Някой работил ли е като Housekeeper

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
EasEr
Автомобил: 1990 VW GOLF 2
Двигател:

Някой работил ли е като Housekeeper

Мнениеот EasEr » Пет 10 яну 2014 21:10

Предстои ми интервю за работа (Housekeepeг) Камериер този пост накой ако е работил може ли сподели тънкости чалъми и ще съм му много благодарен :redface

dokit0
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Някой работил ли е като Housekeeper

Мнениеот dokit0 » Сря 15 яну 2014 10:21

Аз съм работил като housekeeper миналата година на студентска бригада в САЩ , ти къде ще работиш?

Потребителски аватар
EasEr
Двигател:

Мнениеот EasEr » Сря 15 яну 2014 10:44

еми сега съм на интевю на 1.02 за Ег харбър :biggrin
Драсни няколко реда за какво иде реч да се поготвя :th_up

dokit0
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот dokit0 » Сря 15 яну 2014 10:55

Аз работих в хотел DoubleTree By Hilton. Там задълженията ми бяха от всякакъв вид-помагах на камериерките като изнасях мръсните чаршафи и кърпи от хотелските стаи до пералното помещение, грижих се за чистотата на коридорите и лобито, посрещах гости и при нужда им носих багажите, при нощните дежурства се грижих за снабдяването на гостите с всичко необходимо, което поискаха (допълнителни кърпи, "походни" легла, чаши и т.н.). Работата не беше много трудна, но се изисква поддържането на пълна чистота, което е напълно нормално. Не можех да си позволя да има чували с мръсни чаршафи по коридорите.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 15 яну 2014 11:26

Много е специфично от самото място, на което ще отидеш.
По принцип е тежичка работа, защото за всяка стая има определено време за чистене - примерно 30 минути.
В хотела във Вирджиния, в който работих преди много години за 8 часа смяна имаше да изчистиш поне 15 стаи, като някои от тях доста мръсни и времето не стигаше. Отделно, американските надзорници (supervisors) обираха бакшишите преди да почнат да чистят чистачите и за тях не оставаше много (а те на това разчитат).
Стаите се чистеха от момичетата основно - като по-старателни, а момчетата изнасяха мрсните чаршафи с количките и помагаха където трябва - перално/чистене/махане на походните легла и т.н.
Кръстът е основен проблем при тази работа - голяма част от времето си наведен - оправяне на легла, чистене и т.н. Ако имаш проблеми с кръста - не е препоръчително изобщо да се захващаш.
Ако имаш късмет, може да случиш на добро място, в което ходят цивилизовани хора и стаите да са почти чисти + да ти оставят добри бакшиши. Но, ако не се вклщчи някой, който е бил на точно това място... няма как да знаеш предварително.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 17 яну 2014 14:40

Тънкостите са като ти дадат кои стаи ще чистиш ти, да минеш да си ги прослушаш.
Чукаш питаш кога искат да минеш да им помогнеш, дали имат нужда от нещо, вода примерно или чисти кърпи.
Така ще разбереш кога чек аутват, за да знаеш кога да минеш да си прибереш типа.
Най-добрия вариант е да те типнат директно, а не да ти го оставят.

Друго, за което се сещам е че се бяхме сдушили с едни каки пуерториканки и няколко грозни от Мексикото и чистехме на партия.
Там пак си остава тънкостта да не си споделяш коя стая е твоя преди да си я преслушал ти, иначе тип йок ;)

И така, като сте повече е по-весело, минавате бързо стаите и става смях.
Дори ми е оставало свободно време. Вече към края на сезона съвсем го бяхме ударили на уволнение ... А бе само хубави спомени имам от тогава ...баси минали са цели 10 години. УжасТ.

Потребителски аватар
EasEr
Двигател:

Мнениеот EasEr » Пет 17 яну 2014 16:12

сега ми предстои интевю на 1.02 и ако мине сичко по вода съм в Ег Харбър като хаускипър мерси много за съветите :th_up :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”