2 часа мизерия, докато стигна до разпр. вал и болтовете за главата (ама бях леко мръсен,за да го снимам) :screwy
Нагара се получава от нередовна смяна на масло и от кофти масло...понеже няма миещи функции и не само това,ами и постепенно самото масло се разгражда и започва да се "лепи" по металните части на двигателя....като се налепи и по цедката на маслената помпа - честито основния ремонт...да живее маслото в Billa, Metro и Kaufland за 5лв литъра! :bishop

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Нед 29 дек 2013 21:13

Ами пък да си призная, така е! Преди взимах от метро, ама викам хайде, та взех Енеос от познат, който се занимава с авточасти, ами олекна работата на мотора, не помня на колко потъмня! Сега сложих от Лики-то, не съм недоволен, въпреки че чукат повдигачи, но те май са си заминали( очаквах хич да не тропат)! Иначе е 10в40! Един колега, с който учихме ме посьветва-"това 10в не е масло" и другия път ще го послушам! Та мисълта ми е, Лики-то не е лошо, до 2-3хил не мръдна почти цвета, а сега е доста черно- 3-4 хил, но и доста карах извънградско както и 4-5 км късо в града! Преди смяна сложих промивка! Сигурно за това не потъмня толкова бързо, а и аз само на газ карам, но определено съм съгласен, хубавото масло трябва да потъмнява - да отмива мизериите! На пипане днес си имаше мазилни свойства, на пипане де, но мисля, че е доста добро, нищо, че на 3-4 хил стана черно! Но другия път ще пробвам с 5В40, казаха ми за една марка дето била хубава и същите пари като това на ЛИки, само че 5В, а не 10В. Както и да е! Колега, не се плаши ако си сигурен, че маслото ти е Кастрол, карай! Пробвай да го мазнеш на пръста си, ако е мазничко, няма проблем!

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Нед 29 дек 2013 23:36

Колега ако сложиш както казваш 5в/40 тракането на повдигачие или клапаните там което ти трака ще се учвеличи, това масло е по рядко и естествено няма да уплътнява както трябва при положение 4е и сега ти тропат. :beer

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 30 дек 2013 8:17

Глупости!!!!!!

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Пон 30 дек 2013 11:26

Ице, адаш, не е така! Това с рядкото масло го забрави! Първото число например 5W показва вискозитета на маслото при ниски температури (не ми се рови да търся при какво темп. какъв вискозитет...), т.е. масло 10W е по-гъсто от 5W при "-15C", 15W при такава температура съм го виждал да тече като мед. А второто число показва вискозитета при 100С ако не се лъжа. Тоест 10W40 има по-лоши свойства, губи мазилността си при 100С спрямо същата температура на масло 10W50. Та по-добре 5W зимата ще го подкача по-бързо, но не означава че като загрее колата то ще е рядко. Това са пълните глупости на "компетентни" маслари - от сорта над 200 000км колата с 15В - пълни глупости. Не, че не може да се сложи, но да се сипе нещо, което отговаря на изискванията на производителя на мотора, а не примерно минерално масло 15В както някои казват, при положение, че има и полусинтетика 15В. Отделно и това е идеята - синтетика, полусинтетика ще рече добити по изкуствен път масла, на които са им подобрени мазилните характеристики. Та мисълта ми е, че общо взето първото число колкото е по-ниско говори за по-добри свойства на маслото.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Пон 30 дек 2013 14:05

Адаш полезно беше да почета информацията, и се радвам че си обяснил както трябва че да може и други като мен ако мислят нещо грешно по този въпрос да им стане ясно. останал съм с убеждението че съп прав но сега всичко е ок :drunk

Последна промяна от IvanMan на Пон 30 дек 2013 14:05, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Пон 30 дек 2013 22:50

Наздраве :beer ! Ако някой смята за нужно или, че не съм писал достоверно да добави мнение! Лека от мен и весели празници!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 30 дек 2013 23:20

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”