Дава ми много голям разход?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
fisto
Автомобил:
Двигател:

Дава ми много голям разход?

Мнениеот fisto » Вто 26 дек 2006 20:59

Колеги потърсих, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява като отговор. Та така по същество.
Имам Голф 3 1.9ТД, мотор ААЗ. От около един месец го засичам колко ми харчи градско и ми излиза разход 10л. Тогава смених маслото и 3-та филтъра. Съмнява ме за разхода на колата, че я карам предимно студена. Аз съм от БЛГРАД и от вкъщи до центъра са ми 4-5км или около 5мин. И стрелката на температурата често не вдига. Иначе почва да духа парното по малко топло. Та мисълта ми е може ли да се качи толкова разхода на "студен" мотор. По принцип над 2500об/мин не вдигам като е стъдена. А термостата отваря на около 70гр., тогава и 2-те тръби стават топли. Помагайте, че ме е срам да кажа колко харчи. То на колеги на газ им дава толко.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 26 дек 2006 21:32

Не вярвам толкова да вдига само от термостат - но май е за смяна и той :( възможно е да ти пикаят разпръсквачи или центровка на помпата да не е в ред или ангренажен ремък да не е зацепен както трябва!!! :( :dontknow: :dontknow: :dontknow: :gruebel :gruebel :gruebel или пък електрониката да те ..ава нещо??? :(

Потребителски аватар
VW passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW passat » Сря 27 дек 2006 0:19

10Литра :roll: :roll: от тоя мотор не очаквах такъв разход имаме пасат със същия двигател на гълго 5.2 на 100 и 6.200-300 в града а пасата е бая по тежък от голфа пък нашия е кобми ама 10 не е рормално има нещо гнило

Потребителски аватар
georgeo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgeo » Сря 27 дек 2006 11:26

Преди време писах в "Технически Форум за PASSAT", но не можах да получа отговор, и за това го пиша тук..надявам се някой да даде идея.

-----------
Моментен разход на място..странно
Един приятел има същия двигател като моя 1.9 TDI PD/ 131 к.с, но.. когато е на място компютъра му показва разход -0.3-0.4 л/час,
но при мен ситуацията е съвсем различна - 1.1-1.2 л/час. и градско разхода ми е към 9-10/100 ??

Всички филтри са сменени... да не би в дебитомера да е проблема?

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Сря 27 дек 2006 11:51

Да питам че не е писано :) автоматик ли е? Ако да разход от 9-10 градско е нормално.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 27 дек 2006 13:48

а бе този разход направо ми изправи косата .... По принцип, ако я караш колата наистина по няколко километра само не е невъзможно да дава такъв отвратителен разход - все пак когато е студена разхода ( моментния) може да бъде едва ли не в пъти по голям от нормалния ...номера е да я пуснеш на по дълъг път и да проконтролирашр температурата - но срещу накъсания пробег нищо не можеш да направиш..... и ако не ти тече от някъде а си пали и дърпа нормално - от там е.... :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 дек 2006 16:34

georgeo написа:Преди време писах в "Технически Форум за PASSAT", но не можах да получа отговор, и за това го пиша тук..надявам се някой да даде идея.

-----------
Моментен разход на място..странно
Един приятел има същия двигател като моя 1.9 TDI PD/ 131 к.с, но.. когато е на място компютъра му показва разход -0.3-0.4 л/час,
но при мен ситуацията е съвсем различна - 1.1-1.2 л/час. и градско разхода ми е към 9-10/100 ??

Всички филтри са сменени... да не би в дебитомера да е проблема?

Има настройка на дюзите какво количество да пускат при празен ход.От дебитомера не може да е.Освен това отчитането на л./100 км. от страна на бордовия комп е доста относителна величина.Освен това горивото на празен ход зависи и от външната температура.Ако се съмняваш я провери на ВАГ-Ком.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Re: Дава ми много голям разход?

