Въпрос Термостат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 29 дек 2006 12:35

Ей тука се получи убава тема....още един глас да се присъедини към темата на вили за термостатите...

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 29 дек 2006 12:45

Според мен и каталозите температурата на отваряне е тази която я пише на самия термостат

Потребителски аватар
WASP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WASP » Пет 29 дек 2006 13:38

vit_autosofia написа:Според мен и каталозите температурата на отваряне е тази която я пише на самия термостат

Сега Люси, кажи от къде да си купя термостат, на който това което е маркирано като температура да отговаря наистина на точката на отваряне!
То май не остана друго, освен да тръгна с един бързовар и термометър по магазините и да варим термостатите!!!! mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Пет 29 дек 2006 13:47

Моят старият термостат стоеше постоянно отворен и бавно загряваше колата.Смених го и темп. заспа.Пробвах старият в едно канче на котлона-отваря и затваря без грешка,но явно в системата неможеше да работи нормално :roll: Затова котлона не е критерий за изправност на термостата :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 29 дек 2006 13:49

WASP написа:
vit_autosofia написа:Според мен и каталозите температурата на отваряне е тази която я пише на самия термостат

Сега Люси, кажи от къде да си купя термостат, на който това което е маркирано като температура да отговаря наистина на точката на отваряне!
То май не остана друго, освен да тръгна с един бързовар и термометър по магазините и да варим термостатите!!!! mhihi mhihi mhihi
Behr от Ауто плюс - засега изкара три месеца - докога не знам :dontknow: :dontknow: :dontknow: mhihi mhihi mhihi ма за 18 лв. толко..... :stll think: :stll think: :stll think: :37: :37: :37: :gruebel :gruebel :gruebel :hmmmm :hmmmm :hmmmm :drive :drive :drive

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 29 дек 2006 14:00

за behr момичето в магазина ми каза че трябва да имат лепенка от Косер щото те били представител....моя имаше 2ри ден съм с него и за сега бачка :dance:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 29 дек 2006 14:41

WASP написа:

От мен :wink: MOTORAD немски

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 29 дек 2006 15:30

vit_autosofia написа:От мен :wink: MOTORAD немски

Парици :roll:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 29 дек 2006 16:11

Даскала написа:
vit_autosofia написа:От мен :wink: MOTORAD немски

Парици :roll:

13лв.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 29 дек 2006 18:21

http://www.motoradusa.com/index.html Тези ли имаш предвид???

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 30 дек 2006 0:20

Термостата започва да отваря на посочената температура и 6-7 градуса по нагоре напълно отворен разликите в двете температури се нарича хистерезис ....За последните няколко месеца съм варил в тенджерата няколко термостата за тест за годност..

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 30 дек 2006 5:50

веселин написа:http://www.motoradusa.com/index.html Тези ли имаш предвид???

Аха точно:wink: :lol:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 30 дек 2006 5:58

Значи по каталозите пише:Opening Тeperature-87 а не Opened Тeperature-87
Което означава че е температура на отваряне.Като малък съм си правил експерименти на котлона.колко термостати съм изварил :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 30 дек 2006 22:12

Ronin написа:Термостата започва да отваря на посочената температура и 6-7 градуса по нагоре напълно отворен разликите в двете температури се нарича хистерезис ....За последните няколко месеца съм варил в тенджерата няколко термостата за тест за годност..

Колега, хистерезис се нарича ма не мож ме убеди, че ако пише на термостата 87 градуса напълно ще е отворил на 93 по твойта логика, Че то тогава някъде пуска перката, която пък спира да върти при 87 градуса, т.е термостата никога няма да е напъно отворил, което сам се сещаш не му е замисъла.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 31 дек 2006 11:02

dj_tuhla написа:
Ronin написа:Термостата започва да отваря на посочената температура и 6-7 градуса по нагоре напълно отворен разликите в двете температури се нарича хистерезис ....За последните няколко месеца съм варил в тенджерата няколко термостата за тест за годност..

Колега, хистерезис се нарича ма не мож ме убеди, че ако пише на термостата 87 градуса напълно ще е отворил на 93 по твойта логика, Че то тогава някъде пуска перката, която пък спира да върти при 87 градуса, т.е термостата никога няма да е напъно отворил, което сам се сещаш не му е замисъла.

Като съм писал 6-7 градуса имам предвид чисто условно което НЕзначи че не е вярно !!! Температурата при термостата и температурата в радиатора в момента на отваряне на термостата може да е с 92 градуса разлика т.е загрял малък кръг и напълно студен радиатор който се обдухва от студената струя въздух през зимата(пиша пак теоритично...но съм виждал замръзнал радиатор на жигула с вода по време на движение при -18 г. като водата я наляхме преди тръгване ) и датчика на перката е на радиатора и винаги има разлика в температурата при термостата и радиатора поне с 5 г. и по принцип датчика на радиатора трябва да вкл. след 90-92 г. Невиждам в какво трябва да убеждавам или нещо не съм разбрал.

П.П Ако перката на твоята кола спира да върти на 87.С то на колко започва ......и каде е логиката освен лятото да ти работи перката непрекъснато !!! :P
Весели празници !!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”