тече ми масло върху хидравликата.................

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

тече ми масло върху хидравликата.................

Мнениеот gotin_83 » Пет 01 дек 2006 19:01

точно върху хидравликата и омаслява и картера има и малко нагоре ама не повече от половината на двигателя бяха ми наляли повече отколкото трябваше масло и най вероятно от някъде е избило ама нямам идея от къде може да е някакви идеи не е от хидравликата защото там нивото не мърда а другото ниво вече е в нормални граници ама ме е страх да не продължи да спада всеки път като тръгвам оставям по малко масло на земята голф 1.6 АВУ

ivo_stefanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_stefanoff » Сря 27 дек 2006 22:21

Здравей колега!
Аз имам същия проблем- колата е Seat Cordoba 1,6i 75hp с ABU двигател - същото е искам да кажа. Дълго време си мислех и аз че е от хидравликата, но там маслото не помръдва. Позагледах се и стигнах до извода, че масло тече от масления филтър.Отивам на сервиз за смяна на масло, накарах ги да поогледат и да позатегнат филтъра, но пичовете(че и кака имаше :D ) викат че не е от филтъра ами от гарнитурата на картера?!?! И не мога да си обясня как хем филтъра е над нивото на гарнитурата хем целия филтър е омазан хем са омазани и маркучите на хидравликата (от където и идва заблудата) за мен си е чиста проба менте филтър!!То и маслото е за смяна и без това, като сменя ще пиша пак - как да им докажеш на мърлячите майстори,че говорят глупости против всякаква логика...

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Сря 27 дек 2006 22:43

при мен го има същия теч ако някои разбере моля да пише между другото при мен около филтъра е чисто

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 28 дек 2006 10:24

АБУтата както и почти всики наклонени напред мотори на ФВ си страдат от теч на масълце от гарнитурата на главата при ангренажа. болка си им е. ако не е фрапантен теча-не го барай. ако стане фрапантен с времето-обезглавяване и цялата процедурка там... :wink:

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Чет 28 дек 2006 22:07

само че аз тоя теч го имах и преди да сменя гарнитурата на главата и сега с новата пак та затова се чудя от каде може да е

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”