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 дек 2006 16:36

fisto написа:Колеги потърсих, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява като отговор. Та така по същество.
Имам Голф 3 1.9ТД, мотор ААЗ. От около един месец го засичам колко ми харчи градско и ми излиза разход 10л. Тогава смених маслото и 3-та филтъра. Съмнява ме за разхода на колата, че я карам предимно студена. Аз съм от БЛГРАД и от вкъщи до центъра са ми 4-5км или около 5мин. И стрелката на температурата често не вдига. Иначе почва да духа парното по малко топло. Та мисълта ми е може ли да се качи толкова разхода на "студен" мотор. По принцип над 2500об/мин не вдигам като е стъдена. А термостата отваря на около 70гр., тогава и 2-те тръби стават топли. Помагайте, че ме е срам да кажа колко харчи. То на колеги на газ им дава толко.

Ако си оправиш термостат разхода ще падне ,но не очаквай чудеса на градско :lol: Пробвай я на дълъг път да я засечеш за да си сигурен ,че е вред колата и след това само сипвай в резервоара.Колегата дето е с ААЗ и му гори 5 май я кара на 5та на 1500 оборота.Когато карах ААЗ-тката под 6.5 смесено не падаше и то лятото/и то на Г3/.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 27 дек 2006 17:16

Когато карах ААЗ-тката под 6.5 смесено не падаше и то лятото/и то на Г3/.

на моя егоре долу толкова смесено ...през лятото в Пловдив...и естествено без "силови изпълнения" все пак конете са малко -- няма да ги пресилваме :)

Потребителски аватар
Deputata
Автомобил: VW Golf3 1900 TD
Двигател: AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот Deputata » Сря 27 дек 2006 21:07

По принцип ААЗ си е апетитен мотор и си гори около 7/100 градско, а и ти го караш само студен.Как го засичаш разхода, сигурен ли си в точността?

Потребителски аватар
BEX---GLX
Автомобил: Polo 6R
Двигател: 1.4i

Мнениеот BEX---GLX » Сря 27 дек 2006 22:22

Сладури - аз съм с Фиат Браво 1.9 ТДи, 100кс, и минимум разхода ми е 8.3 - нормално 9-10, а не се състезавам. :D
карайте и не мислете за разхода, така се губи удоволствието от шофирането........ :D

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Сря 27 дек 2006 22:32

Не съм много сигурен но мисля че по новите ААЗ имаха на помпите допълнително лостче при студен мотор да премества малко изпреварването на ниски обороти (мисля до 1500 действа) Ако центровката ти е с 1 зъб не където трябва и това нещо също не работи както трябва не ме учудва разхода.

Потребителски аватар
VW passat
Автомобил:
Двигател:

Re: Дава ми много голям разход?

Мнениеот VW passat » Сря 27 дек 2006 22:57

Rabbit_TDI написа:
fisto написа:Колеги потърсих, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява като отговор. Та така по същество.

Ако си оправиш термостат разхода ще падне ,но не очаквай чудеса на градско :lol: Пробвай я на дълъг път да я засечеш за да си сигурен ,че е вред колата и след това само сипвай в резервоара.Колегата дето е с ААЗ и му гори 5 май я кара на 5та на 1500 оборота.Когато карах ААЗ-тката под 6.5 смесено не падаше и то лятото/и то на Г3/.

колкото и да не ви се верва това е разхода за дълго 5.2

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 дек 2006 23:26

Не става въпрлос за вярването ,а че тоя разход се постига с целенасочена икономия.При нормално каране с леко превишаване на скорост и в натоварен трафик с изпреварвания няма как да го постигнеш.Казвам го не задруго ,а просто в 90% от случейте ще зареждаш доста повече и ако някой вземе та се вслуша в тези 5 на 100 ще му отнемеш съня и портфейла за месеци напред :lol:

Потребителски аватар
VW passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW passat » Сря 27 дек 2006 23:39

със 68 литра нафта минахме 1260км сметни си сам колко гори

Върни се в “Дизелови агрегати”