Трудно загрява може би ?
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
astragt написа:hristian37 написа:ами газта е доста студена и допълнително охлажда водната система чрез изпарителя, а и ако допълнително включиш парното загряване няма
Хмммм, от предишните ми 3 коли на газ, не съм имал такива наблюдения. Даже напротив, загряваха си екстра за минимално разстояние. Единствено голфа ми няма загряване при това време без задръстване /седи си около 70 градуса като карам, вдига 90 само в задръстване/. Мързи ме да правя шорткът на изпарителя за проба, но ми се струва абсурдно да окаже такова влияние това. В крайна сметка го наблюдавам, че в движение ми пада яко темп., даже на витиня като спусках ми отиде на 65, като спра си се вдига, та няма логика да е от изпарителя, според мен си играе роля голям/малък кръг или респективно термостата. Или съм за термостат или това си е някакво недоразумение на vw.
за термостат си.

- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
astragt написа:hristian37 написа:ами газта е доста студена и допълнително охлажда водната система чрез изпарителя, а и ако допълнително включиш парното загряване няма
Хмммм, от предишните ми 3 коли на газ, не съм имал такива наблюдения. Даже напротив, загряваха си екстра за минимално разстояние. Единствено голфа ми няма загряване при това време без задръстване /седи си около 70 градуса като карам, вдига 90 само в задръстване/. Мързи ме да правя шорткът на изпарителя за проба, но ми се струва абсурдно да окаже такова влияние това. В крайна сметка го наблюдавам, че в движение ми пада яко темп., даже на витиня като спусках ми отиде на 65, като спра си се вдига, та няма логика да е от изпарителя, според мен си играе роля голям/малък кръг или респективно термостата. Или съм за термостат или това си е някакво
недоразумение на vw.
и моя е така седи на 70 само в задръстване качвам или поне след 30 мин ръчка. Нормално ли е ? На бензин съм. Искам да кажа, че парното ми работи винаги когато тръгвам от нас за работа.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
handycam написа:astragt написа:hristian37 написа:ами газта е доста студена и допълнително охлажда водната система чрез изпарителя, а и ако допълнително включиш парното загряване няма
Хмммм, от предишните ми 3 коли на газ, не съм имал такива наблюдения. Даже напротив, загряваха си екстра за минимално разстояние. Единствено голфа ми няма загряване при това време без задръстване /седи си около 70 градуса като карам, вдига 90 само в задръстване/. Мързи ме да правя шорткът на изпарителя за проба, но ми се струва абсурдно да окаже такова влияние това. В крайна сметка го наблюдавам, че в движение ми пада яко темп., даже на витиня като спусках ми отиде на 65, като спра си се вдига, та няма логика да е от изпарителя, според мен си играе роля голям/малък кръг или респективно термостата. Или съм за термостат или това си е някакво недоразумение на vw.
за термостат си.
И аз така мисля, вчера пробвах само на бензин след точно 10 мин. тръгни/спри в задръстването от македония до пл. възраждане ми беше в края на бялото стрелката /далече преди 70градуса, на газ е същото/, което за мен не е нормално. Това при темп. на околната среда +2 градуса.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”