Избор на въздушна пушка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Избор на въздушна пушка

Мнениеот joker » Пон 25 юли 2011 21:34

mely написа:Колеги,на дърти години/зависи от гледната точка/ ме хвана меракът
да пуцам я по мишени я по някой косър или гарга ако нема друго пускам жената за движешта се мишена и ....Та въпроса е каква пушка да си взема ама не ми се дават много пари.Изчетох всичките оръжейни форуми и всеки хвали неговото .Искам мощна и точна пушка 220м/с-270 м/с калибър 22 /5.5/ чудя се още с фиксирана цев ли да е и те така

Добре е,че не си от Варна,че ако се засечем някъде и те видя да правиш това бих ти демонстрирал една интересна методика на клизма с въздушна пушка!....като гарнитура и "целувка" от ротвайлер...

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 26 юли 2011 1:39

Колеги,Хатсана е заготовка за пушка.За да стане пушка си иска още толкова инвестиция.Ориентирайте се към Гамо.Не че и тя не иска да се пипне тук там но поне може да я вземеш от магазина и :director

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 26 юли 2011 8:04

joker написа:
да пуцам я по мишени я по някой косър или гарга ако нема друго пускам жената за движешта се мишена и ....Та въпроса е каква пушка да си взема ама не ми се дават много пари.Изчетох всичките оръжейни форуми и всеки хвали неговото .Искам мощна и точна пушка 220м/с-270 м/с калибър 22 /5.5/ чудя се още с фиксирана цев ли да е и те така

Добре е,че не си от Варна,че ако се засечем някъде и те видя да правиш това бих ти демонстрирал една интересна методика на клизма с въздушна пушка!....като гарнитура и "целувка" от ротвайлер...

Първо - погледни темата откога е.
Второ - не пиши неща за които не си сигурен ,че можеш да направиш, а именно вероятноста да посетиш колегите си в ортопедията след среща с мен при такова арогантно отношение е МНОООООго голяма да не кажа сигурна.
Относно ротвайлера - хм....надявам се го разхождаш както трябва с наморник и каишка .Щото иначе аз ако те срещна някъде ......няма да падам до твоето ниво.Ама внимавай ,защото ако изкараш акъла на някое дете или недай си боже по лошо - детето бъде ухапано гарантирам ти ,че някой баща най - малкото което ще направи ще е да ти навре ротвайлера там дето слънце не огрява.

P.s Ако забелязваш съм писал темата шеговито.Притежавам бойно законно оръжие.Досега не съм стрелял / и не смятам да го правя/ по живо същество.Използвам го за спортна стрелба.
Аман от нинджи.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 26 юли 2011 14:00

mely написа:
joker написа:

Първо - погледни темата откога е.
Второ - не пиши неща за които не си сигурен ,че можеш да направиш, а именно вероятноста да посетиш колегите си в ортопедията след среща с мен при такова арогантно отношение е МНОООООго голяма да не кажа сигурна.
P.s Ако забелязваш съм писал темата шеговито.Притежавам бойно законно оръжие.[b]Досега не съм стрелял / и не смятам да го правя/ по живо същество[/b].Използвам го за спортна стрелба.
Аман от нинджи.

Публично те обидих и публично се извинявам :oops: :banghead: ....Просто веднъж станах свидетел на "спортна стрелба" по диви патици,които доверчиво плаваха близо до брега на морето(заради храната,която повечето хора им хвърляха).....грозна гледка!!!Просто сякаш я видях отново.....А ротвайлерът ми е толкова гальовен и обичлив с хората и животните...и особено с децата,че не се налагало някой човек да му прави каквото и да е било..освен да го гали и мачка....Нооо признавам,че само мъжките кучета са проблем :banghead: )...там се държи като самурай напсуван на майка...

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 26 юли 2011 14:23

Добре е батки mhihi дайте някой да каже за оръжието със сгъстен въздух,зае*ете ся кой какъв е,че и в тая тема пак скандали.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 26 юли 2011 14:35

feikot написа:Добре е батки mhihi дайте някой да каже за оръжието със сгъстен въздух,зае*ете ся кой какъв е,че и в тая тема пак скандали.

Вземи виж и тази http://shop.oragie.com/product_info.php ... cts_id=697 много добри отзиви има за нея.
Хатсана наистина иска доста доработки.Водят го оптикотрошач заради отката.Но ако си се спрял до тези цени.....
Пак ти казвам виж БАМ 19 .Прочети и тук http://forum.oragie.com/index.php?c=24 ще намериш доста отговори.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 26 юли 2011 14:47

http://shop.oragie.com/product_info.php ... cts_id=833 ?

Цар Самуил 72 някъде до Пиротска ли е или след Позитано посока Македония ? До Три уши ?

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 26 юли 2011 20:52

feikot написа:Добре е батки mhihi дайте някой да каже за оръжието със сгъстен въздух,зае*ете ся кой какъв е,че и в тая тема пак скандали.

