Днес в големия дъжд от любопитство спрях при 8 катастрофи, и 8-те от тях бяха удари отзад (неспазване на дистанция). Най-интересното знаете ли кво е - тия отзад във всичките случаи бяха със зимни гуми, а в 7 от 8 случаи тия със сплесканите багажници бяха с летни гуми.
Това не е представителна извадка за причината на катастрофата. Мен в ранната пролет миналата година ме изпращя дядката отзад, и двамата бяхме с летни гуми, ама моите бяха по-летни от неговите (чисто нов Континентал ЕкоКонтакт 3, неговите бяха Корморан или някакви такива подобия на гуми), освен това съм с около 40 години по-млад и неопитен шофер от него (човекът се хвалеше, че имал книжка от 60-та година). Ама той сега си стегна опелчето и си го кара, а пък на мен ми се наложи да купя друга Джета

Ако не се внимава на пътя, гумите нямат почти никакво значение, за съжаление. Давам отново пример със себе си. Другото ми ПТП стана посред лято, като и там бях със сравнително нови гуми - Максис Виктра Z1, но се бях позаблял малко и спрях в един човек на светофара. Просто с каквито и гуми да бях, късно го видях и изход нямаше

Само намалих да не го омеля съвсем