Не съм очаквал че ще пиша такава тема, но ето какво се случи:
На 20ти ноември бяхме в Каварна с жената и търсихме 2 сим карти за наши приятели които щяха да са в БГ за няколко дни и искаха да използват интернет само. В магазина специално заявихме, че искаме да са като ваучери/Би конект. И ни отговориха утвърдително. Поискаха лична карта и жената даде нейната. Подписахме единият от 2та екземпляра и тогава забелязахме че договорът е за по 5 лв на сим карта за 1 година. Казахме че се отказваме и не искаме да се активира, понеже не сме се разбрали и и тръгнахме. Без копие за нас и без сим карти. Каква беше изненадата когато днес получихме плик по пощата със сметка за 2те сим карти от 20 до 30 ноември. Обаждахме се сега на 123, но казаха да ходим в магазина където е сключен договора. Ние живеем във Варна и не е удобно да се разхождаме само за това, пък и какво ще стане ако отида там. Писах и емайл току що с оплакване през сайта на глобул и ще чакам отговор. Някой може ли да даде съвет какво друго може да се направи. Не смятам да плащаме за нещо което не сме ползвали и за такава измама.
Измама Глобул / Globul
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Измама Глобул / Globul
добре де а къде е договора ако сте го оставили там си е проблем няма как да докажете какво се е случило имат подпис и договор за съжаление 

за 10 дни колко трябва да платите че да се разправяте служителите на глобул са на проценти от сключен договори и гледат да излъжат някого да земат по голяма заплата нищо чудно да имане договор вече за 1 или 2 години
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Станислав написа: Подписахме единият от 2та екземпляра и тогава забелязахме че договорът е за по 5 лв на сим карта за 1 година.
Нищо лично колега, но 1-во се чете, после се подписва! И каква е измамата не разбрах? Че вие не сте прочели това което подписвате! Сега ще плащате, както се казва, сляп карти не играе!

- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Кьорав карти не играе
Иначе подпишеш ли се - си в кюпа. А и като цяло не мисля, че има варианти да вземеш нещо просто за 5 дена, поне не съм чувал някой оператор да продава сим карти еднодневки. Всичко е за минимум годинка
Мисля, че няма какво да направите в случая и ще се наложи да си платите за съжаление. Успех все пак 

Защо трябва да се занимаваш, плати 1.50 лв за тея 10 дена и вече имаш обеца на ухото преди да подписваш.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Нормално за Глобул, изобщо не съм учуден, и аз се отказах по подобен начин от тях, вече 7 години оттогава! Юридически не знам как стоят нещата, може би има изход от ситуацията, все пак сте подписали само единия екземпляр от договорите, доказуемо е! Въпросът е, да не се отказвате, аз лично, бих се обърнал към прокуратурата, с жалба срещу продавача, който е извършил това, лично и поименно! Това би ги стреснало, и може и да има благополучен изход, в противен случай, има два пътя на развитие - първия, ще чакат да се натрупат достатъчно сметки, за да предявят съдебен иск, което е по-малко вероятно, но не е изключено, втория, ще предадат дълга на фирма-колектор, както беше в моя случай. И ще започнат едни непрекъснати обаждания, по всяко време, със скрити, и не толкова скрити заплахи. Само дето, при мен нещата бяха накъсели, и ми изтече и абсолютната давност, та мирясаха, иначе нямаше начин да не пухам някой от тях, стига да го докопах, разбира се
Щото тарикатчетата, големите мъжкари, не минаваха сами да вземат дълговете, или пък техен офис, ами те пращат в Германос, там да платиш, по тяхна сметка!

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
agumba написа:Юридически не знам как стоят нещата, може би има изход от ситуацията, все пак сте подписали само единия екземпляр от договорите, доказуемо е!
достатъчен е и този екземпляр, който са подписали!
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Виж тая тема
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=49102
В случая сте заявили прекратяване на договора в предвиденият 7 дневен срок от датата на подписването на договора, в случая веднага, дори не сте си взели картите.
Сега ги почвайте директно с жалби до
http://www.kzp.bg/
Успех колега !
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=49102
В случая сте заявили прекратяване на договора в предвиденият 7 дневен срок от датата на подписването на договора, в случая веднага, дори не сте си взели картите.
Сега ги почвайте директно с жалби до
http://www.kzp.bg/
Успех колега !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
pEsHkyY написа:Кьорав карти не играеИначе подпишеш ли се - си в кюпа. А и като цяло не мисля, че има варианти да вземеш нещо просто за 5 дена, поне не съм чувал някой оператор да продава сим карти еднодневки. Всичко е за минимум годинка
Мисля, че няма какво да направите в случая и ще се наложи да си платите за съжаление. Успех все пак
Боб продава карти за произволен срок, като ти писне просто я хвърляш в кошчето и не дължиш никакви неустойки.
Бе Боб предлага ли интернет
Не говорим за предплатени карти,то всеки оператор ги предлага,а за мобилен интернет
http://www.globul.bg/bg/prpdata_packs.html?posm=3
10 кинта е какви договори и години,излъгали са ви ужасно