Предлагам ти да се регистрираш в този форум.

http://forum.oragie.com/index.php

Сигурно ще срещнеш и колеги от нашия форум :) Разгледай раздела купува продава.Има много свястни пушки обслужени и на ниска цена.Ако на знаеш как да си я разглобиш и почистиш след като я купиш това е по добрия вариянт.Аз моята я взех оттам.125-ца с газова пружина ,надулник и прекрасна оптика монтирана на моноблок.Ползвам я вече 2 години и все още продължава да ме радва.Новото си е ново ама ако не му се направи необходимото най много 2-4 кутийки и почва да сее в несвяст.Това което може да се купи и веднага да се стреля с него струва доста парички и не всеки иска да направи инвестиция във въздушна пушка на цена на ловна карабина :D

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 17 яну 2014 15:13

И аз имам Хатсан 125. Правих му профилактика естествено-маншета беше прогорял и тнт. Модифицирах леко спусковият механизъм.

А с газовата пружина какви са плюсовете и минусите като цяло ?

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Пет 17 яну 2014 15:45

Минуса е по-скъпата цена от обикновенната пружина и плюсовете са постоянната скорост която ти осигурява защото при пружината дулната скорост може да варира 10-15метра/секунда докато при газовата разликата е минимална от рода на 1-2м/с което ти позволява по-добра групираност на попаденията тоест по-точни изстрели. Ако можеш да си позволиш подобен тунинг действай. Това е един приятен и хубав упгрейд за пружинна пушка. Иначе маншета може да е прогорял от дизел ефекта - прекалено много масло за смазка и при изстрелите то се нагнетява и може да доведе до избухване. Ще видиш дим от дулото след изстрел. Препоръчително е да смазваш пушката със силиконова оръжейна смазка.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 17 яну 2014 16:14

Маншета беше прогорял още при самото купуване, беше леко зачекнат. После аз от незнание сипвах масло и го довърших.

След което взех нов -подмених го и си купих течен тефлон и силикон. И те пушат в първоначалният момент-от сгъстяването на течността. Модифицирах и спусъка-махнах предпазителя и смених валчето на спусковият палец-конструктивно е по късо и стават мизерии.

Абе боклук е ама за плашене на гаргите става. От 18 метра дупчи подцинкована ламарина 1.5 мм с месингови съчми и по тежки оловни.

Оптиката е Таско -педе..... Разбирасе пружината и видя леко сметката, ама аз и смених и кръста и уплатних лещите и сега има някаква точност.

Газовата пружина е добре точно заради оптиката-да не я троши. Верно че и при Групирането в мишена с пружината е по трудно, ама аз кой знае какъв откат не усещам. Е бяга на горе малко.
Аз не я ползвам за многократна стрелба-няма нерви да презареждам толкова често :Mr Green Fun , ако ще стрелям многократно , ще си взема огнестрелно нещо, да не си играя.

Пружината износва и други части в самата пушка, освен големият откат и трошенето на оптиките.

Но незнам дали ми се дават 80 лева за тая Пушка. Несериозна ми е нещо след като и видях възможностите. А не я ползвам интензивно.
---------

Скоростта на изстрела не пада ли с тая газова пружина ?

Колко и е живота на тази газова пружина и няма ли опастност от взривове ?
В форума за въздушни пушки се споменава за такъв инцидент.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 18 яну 2014 14:29

http://shop.oragie.com/index.php?cPath=236_153 това е пушката.Казвам го от опит и много изтреляни съчми с такава.Дълга цев което е много важно.Цената е убииствена но няма как....едни джанти 2ра ръка....

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 10 апр 2014 12:30

Като говориме за убийствени цени, нека погледнем ПЦП технологията.
Аз взех скоро и добавих в Арсена си Хатсан-АТ44-10.
Какво да ви кажа, нищо общо с пружинката. Е верно цените почват от 470 лева и стигат до 1000 и нагоре, но пък силата е сила и зарядите са ти много. Точност, безоткатност и тнт. Абе ставаш си биатлонист. :Mr Green Fun
Започва се от 45 джаула при АТ44 и се стига до 71 джаула при ВТ65-6.35. Едното дупчи 1.5 ламарина от 50 метра , а другото 2 мм я изтърбушва отмах.
Точността е много голяма.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 10 апр 2014 17:46

Имам Славия 630 от 1972/3/4г не помня точно и хич не е убийствена. Пружината я няма хич.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 10 апр 2014 18:56

Точно този модел обаче си нямал..Точно със подобно Славеиче съм тренирал много години и смея да твърдя че са супер качествени и издържливи.Първият ми допир до такава оригинална Чехословашка датира от 1995год..вкарахме я разглобена и разхвърлена във жигулата на баща ми при посещение във чужбина.Поне 10год изкара пущината без да я зорим естествено.То тогава нямаше съчми да се продават.И след това понеже тренирах стрелба точно със тази марка имам страхотни впечатления.Остават си класика за мен.Не вярвам да са развалили качеството толкова.... :gruebel Сега за ламарини и там подобни експерименти не съм запознат.Имахме си малокалибрена за такива работи.Със Славеичето само гугутки...патици...фазани...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”