ebay доставки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: ebay доставки

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 10 яну 2014 13:07

10 поста по нагоре бърборане :newsm66 :newsm66 :newsm66 :newsm66 :newsm66 :newsm66 :newsm66

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 15 яну 2014 16:00

Я да питам за съвет, че май съм прекалено съвестен. Имам едни пратки от преди 3 месеца. Преди 2-3 седмици ми ги refund-наха, щото не бяха дошли. Обаче те днес дойдоха. Пратките бяха без тракинг номера ако това има значение.

И се чудя - дали да си ги платя сега, или да си остана с refund-а и нещата на аванта. Не става дума за много - за ~20 долара. Ама т'ва за китайците не са малко пари май :) .

А, да - става дума за dx.com . Аз от тях не мисля повече да пазарувам, щото се мотат и са ми пращали пълни боклуци без да има refund после. Та те са ме цакали и въпроса е дали сега и аз да ги цакам...

Потребителски аватар
dantcho
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 1998

Мнениеот dantcho » Сря 15 яну 2014 22:46

Ако при покупката са ти казали срок, в който да очакваш нещата и той не е спазен, не се занимавай с глупости.
Имал съм случаи, в които ми е казвано, че нещата ще дойдат до 30 работни дни(не става дума конкретно за dx), ако ли не - връщат парите. Върнаха ми парите, а нещата дойдоха съвсем неочаквано след около 45 работни дни. Това е риск, който поема продавачът и съответно избива от количеството на успешните продажби.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 16 яну 2014 8:39

MITKO_DVD написа:
hooligans написа:
MITKO_DVD написа:Писах му да ми отговори кога да очаквам стоката,ако не ми отгори ще изчакам малко преди да изтече срока който са ми дали от Ebay ще си пусна този кейс,те са ме предупредили и от сайта за това.
Парите ще изчакам 1 седмица да видя дали ще си ги видя по сметката и ще пиша. icon_idea

Митак, след като не ти отговаря направо му отваряй кейс и това е.
Искай си парите и му пиши, че ако дойде стоката ще му я платиш и тва е
Много го бавиш :mhihi

отговори ми че ще изпрати стоката,ако до 10 дена не я получа му пускам кейса,все пак срока ми е до 02.02.14г.

Вчера пристигнаха неща и всичко е Ок сега ще му пиша на човека :bowdown

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Чет 16 яну 2014 17:11

Честито :)

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 25 яну 2014 22:45

brum написа:Я да питам за съвет, че май съм прекалено съвестен. Имам едни пратки от преди 3 месеца. Преди 2-3 седмици ми ги refund-наха, щото не бяха дошли. Обаче те днес дойдоха. Пратките бяха без тракинг номера ако това има значение.

И се чудя - дали да си ги платя сега, или да си остана с refund-а и нещата на аванта. Не става дума за много - за ~20 долара. Ама т'ва за китайците не са малко пари май :) .

А, да - става дума за dx.com . Аз от тях не мисля повече да пазарувам, щото се мотат и са ми пращали пълни боклуци без да има refund после. Та те са ме цакали и въпроса е дали сега и аз да ги цакам...

На тия нещастници дийлекстрийм един цент да не си им пратил, по-некоректни хора не познавам от тях !! И пейпал им дават по едно рамо на всеки кейс. Поръчвам аз на ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 1.НОЕМВРИ кабел вагком и едни преходници за айфон, става 3 декември..... нищо, пиша им, отварям тикет и само ми пращат някакви автоматизирани отговори, моля изчакайте 30 работни дни бла бла... обеснявам им че съм изчакал при което получавам отговор !!!!!! моля изчакайте 30 работни дни, при което ме хващат лудите и почвам да пиша имейли един след друг накрая ми отговори една пача която каза че ще провери и ще ми пише, съответно става вече 20декември още нищо, пускам им кейс в пейпал при което те пишат някакъв смешен тракинг номер на който само пише че стоката е тръгнала от Китай и пейпал приключват кейса в тяхна полза :horror :gruebel Направо полудях, стоката е за смешни пари- 30-35$ обаче кабела ми трябваше сравнително спешно (бях изчислил 20-25 дни доствка..... не 3432434 месеца) накрая ми затвориха и тикета без тая пача да си направи труда да провери какво е станало. Изненадващо точно когато бях отписал всичко на 21 ЯНУАРИ ми дойде пакета от дх, всичко както съм поръчал, кабела не мога да го пробвам защото колата я нямам вече но се надявам че работи. Това е мойта история и тия пед*ли ши*ани съм ги изтрил от списъка с продавачи :scare3

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 26 яну 2014 9:55

след като направя кейс преди 45тия ден , те си получават парите само ако пиша ,че съм получил стоката ли ?

