Айде живи и здрави

idiotchooo написа:Aз карам "стар" дизел, TDI, който си е технология и до днес, просто развита. Карам колата от 6 години, първата я карах 40 000 км, втората 30 000, третата и четвъртата по 8, защото имах служебна кола, сега пак я карам по над 20 000.... Заслужава си при всички случаи. Маслото, филтрите и накладките са с близка цена, като на бензинките, (зависи каква е тя, ако е GTI, може и да са по-скъпи на бензина), гори страшно малко и съм имал много малко проблеми с нея. Преди това и още по-стар дизел карах....нямаше я динамиката на TDI-то, но бих казал, че колата попадна след мен в още по-правилни ръце и ще се движи още дълги години.
Успех!
eng написа:Освен накладки...
eng написа:И мойте 20ст. по темата - ако случайно се вземе бензин задължително газ, дори по 8к. на година да правиш за макс година и половина си я избил и то ако е ГИ.Вярно сериозен разход е , но смао в началото.
НарКол написа:eng написа:Освен накладки...
Колеги, за какви накладки думате? Ако са за спирачките, не виждам това какво общо има с вида на двигателя. Спирачките са си спирачки.
eng написа:idiotchooo написа:Aз карам "стар" дизел, TDI, който си е технология и до днес, просто развита. Карам колата от 6 години, първата я карах 40 000 км, втората 30 000, третата и четвъртата по 8, защото имах служебна кола, сега пак я карам по над 20 000.... Заслужава си при всички случаи. Маслото, филтрите и накладките са с близка цена, като на бензинките, (зависи каква е тя, ако е GTI, може и да са по-скъпи на бензина), гори страшно малко и съм имал много малко проблеми с нея. Преди това и още по-стар дизел карах....нямаше я динамиката на TDI-то, но бих казал, че колата попадна след мен в още по-правилни ръце и ще се движи още дълги години.
Успех!
Чисто приятелски - забелязал ли си каквъв разход дава студен дизел и за колко време стопля (това второта да приемем, че е ок за дизел).
Освен накладки и другите неща от бензина при дизела имаш по-скъп съединител, турбо,ГНП, дюзи и най вече НАФТА.От която както знаем могат да възникнат едно 90% от проблемите.
Не ме разбирай погрешно и аз харесвам дизела, но да го карам в чужбина.
И мойте 20ст. по темата - ако случайно се вземе бензин задължително газ, дори по 8к. на година да правиш за макс година и половина си я избил и то ако е ГИ.Вярно сериозен разход е , но смао в началото.
eng написа:а и автора не споменава за бензин с турбо а доколкото разбирам говори за атмосверен бензин.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта