Измама Глобул / Globul

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Измама Глобул / Globul

Мнениеот Станислав » Съб 04 яну 2014 19:18

Не съм очаквал че ще пиша такава тема, но ето какво се случи:
На 20ти ноември бяхме в Каварна с жената и търсихме 2 сим карти за наши приятели които щяха да са в БГ за няколко дни и искаха да използват интернет само. В магазина специално заявихме, че искаме да са като ваучери/Би конект. И ни отговориха утвърдително. Поискаха лична карта и жената даде нейната. Подписахме единият от 2та екземпляра и тогава забелязахме че договорът е за по 5 лв на сим карта за 1 година. Казахме че се отказваме и не искаме да се активира, понеже не сме се разбрали и и тръгнахме. Без копие за нас и без сим карти. Каква беше изненадата когато днес получихме плик по пощата със сметка за 2те сим карти от 20 до 30 ноември. Обаждахме се сега на 123, но казаха да ходим в магазина където е сключен договора. Ние живеем във Варна и не е удобно да се разхождаме само за това, пък и какво ще стане ако отида там. Писах и емайл току що с оплакване през сайта на глобул и ще чакам отговор. Някой може ли да даде съвет какво друго може да се направи. Не смятам да плащаме за нещо което не сме ползвали и за такава измама.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Измама Глобул / Globul

Мнениеот williams_vn » Съб 04 яну 2014 19:25

добре де а къде е договора ако сте го оставили там си е проблем няма как да докажете какво се е случило имат подпис и договор за съжаление :deal

pyzda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pyzda » Съб 04 яну 2014 19:28

за 10 дни колко трябва да платите че да се разправяте служителите на глобул са на проценти от сключен договори и гледат да излъжат някого да земат по голяма заплата нищо чудно да имане договор вече за 1 или 2 години

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 04 яну 2014 19:29

Станислав написа: Подписахме единият от 2та екземпляра и тогава забелязахме че договорът е за по 5 лв на сим карта за 1 година.

Нищо лично колега, но 1-во се чете, после се подписва! И каква е измамата не разбрах? Че вие не сте прочели това което подписвате! Сега ще плащате, както се казва, сляп карти не играе! :banghead

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Съб 04 яну 2014 19:32

Кьорав карти не играе :wink Иначе подпишеш ли се - си в кюпа. А и като цяло не мисля, че има варианти да вземеш нещо просто за 5 дена, поне не съм чувал някой оператор да продава сим карти еднодневки. Всичко е за минимум годинка :th_up Мисля, че няма какво да направите в случая и ще се наложи да си платите за съжаление. Успех все пак :beer

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 04 яну 2014 19:40

Защо трябва да се занимаваш, плати 1.50 лв за тея 10 дена и вече имаш обеца на ухото преди да подписваш.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 04 яну 2014 19:40

Нормално за Глобул, изобщо не съм учуден, и аз се отказах по подобен начин от тях, вече 7 години оттогава! Юридически не знам как стоят нещата, може би има изход от ситуацията, все пак сте подписали само единия екземпляр от договорите, доказуемо е! Въпросът е, да не се отказвате, аз лично, бих се обърнал към прокуратурата, с жалба срещу продавача, който е извършил това, лично и поименно! Това би ги стреснало, и може и да има благополучен изход, в противен случай, има два пътя на развитие - първия, ще чакат да се натрупат достатъчно сметки, за да предявят съдебен иск, което е по-малко вероятно, но не е изключено, втория, ще предадат дълга на фирма-колектор, както беше в моя случай. И ще започнат едни непрекъснати обаждания, по всяко време, със скрити, и не толкова скрити заплахи. Само дето, при мен нещата бяха накъсели, и ми изтече и абсолютната давност, та мирясаха, иначе нямаше начин да не пухам някой от тях, стига да го докопах, разбира се :mhihi Щото тарикатчетата, големите мъжкари, не минаваха сами да вземат дълговете, или пък техен офис, ами те пращат в Германос, там да платиш, по тяхна сметка!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 04 яну 2014 23:33

agumba написа:Юридически не знам как стоят нещата, може би има изход от ситуацията, все пак сте подписали само единия екземпляр от договорите, доказуемо е!

