Колеги потърсих, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява като отговор. Та така по същество.
Имам Голф 3 1.9ТД, мотор ААЗ. От около един месец го засичам колко ми харчи градско и ми излиза разход 10л. Тогава смених маслото и 3-та филтъра. Съмнява ме за разхода на колата, че я карам предимно студена. Аз съм от БЛГРАД и от вкъщи до центъра са ми 4-5км или около 5мин. И стрелката на температурата често не вдига. Иначе почва да духа парното по малко топло. Та мисълта ми е може ли да се качи толкова разхода на "студен" мотор. По принцип над 2500об/мин не вдигам като е стъдена. А термостата отваря на около 70гр., тогава и 2-те тръби стават топли. Помагайте, че ме е срам да кажа колко харчи. То на колеги на газ им дава толко.
Дава ми много голям разход?
- georgeo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди време писах в "Технически Форум за PASSAT", но не можах да получа отговор, и за това го пиша тук..надявам се някой да даде идея.
-----------
Моментен разход на място..странно
Един приятел има същия двигател като моя 1.9 TDI PD/ 131 к.с, но.. когато е на място компютъра му показва разход -0.3-0.4 л/час,
но при мен ситуацията е съвсем различна - 1.1-1.2 л/час. и градско разхода ми е към 9-10/100 ??
Всички филтри са сменени... да не би в дебитомера да е проблема?
-----------
Един приятел има същия двигател като моя 1.9 TDI PD/ 131 к.с, но.. когато е на място компютъра му показва разход -0.3-0.4 л/час,
но при мен ситуацията е съвсем различна - 1.1-1.2 л/час. и градско разхода ми е към 9-10/100 ??
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
а бе този разход направо ми изправи косата .... По принцип, ако я караш колата наистина по няколко километра само не е невъзможно да дава такъв отвратителен разход - все пак когато е студена разхода ( моментния) може да бъде едва ли не в пъти по голям от нормалния ...номера е да я пуснеш на по дълъг път и да проконтролирашр температурата - но срещу накъсания пробег нищо не можеш да направиш..... и ако не ти тече от някъде а си пали и дърпа нормално - от там е.... 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
georgeo написа:Преди време писах в "Технически Форум за PASSAT", но не можах да получа отговор, и за това го пиша тук..надявам се някой да даде идея.
-----------
Има настройка на дюзите какво количество да пускат при празен ход.От дебитомера не може да е.Освен това отчитането на л./100 км. от страна на бордовия комп е доста относителна величина.Освен това горивото на празен ход зависи и от външната температура.Ако се съмняваш я провери на ВАГ-Ком.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Re: Дава ми много голям разход?
fisto написа:Колеги потърсих, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява като отговор. Та така по същество.
Имам Голф 3 1.9ТД, мотор ААЗ. От около един месец го засичам колко ми харчи градско и ми излиза разход 10л. Тогава смених маслото и 3-та филтъра. Съмнява ме за разхода на колата, че я карам предимно студена. Аз съм от БЛГРАД и от вкъщи до центъра са ми 4-5км или около 5мин. И стрелката на температурата често не вдига. Иначе почва да духа парното по малко топло. Та мисълта ми е може ли да се качи толкова разхода на "студен" мотор. По принцип над 2500об/мин не вдигам като е стъдена. А термостата отваря на около 70гр., тогава и 2-те тръби стават топли. Помагайте, че ме е срам да кажа колко харчи. То на колеги на газ им дава толко.
Ако си оправиш термостат разхода ще падне ,но не очаквай чудеса на градско

- VW passat
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дава ми много голям разход?
Rabbit_TDI написа:fisto написа:Колеги потърсих, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява като отговор. Та така по същество.
Ако си оправиш термостат разхода ще падне ,но не очаквай чудеса на градскоПробвай я на дълъг път да я засечеш за да си сигурен ,че е вред колата и след това само сипвай в резервоара.Колегата дето е с ААЗ и му гори 5 май я кара на 5та на 1500 оборота.Когато карах ААЗ-тката под 6.5 смесено не падаше и то лятото/и то на Г3/.
колкото и да не ви се верва това е разхода за дълго 5.2
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Не става въпрлос за вярването ,а че тоя разход се постига с целенасочена икономия.При нормално каране с леко превишаване на скорост и в натоварен трафик с изпреварвания няма как да го постигнеш.Казвам го не задруго ,а просто в 90% от случейте ще зареждаш доста повече и ако някой вземе та се вслуша в тези 5 на 100 ще му отнемеш съня и портфейла за месеци напред