Голям Разход на Голф 3 АБУ Газ/Бензин 1.6 75 коня

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Голям Разход на Голф 3 АБУ Газ/Бензин 1.6 75 коня

Мнениеот stefan4o » Пон 30 дек 2013 18:53

Да започнем оттам, че Голф 2 имат моно само на 1.8. Всичко друго са инжекциони и карбуратори. Вероятно баща ти кара с мотор като моя - 1.6 PN, който е 69к.с. и е с електронен КАРБУРАТОР :mhihi Много я мирише газта, направо немам думи - таман сега я свърших - 14.2л. минах цели 110км в града, даже си позволявам лукса да я настъпвам по светофарите от време на време :mhihi Иначе на матистрала й правя 10/100-11/100 газ от воле с моето каране :Mr Green Fun
Скоростната кутия с нейните числа има много малко отношение в градския разход. Така че не обвинявай нея. Отиди на някой майстор със стробоскоп да ти светне аванса. Завъртете делкото малко, ако нямаш ТАП, настрой си колата да върви що-годе прилично без да се стремиш към бензиновата динамика и ще имаш малко по-приличен разход от този.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Пон 30 дек 2013 19:22

Благодаря колеги за отговорите и интереса към темата, мисля че за тази година може да я прекратим и след новата година отново да коментираме след като проверя всичко възможно по колата. Весело посрещане на новата година... :beer

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Съб 04 яну 2014 21:08

ЗА МНОГО ГОДИНИ КОЛЕГИ... Мом4ата последен разход на голф 1,6 75 коня на газ, извънграда, 17,85 литра, 25 лева, изминати километри 231км, което е 7,7/100км, при каране със скорост от 90 до 120 км, това е в посока прибиране а на отиване със 18,65литра пак за 25 лв просто разлика в цената 6 стотинки на литар има, изминати 200км, което е 9,3/100 със скорост от 120 до 140км през повечето време, сами си правете изводите, но в града е трагедия последно засичане 15/100км на къси разтояния. днес забелязах 4е като карам, температурата на водата не минава 75 градуса, само на изка4ване става 90 но през другото време си стои на 75, и се чудя дали няма да се окаже от термостара проблема ми с разхода в града понеже тя не вдига нормална работна температура, термостата отваря твърде рано според мен и заковава на 75 градуса. каже какво мислите за разхода в града и този извън града при положение 4е градуса който достига колата е 75 градуса през пове4ето време ???

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 04 яну 2014 21:13

моята държи по табло 75 и разхода е нормален при топъл двигател...но при студен си е 12-13 градско на къси разстояния

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Пет 17 яну 2014 16:05

Не гледай градусите - те нямат значение! Разгледах обстойно темата отново и приемам че си проверил за всички възможни проблеми, за които си писал във първия пост и по нататък. 15 литра е повече от ненормално! От коя бензиностанция зареждаш? В Кърджали ти предлагам или ОМВ или Газпром(бившата Шел към Момчилград), но ти си знаеш за това.
Гледай за богата смес в ниските обороти! Може да ви звучи глупаво но моята съм я настройвал по мирис от ауспуха! :icon_lol
Тройника не го отвивай много, колкото да върви добре до 4500-5000 оборота.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 17 яну 2014 21:15

Dushan написа:Не гледай градусите - те нямат значение! Разгледах обстойно темата отново и приемам че си проверил за всички възможни проблеми, за които си писал във първия пост и по нататък. 15 литра е повече от ненормално! От коя бензиностанция зареждаш? В Кърджали ти предлагам или ОМВ или Газпром(бившата Шел към Момчилград), но ти си знаеш за това.
Гледай за богата смес в ниските обороти! Може да ви звучи глупаво но моята съм я настройвал по мирис от ауспуха! :icon_lol

Воупще не е смешно, и аз така си настройвам на празен ход
в София сега харчи твърдо 12л. пасат 1,6 АЕК, не е самолет, но се кара студена и половината път от жена ми :scare3
Като слушам за тея голфове и ми става странно. Но явно си харчат толко.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Пон 20 яну 2014 13:30

Dushan написа:Не гледай градусите - те нямат значение! Разгледах обстойно темата отново и приемам че си проверил за всички възможни проблеми, за които си писал във първия пост и по нататък. 15 литра е повече от ненормално! От коя бензиностанция зареждаш? В Кърджали ти предлагам или ОМВ или Газпром(бившата Шел към Момчилград), но ти си знаеш за това.

Винаги зареждам на ОМВ колега понеже цената там е винаги с 5 6 стотинки по ниска сега даже днеска заредих за 1,23/литара :biggrin а за настройката 4рез ауспуха не сум го пробвал но няма ли да стане колата по мудна ако я направя до 4 5000 оборота понеже сега съм си я направил да варви добре имам пред вид 4е се изнася бързо и изпреварва с добра скорост.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 20 яну 2014 15:41

Ми кат се изнася бързо и изпреварва с добра скорост, 15/100 е добър разход!
Къде ли се изпреварва градско...