достатъчен е и този екземпляр, който са подписали!

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Нед 05 яну 2014 1:27

Виж тая тема

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=49102

В случая сте заявили прекратяване на договора в предвиденият 7 дневен срок от датата на подписването на договора, в случая веднага, дори не сте си взели картите.
Сега ги почвайте директно с жалби до

http://www.kzp.bg/

Успех колега !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 яну 2014 1:33

pEsHkyY написа:Кьорав карти не играе :wink Иначе подпишеш ли се - си в кюпа. А и като цяло не мисля, че има варианти да вземеш нещо просто за 5 дена, поне не съм чувал някой оператор да продава сим карти еднодневки. Всичко е за минимум годинка :th_up Мисля, че няма какво да направите в случая и ще се наложи да си платите за съжаление. Успех все пак :beer

Боб продава карти за произволен срок, като ти писне просто я хвърляш в кошчето и не дължиш никакви неустойки.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 05 яну 2014 11:21

Бе Боб предлага ли интернет :eek Не говорим за предплатени карти,то всеки оператор ги предлага,а за мобилен интернет
http://www.globul.bg/bg/prpdata_packs.html?posm=3
10 кинта е какви договори и години,излъгали са ви ужасно :banghead

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Нед 05 яну 2014 11:39

Така е колега, аз като бивш служител ще ти кажа, че имаш 30 дневен срок в който можеш да се откажеш от договора си без да плащаш неустойки по него. Това естествено не се казва на клиентите.
Все пак трябва да си направят таргета.. Отиди там където си подписал или в някой централен офис, могат да ти прекратят договора от всеки един клон. След това те съветвам да напишеш жалба в сайта на защита на потребителите, имат готов формуляр, както и жалба към служителите, които са ти създали договора на листа би трябвало да пише и име.
Страшни лъжци са, писнало ми е от тях.

Едит: Прощавай, не видях точната дата, но пак можеш да напишеш жалби и на двете места. Иначе дори и за ваучер се изисква лична карта вече.
Не плащайте нищо, докато не ви дадът отговор от някъде, защото когато се плати сметка случая приключва. Ако сметката не бъде платена, номера става детерминиран. Мога да се обадя и да проверя номера ти и като цяло целия договор и дори кой ти го е съставил за да ти бъде по-лесно с жалбата. Абонаментите започват от 7,99 лв нагоре, не знам какво се е получило при вас за по 5 лв на месец..

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 05 яну 2014 13:19

onazi написа:

Така е, в 30-дневен срок може да прекратиш договора си без обяснения. Също бивш служител съм :exclaim
Има нет за 5,9/месец само сим карта с 500МБ на макс, после до 128кб/с. Вероятно сте разписали този. Не е проблем да го прекратите без неустойки.
Говорете с управителя на магазина, едва ли ще откаже съдействие.
Консултанта има таргет, но това не го оправдава да прави такива номера :banghead

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Нед 05 яну 2014 15:23

Благодаря на всички за съветите. Все още очаквам емайл от Глобул да видя какво ще кажат. Надявам се понеделник. Ще ъпдейтна когато има развитие.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 05 яну 2014 15:42

Глобул имат политика на 30-дневна Welcome Guarantee - ако в рамките на 30 дни след подписването на договора решиш, че не си доволен можеш да прекратиш без неустойки. Пробвано, работи. Но виждам ти си минал извън този срок, та вече е въпрос само на добро жаление от тяхна страна да ти прекратят договора, без да платиш неустойките, тоест останалата сума. Също така провери дали не са приели последната идея за промяна на закона, а именно ако прекратиш договора предсрочно да плащаш само половината от оставащите суми, а не пълния им размер. Това се обсъждаше началото на 2013, но не съм сигурен дали го приеха.

А колкото до "ама каква измама, да си гледал" - естествено, че е измамен, изумява ме липсата на логическа мисъл в някои коментари.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”