http://www.globul.bg/bg/prpdata_packs.html?posm=3
10 кинта е какви договори и години,излъгали са ви ужасно

- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Така е колега, аз като бивш служител ще ти кажа, че имаш 30 дневен срок в който можеш да се откажеш от договора си без да плащаш неустойки по него. Това естествено не се казва на клиентите.
Все пак трябва да си направят таргета.. Отиди там където си подписал или в някой централен офис, могат да ти прекратят договора от всеки един клон. След това те съветвам да напишеш жалба в сайта на защита на потребителите, имат готов формуляр, както и жалба към служителите, които са ти създали договора на листа би трябвало да пише и име.
Страшни лъжци са, писнало ми е от тях.
Едит: Прощавай, не видях точната дата, но пак можеш да напишеш жалби и на двете места. Иначе дори и за ваучер се изисква лична карта вече.
Не плащайте нищо, докато не ви дадът отговор от някъде, защото когато се плати сметка случая приключва. Ако сметката не бъде платена, номера става детерминиран. Мога да се обадя и да проверя номера ти и като цяло целия договор и дори кой ти го е съставил за да ти бъде по-лесно с жалбата. Абонаментите започват от 7,99 лв нагоре, не знам какво се е получило при вас за по 5 лв на месец..
Все пак трябва да си направят таргета.. Отиди там където си подписал или в някой централен офис, могат да ти прекратят договора от всеки един клон. След това те съветвам да напишеш жалба в сайта на защита на потребителите, имат готов формуляр, както и жалба към служителите, които са ти създали договора на листа би трябвало да пише и име.
Страшни лъжци са, писнало ми е от тях.
Едит: Прощавай, не видях точната дата, но пак можеш да напишеш жалби и на двете места. Иначе дори и за ваучер се изисква лична карта вече.
Не плащайте нищо, докато не ви дадът отговор от някъде, защото когато се плати сметка случая приключва. Ако сметката не бъде платена, номера става детерминиран. Мога да се обадя и да проверя номера ти и като цяло целия договор и дори кой ти го е съставил за да ти бъде по-лесно с жалбата. Абонаментите започват от 7,99 лв нагоре, не знам какво се е получило при вас за по 5 лв на месец..
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
onazi написа:
Така е, в 30-дневен срок може да прекратиш договора си без обяснения. Също бивш служител съм

Има нет за 5,9/месец само сим карта с 500МБ на макс, после до 128кб/с. Вероятно сте разписали този. Не е проблем да го прекратите без неустойки.
Говорете с управителя на магазина, едва ли ще откаже съдействие.
Консултанта има таргет, но това не го оправдава да прави такива номера

- Станислав
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за съветите. Все още очаквам емайл от Глобул да видя какво ще кажат. Надявам се понеделник. Ще ъпдейтна когато има развитие.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Глобул имат политика на 30-дневна Welcome Guarantee - ако в рамките на 30 дни след подписването на договора решиш, че не си доволен можеш да прекратиш без неустойки. Пробвано, работи. Но виждам ти си минал извън този срок, та вече е въпрос само на добро жаление от тяхна страна да ти прекратят договора, без да платиш неустойките, тоест останалата сума. Също така провери дали не са приели последната идея за промяна на закона, а именно ако прекратиш договора предсрочно да плащаш само половината от оставащите суми, а не пълния им размер. Това се обсъждаше началото на 2013, но не съм сигурен дали го приеха.
А колкото до "ама каква измама, да си гледал" - естествено, че е измамен, изумява ме липсата на логическа мисъл в някои коментари.
А колкото до "ама каква измама, да си гледал" - естествено, че е измамен, изумява ме липсата на логическа мисъл в някои коментари.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”