Трудно загрява може би ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
docenta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот docenta » Чет 21 дек 2006 15:36

Ако стой на едно място и е на празен ход,т.е. обороти около 1000 е нормално да загрява по-бавно.Ако натискаш педала на газта и държиш 2-2500 оборота,че и побече мисля че не е нормално.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 21 дек 2006 19:27

astragt написа:
hristian37 написа:ами газта е доста студена и допълнително охлажда водната система чрез изпарителя, а и ако допълнително включиш парното загряване няма :idea:

Хмммм, от предишните ми 3 коли на газ, не съм имал такива наблюдения. Даже напротив, загряваха си екстра за минимално разстояние. Единствено голфа ми няма загряване при това време без задръстване /седи си около 70 градуса като карам, вдига 90 само в задръстване/. Мързи ме да правя шорткът на изпарителя за проба, но ми се струва абсурдно да окаже такова влияние това. В крайна сметка го наблюдавам, че в движение ми пада яко темп., даже на витиня като спусках ми отиде на 65, като спра си се вдига, та няма логика да е от изпарителя, според мен си играе роля голям/малък кръг или респективно термостата. Или съм за термостат или това си е някакво недоразумение на vw.

за термостат си. :wink:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Пет 22 дек 2006 7:14

astragt написа:
hristian37 написа:ами газта е доста студена и допълнително охлажда водната система чрез изпарителя, а и ако допълнително включиш парното загряване няма :idea:

Хмммм, от предишните ми 3 коли на газ, не съм имал такива наблюдения. Даже напротив, загряваха си екстра за минимално разстояние. Единствено голфа ми няма загряване при това време без задръстване /седи си около 70 градуса като карам, вдига 90 само в задръстване/. Мързи ме да правя шорткът на изпарителя за проба, но ми се струва абсурдно да окаже такова влияние това. В крайна сметка го наблюдавам, че в движение ми пада яко темп., даже на витиня като спусках ми отиде на 65, като спра си се вдига, та няма логика да е от изпарителя, според мен си играе роля голям/малък кръг или респективно термостата. Или съм за термостат или това си е някакво
недоразумение на vw.

и моя е така седи на 70 само в задръстване качвам или поне след 30 мин ръчка. Нормално ли е ? На бензин съм. Искам да кажа, че парното ми работи винаги когато тръгвам от нас за работа.

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Пет 22 дек 2006 10:18

handycam написа:
astragt написа:

Хмммм, от предишните ми 3 коли на газ, не съм имал такива наблюдения. Даже напротив, загряваха си екстра за минимално разстояние. Единствено голфа ми няма загряване при това време без задръстване /седи си около 70 градуса като карам, вдига 90 само в задръстване/. Мързи ме да правя шорткът на изпарителя за проба, но ми се струва абсурдно да окаже такова влияние това. В крайна сметка го наблюдавам, че в движение ми пада яко темп., даже на витиня като спусках ми отиде на 65, като спра си се вдига, та няма логика да е от изпарителя, според мен си играе роля голям/малък кръг или респективно термостата. Или съм за термостат или това си е някакво недоразумение на vw.

за термостат си. :wink:

И аз така мисля, вчера пробвах само на бензин след точно 10 мин. тръгни/спри в задръстването от македония до пл. възраждане ми беше в края на бялото стрелката /далече преди 70градуса, на газ е същото/, което за мен не е нормално. Това при темп. на околната среда +2 градуса.

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 27 дек 2006 16:26

Та по темата в събота си смених термостата и Антинфриза с червен вярно 4 пъти промивахме системата но резултата наистина е страхотен за 2 до 3km колата загрява до 90 и си ги държи. Аз до сега бях по същия начин загряваше за 20мин в задрастване.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Съб 30 дек 2006 9:33

къв термостат сложи ако не е тайна марка? :?:

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 03 яну 2007 11:02

Май беше WAHLER около 23лв това е с 20% отстапка от В и Д Авто

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 03 яну 2007 12:36

Най-лесно като се замисля се хваща термостата ако се засилиш и караш извънградско 2-3 километра....ако темп падне под 85-86 градуса е развален термостата....работещ термостат ще затвори големия кръг и няма да позволи водата да иде в радиатора и да изстива. :)

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 03 яну 2007 17:25

hristian37 написа:върти ми се в главата ама не съм сигурен 4е газта беше -273градуса

:applause: :lol:

Колега тази температура се води абсолютната нула и е най-ниската която може да се постигне... И ако газ с такава темпераура навлезе по маркучите всичко би се счупило и станало на сол, включително и двигателя :twisted:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”