За зимните гуми и легендите за +7 градуса, мекия каучук и..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: За зимните гуми и легендите за +7 градуса, мекия каучук

Мнениеот myrshavija » Сря 29 яну 2014 12:06

DaDiablo написа:Аз коментирах факта, че ходи да проверява кой с кви гуми след като е станало птп .. не коментирам това, което е коментирано 100 пъти в 100 други теми.
От коментара ти изглежда, че смяташ за нормално да бъде "ошамарен". Аз пък смятам "ошамарването" за недопустимо във всякаква ситуация.

Smeagol написа:Отказ за плащане на каско, завеждане на съдебен иск - варианти много.
Ако не греша, за съд е нужно законово основание. При положение, че изразът" летни гуми" не присъства в ЗдвП, нан какво основание ще се заведе иск? Друг закон? Може би за несъобразена с пътните условия скорост и дистанция? Тогава къде точно се вписват летните гуми?

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 29 яну 2014 12:57

Мда, всеки сезон се убеждавам, че зимните гуми имат предимство само на сняг/лед.
И на 0 градуса на сухо/мокро летните се усещат по-добре и като сложа зимните трябва да се нагаждам. :mhihi

Между другото, кога ще стане ясно, че тия неща не се пишат от гонене на икономия или 1-2 мм грайфер на зимните?! :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 яну 2014 13:26

Днес в големия дъжд от любопитство спрях при 8 катастрофи, и 8-те от тях бяха удари отзад (неспазване на дистанция). Най-интересното знаете ли кво е - тия отзад във всичките случаи бяха със зимни гуми, а в 7 от 8 случаи тия със сплесканите багажници бяха с летни гуми.

Това не е представителна извадка за причината на катастрофата. Мен в ранната пролет миналата година ме изпращя дядката отзад, и двамата бяхме с летни гуми, ама моите бяха по-летни от неговите (чисто нов Континентал ЕкоКонтакт 3, неговите бяха Корморан или някакви такива подобия на гуми), освен това съм с около 40 години по-млад и неопитен шофер от него (човекът се хвалеше, че имал книжка от 60-та година). Ама той сега си стегна опелчето и си го кара, а пък на мен ми се наложи да купя друга Джета icon_idea
Ако не се внимава на пътя, гумите нямат почти никакво значение, за съжаление. Давам отново пример със себе си. Другото ми ПТП стана посред лято, като и там бях със сравнително нови гуми - Максис Виктра Z1, но се бях позаблял малко и спрях в един човек на светофара. Просто с каквито и гуми да бях, късно го видях и изход нямаше :mhihi Само намалих да не го омеля съвсем :rolleyes

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 29 яну 2014 13:50

тая тема доказва само и единствено
че сме един малък ,
но мнооого прост народ :screwy

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 29 яну 2014 15:45

Теми и за зимни, и за летни гуми бол. Още една хранилка, която както гледам вече се заформя, няма нужда.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”