Предварение
- meltin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предварение
Случая е следния скоро сменях вакумен регулатор на делкото и след това майстора ми регулира делкото на предварение 9 градуса обаче колата е много заспала, на празен ход и на място се държи добре но в движение има много малко тяга, двигателя като цяло работи доста по-тихо. В момента, в който го върна в старото му положение т.е. 20 градуса всичко е ок около ускорението, работи една идея по-шумно и така. Говорих с майстора той каза че се получавало това нещо поради факта че ангренажния ремък на 1.3 не можел да се напасне точно на белезите и чрез делкото се компенсирало това разминаване... Сега питам дали просто ремък-а да не е менте или какво точно става... ако някой е имал подобна ситуация.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- meltin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
NovobranecGT написа:meltin написа:Да и аз съм на газ.., но въпроса беше, че 20 градуса ми се струват доса при положение, че фабрично е 4-6 градуса.
Лесно ли пали с това предварение или пали като такси на метан, което от време на време помирисва и пропан-бутан
Ами по-добре пали от колкото на 6 градуса... вчера не издържах и го върнах и тази сутрин запалих от втория оборот... ъъъ на газ.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ремъка е напаснат като хората върви перфектно и при предписаното предварение.
Последна промяна от dj_tuhla на Сря 03 яну 2007 21:40, променено общо 2 пъти.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
На бензин, нямам газова. Гори 9 градско зимата (8 лятото) на кратки разстояния и си върви добре.
Последна промяна от dj_tuhla на Сря 03 яну 2007 21:47, променено общо 3 пъти.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди да ти напаснат ремъка както трябва.
Последна промяна от dj_tuhla на Сря 03 яну 2007 21:44, променено общо 3 пъти.
- meltin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами ходих при vit_autosofia и какво да ти кажа нагласи ми предварението на 6 градуса и след това колата беше мудна.
Върнах си го където си беше и не съм ходил отново при него.
А джетата ако гледаме по каталог е със около 100 кг по тежка ама като сметнеш, че си влача газова бутилка можеш да ги свалиш на 50.
А относо вървежа до 100 се режеше след това беше по трудно, но си вървше.
Върнах си го където си беше и не съм ходил отново при него.
А джетата ако гледаме по каталог е със около 100 кг по тежка ама като сметнеш, че си влача газова бутилка можеш да ги свалиш на 50.
А относо вървежа до 100 се режеше след това беше по трудно, но си вървше.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Отиди да ти напаснат ремъка както трябва.
... и спомени на майстора за това което си написал тук за да си направи сметката какво да гледа. Ако има много работа не може да се прави на баба ванга. За добри резултати не се свени и да се върнеш да мърмориш - по-добре при който ти е зел пари за услугата от колкото тука. Така мисля аз, връщал съм се и ще се връщам и занапред ако не ми харесва резултата докато стане както искам. Това е начина според мен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”