Внимавайте с каско и фабрична аларма! Отказ за плащане!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Внимавайте с каско и фабрична аларма! Отказ за плащане!

Мнениеот dobrin » Вто 19 ное 2013 11:09

И като имам обикновения ключ на автомобила, който контролира алармата, която е интерфейсна, не знам какво точно доказва тази снимка?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 19 ное 2013 15:03

Точно за това при огледа на автомобила след сключване на застраховката се подписва техен представител под твърдението че има работеща аларма и се слага печат (поне когато съм карал автомобили без изключение са пробвали алармата дали работи). Това е важното, снимката е допълнение

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 19 ное 2013 15:09

Ми не. Трябва да има снимка на ключа + дистанционното на аларма/имобилайзер, за да няма фалове. Има застрахователи, които ще приемат само протокола от огледа, но има такива, които ще гледат под лупа и снимките, и протокола.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 19 ное 2013 16:57

Е има де, да съм казал че няма? Казах че е допълнение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 19 ное 2013 19:15

Както е написал Добрин, интерфейсната аларма няма дистанционно. Тя се управлява от оригиналния ключ. Дефакто се свързва към комфорт модула и когато ключът заключи колата, алармата се активира.
dlug написа:Точно за това при огледа на автомобила след сключване на застраховката се подписва техен представител под твърдението че има работеща аларма и се слага печат

За печат дали има не съм сигурен, но подписът на техен представител нищо не означава, защото в моя случай имаше такъв подпис, а не признаха, че има аларма - пише го по-напред в темата какво точно ми казаха.
gamble написа:"Ти ако имаш познат майстор/алармаджия може преспокойно срещу някой лев да ти издаде документ, дори и без да имаш налична аларма."
Всичко е въпрос на доказване. В крайна сметка затова е заведена колата на оглед, за да се запознае застрахователната компания какво представлява обектът на застраховане и да установи какво има и какво няма. Ако аз имам документ, че автомобилът е имал аларма по време на кражбата, то в съда те трябва да извадят документ, че колата е нямала аларма в момента на кражбата (което не виждам как ще стане) или че документът който имам е фалшив и този, който ми го е дал не е гледал колата (което също не виждам как ще го докажат).

Потребителски аватар
DaDiablo
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 19 ное 2013 21:09

В моя случай с интерфейсната аларма направих демонстрация с двете сирени, след което ми снима ключа на капака и вписа в протокола CAN BUS защита/аларма.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 11 дек 2013 11:39

Отново повдигам темата с още един случай с TDI, на което е отказано изплащане поради липса на светлинна и звукова сигнализация. По-добре си проверете колите и си сложете аларми, защото после разправията е голяма!

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 16 яну 2014 10:26

Да питам за направено каско в Армеец.
Написано е че има сложена допълнителна аларма в допълнителното лишче към полицата -пише графа Аларма - /модела на алармата/, при заснемането на колата.
От долу пише графа Имобилайзер- не са написали че има.

Реално обаче има такъв тази аларма. Това дали е проблем ?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 16 яну 2014 10:29

Не е проблем защото по рамата ще излезе че има

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 16 яну 2014 10:40

sportul написа:Аз съм при Армеец ,че е по евтино и винаги гледам да има нещо на графа "аларма"
Незнам да ли това ще ме спаси от неплащане обаче.
Изображение

Етого бе, на предната страница -ето така е и на тази полица. Самоче не пише -Да, а пише Модела на алармата на тази за която питам аз, отдолу е празно.

IRRITATING :no :Mr Green Fun, човече още спиш ми се струва. Ама аз ти свикнах.
Нали написах -за допълнително слагана аларма и темата е за това и в това талонче се описва ТОВА

Каква рама :mrgreen ??? Не говориме за фабричната -псевдо-аларма с нейният имобилайзер !

За допълнителна аларма трябва да се гледа тази аларма дали има имобилайзер-допълнителната от производителя !

(Принципно -имобилайзера може да се задейства или от копче на дистанционното или без копче. Просто при самото разкодиране с дистанционното се деактивира и имобилайзера, които преди това е бил активен.)

Не се коси и се събуждай :beer

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 16 яну 2014 10:53

Принципно на тези с маркирането работата им е да огледат колата за щети и да видят>чуят дали имаш аларма Всичко друго е описано в Предложение-декларацията която си попълнил при сключването на каското Ти искаш да ти напишат че имаш имобилайзер на допълнителната аларма ли? :rolleyes

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 16 яну 2014 11:10

Ми нали за това е тая графа ? Аз така го разбирам.

Пишат в графа аларма- ДА, не знам това да -за фабричната ли се отнася, но и едната и другата имат имобилайзери !

Въпроса е че фабричната е Ташак. Някой ги препрограмират, но едва ли след това колата става супер сигурна.

Така или иначе -фабричната аларма не е с плаващ код и всеки спец ще я деактивира бързо.

Потребителски аватар
DaDiablo
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Чет 16 яну 2014 11:16

Ако нямаш такъв, с отделно дистанционно, монтиран отделно от всякакви аларми, няма защо да пишат там.

И спри да се караш на хората :no

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 16 яну 2014 11:25

Я го обясни това отделно дистанционно за имобилайзера, че аз не съм в час ?

Значи алармата е фабричнат + допълнително-слагана, която естествено е с отделно дистанционно и притежава и този имобилайзер в екстрите си.

Реално и физически -имам един ключ с дистанционното от фабриката и още едно дистанционно с две бутончета на него. Дано ме разбереш.

Къде видя че се карам ? Я ми го дай точното изречение да видя, за да не го правя. Щото аз не мисля че се карам с някого.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Чет 16 яну 2014 11:33

По магазините за автоаксесуари се продават устройства, които са нещо като реленца с дистанционно - прекъсваш си с това реленце напр. захранването на помпата, но вместо да слагаш ключе на скрито място си имаш дистанционно и с него си включваш и изключваш реленцето. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”