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Вто 21 яну 2014 16:15

muns61 написа:Ми кат се изнася бързо и изпреварва с добра скорост, 15/100 е добър разход!
Къде ли се изпреварва градско...

Е колега аз не казвам 4е градско изпреварва :biggrin но я карам и извън града, все пак няма да карам за някои дето кара с 60 км. а за изнасянето става дума на светофарите, ако може някой да ми помогне с тази настройка 4рез ауспуха, какво да правя и да въртя, какво да гледам какви показатели ???

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Чет 23 яну 2014 18:49

Относно оборотите да ти кажа, че ако си с ABD двигател максималната мощност на колата е в 5200 оборота.
Естествено тези цифри важат за бензина, аз лично на газ след 4600-4700 не виждам разлика във вървежа с каквато и да е настройка.
Даже на газ имам по-добри показатели на смяна на предавка до 4000 оборота.
Естествено това си зависи най вече от изпарителя и състоянието му.
В момента съм почти убеден че имаш добри показатели около 4000 оборота и затова ти харчи толкова и върви повече за конете си.
Така бях и аз преди, но с времето...

Та за настройката приемам че си със електрически изпарител, не вакумен. Тогава имаш едно бронзово болтче на изпарителя. Не знам какво казват другите, но по моите наблюдения, то само определя колко лесно ще ми пали колата зимата. Него го завих напълно и го отвих само четвърт оборот. За моя изпарител е толкова(Ловато електрически), за другите не знам. После пак на самия изпарител има една голяма врътка(при мен е черна), та нея я завиваш и отвиваш, като си миришеш ауспуха дали мирише на газ или не. Трябва да не усещаш не изгоряла газ. При мен като се отвива повече ми намалява газта(не знам защо е така). Аз съм я завил да ми държи към 800-820 оборота или преди да загазва двигателя. :Mr Green Fun Всъщност това вече го правя на вибрациите от двигателя, защото съм му свикнал да го правя хем малко хем да няма тресене(той постоянно се тресе, но съм свикнал как точно трябва да е).
Последната стъпка съм я правил с тройника, който го завивам толкова колкото да ме радва вървежа във високите обороти, но без да се прекалява. И това е общо взето - проверки и профилактика трябват за да си доволен.
Газта не е като дизела (на братовчеда), който от почти година не си е отварял капака на двигателя. :icon_lol
По мое мнение за хубаво каране извънградско просто се пуска половин оборот на врътката и тройника.
Или имаш хубав разход или хубав вървеж, или златната среда - така стоят нещата. Успех!

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Пет 24 яну 2014 9:37

ти още не си го прежалил тоя разход обаче.. :screwy Значи не може да си врътнал тройника и да си пуска повече газ, колата ти да върви повече и да искаш да не харчи толкова. Доста хора ти казаха, че е нормален разхода, аз също смятам така. Защо си врътнал толкова тройника, че до 5000 да ти дърпа колата, щом търсиш икономия ? Прекъсвачът ти е на 5200 оборота, ти с 75 коня кога я вкарваш в прекъсвач ? тя след 3500об само реве и харчи двойно :screwy

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Пет 24 яну 2014 15:50

[quote="Хри100в"]ти още не си го прежалил тоя разход обаче.. :screwy Значи не може да си врътнал тройника и да си пуска повече газ, колата ти да върви повече и да искаш да не харчи толкова. Доста хора ти казаха, че е нормален разхода, аз също смятам така. Защо си врътнал толкова тройника, че до 5000 да ти дърпа колата, щом търсиш икономия ? Прекъсвачът ти е на 5200 оборота, ти с 75 коня кога я вкарваш в прекъсвач ? тя след 3500об само реве и харчи двойно :screwy[/quo

колега на бензин прекъсвача ми е на 6 000 оборота не влиза в червената зона а на Газ нямам прекъсвач отива ми до края на червената зона, знам 4е се инатя и искам разхора да ми е малък и можеби сте прави всички че ако искам малък разход трябва да я скопя малко повечко, ще ви дам стойностите които прави колата когато я изпъвам на чаз според предавките:
1-ва 50 км
2-ра 90 мк
3-та 130-140км

до там съм я изпъвал, сега може да кажете 4е за да прави тези километри съм и развил доста кранчето незнам. но кажете какво мислите, Тук става дума за опъване до 6 000 оборота приблизително, правил съм го за проба, не го правя постоянно :rolleyes

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 24 яну 2014 19:14

Kво да мислим, чудя се на четвърта, или на пета прибираш колесника...

Изображение

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Пет 24 яну 2014 22:03

muns61 написа:Kво да мислим, чудя се на четвърта, или на пета прибираш колесника...

Изображение
:mrgreen точно колега заради прибирането на колесника не съм пробвал на четвърта :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 24 яну 2014 22:05

Каква е тази скоростна кутия на 3-та да вдигне 140 :eek Кажи кода на скоростите, че ми стана интересно.

Върни се в “Автогазови уредби”