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Пет 31 яну 2014 0:47

Днес ми пристигна едно кабелче, което бях купил от ибей, и съответно за което си взех парите обратно :)
Sale date: 29/08/13 а дойде на 30.01.14 :Mr Green Fun

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 31 яну 2014 16:12

sportul написа:след като направя кейс преди 45тия ден , те си получават парите само ако пиша ,че съм получил стоката ли ?

Не, според зависи какво реши "съдията" а той е от paypal и решава обективно, но с една идея е по-пристрастен към правата на купувача.

Но ако търговеца примерно извади тракинг номер и тоя тракинг номер отговаря по дата на изпращане и адреса на получателя, и пише, че пакета с тоя тракинг номер е получен има голям шанс paypal да отсъди в полза на продавача.

Ако пък пратката е без тракинг номер май винаги се рашава в полза на купувача, щото продавача няма как да докаже, че пратката е пристигнала където трябва.

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Пет 31 яну 2014 19:35

80% от кейса се печели от купувача :th_up

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 01 фев 2014 16:31

Borsuka написа:Днес ми пристигна едно кабелче, което бях купил от ибей, и съответно за което си взех парите обратно :)
Sale date: 29/08/13 а дойде на 30.01.14 :Mr Green Fun

Върни парите - НЕ БЪДИ "Българин"

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 01 фев 2014 16:51

Принципно нямам намерение да връщам пари, но ако реша все пак някога, как всъщност може да стане това?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 01 фев 2014 17:16

Ми - няма ти кажа докато си с такова мислене :c020

П.П. Няма се оправи тая държава, ей :bishop

Не стига, че си купувате неща с два клика, не стига , че са на 30% от цената им в БГ, ми отгоре на 2всичкото ако може е така далаверка за 5-10-20 долара още по добре ....

По добре ли се чувствате от това? :eek

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 01 фев 2014 18:25

Повярвай, мисленето ми изобщо не е такова, но не това е въпроса!

Тези сайтове си имат условия за ползване, или там както се наричат.
Като си поръчам нещо с доставка 18 раб. дни примерно, аз очаквам да го получа в указания срок, щото иначе като не дойде навреме нещо съм се принуждавал да си го купувам втори път от БГ по скъпо, после и да дойде, то вече не ми е нужно. Аз винаги съм чакал 45 дни преди да пусна кейс, щом не получавам нещо в указания срок това си е нарушаване на условията по които аз съм направил дадена покупка! Между другото е имало случай в който и не съм успявал да си възстановя парите, и наистина не съм получавал стоката. Колко пъти пък са били повредени или некачествени стоките няма да коментирам.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 01 фев 2014 18:47

Matematiks написа:Ми - няма ти кажа докато си с такова мислене :c020

П.П. Няма се оправи тая държава, ей :bishop

Не стига, че си купувате неща с два клика, не стига , че са на 30% от цената им в БГ, ми отгоре на 2всичкото ако може е така далаверка за 5-10-20 долара още по добре ....

По добре ли се чувствате от това? :eek

И аз съм на този принцип и съм връщал пари, дошло след 30 дни, ми ок случва се, имах такъв случай със стока от Англия, човека ме рефунд-на още на първия мейл без никакви обструкции, без тъпи въпроси и т.н стоката беше без тракинг но от УК идват за около 5-6-10 дни, тази на 2-рата седмица (18-тия ден) не дойде и аз писах на продавача, на следващия ден имах рефунд, стока за 30 паунда. То пък пакета взе че дойде след 3-4 дни. Писах му, пратих му парите обратно и човека ми прати мейл да ми благодари.
Ама на скапаните китайци дето им се моля да ми пратят рефунд за нещо което го няма 2 месеца и те само и само се чудят как да ме изцакат пари не връщам, некакси ми писна от жълтите им номерца :beat_butt2 тръгнали те източно-европеец да цакат :mhihi :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”