samo_pechka се е изказал много правилно - не е логически нормално да плащаш много пари за по-нов като години автомобил ( пък било то и бензин и дизел) - след като си създаваш повече проблеми и ядове , колкото повече електроника има една кола - толкова по-сложно и трудно се ремонтира. Не казвам , че трябва да се върнем в праисторията , напротив , човек винаги се развива само напред , но .. има едно НО..Ако един човек си купи нова вещ - в случая и кола по-нова, той би я взел за да има освен лукса и екстрите на една по-нова вещ , колата я взима и заради пестене на нерви , ремонти , пари ... нали казват че по-скъпото излиза по-евтино, но уви - в тоя случай далеч не е така. И още една поговорка има "Хвали старо , карай ново" - но тая поговорка е измислена , по времето когато новите неща се правиха качествено и тогава да речем - ако някой през 90-та година реши да си замени 15-годишния голф 1-ца с чисто нов голф 2-ка - тука вече говорим за тая поговорка в пълната и сила - тъй като поне в първите 5,6 години - въпросния купувач няма да има никакви проблеми , а вероятно ако е добър стопанин и след тия 5,6 години. Но ако да речем аз сега си продам голф 2-ката и си взема голф 5-ца - надали ще ми е толкова безпроблемен и безгрижен живота от към поддръжка и сервиз, пък и нека малко да имаме и малко тръпка , че караме коли - то новите коли са като подвижни офиси , нито усещаш че пътуваш , нито усещаш че управляваш - затова се трепят по пътищата , друго е да усещаш машината , километрите и реалната представа от ситуациите и движението, да усещаш като въртиш волана , че има някакъв натиск , то кво ще му е сега с хидравлика с едното пръстче да въртиш геврека - такива шофьори не ми ги хвалете - не си ли карал жигула и москвич - си много опасен на пътя , нямаш усет за нещата и си мислиш че всичко което хвърчи се яде

... пък и честно - какво им харесвате на новите коли визуално , то вече нямат индивидуалност , всичките дизайнерки решения се свеждат до супер овални форми , не можеш да разбереш къде почва тавана и къде свъшва капак , фаровете изнесени на капака отпред все едно ще ми светят в небето или отстрани на калниците ... броните ги слели с ламарините , не можеш да разбереш кое броня , кое ламарина, вътре сива и скучна тапицерия в повечето случаи и бъкано с раздути пластмаси.. айде няма нужда - всичко хубаво е вече измислено, красивите коли са в миналото, сега всичко е изгъзица

Съжалявам , че леко се отклоних от темата , но това е истината - единствения плюс в момента на един по-нов автомобил е неговата по-голяма безопасност - като абс и еър бег - но все пак всичко опира до задкормилното устройство и скоростта - защото и с джип с фул екстри ако се забиеш със 150 км челно в стълб или дърво или друг автомобил - тези защити няма да ти помогнат!