Работа в Лондон и заплащане

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nvrmnd
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI BLF

Работа в Лондон и заплащане

Мнениеот nvrmnd » Чет 30 яну 2014 0:13

Колеги,

Интересува ме от хора, които живеят и работят там - 50к. паунда ( ~35k. след такси ) каква заплата се води - ниска, средна, висока? Ако може да се направи аналогия с тук ще е добре :D Как може да си позволи да живее човек в Лондон с тези пари?

Благодаря предварително.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Работа в Лондон и заплащане

Мнениеот lion_heart002 » Чет 30 яну 2014 1:16

Ако действително можеш да взимаш по толкова,изобщо не се замисляй ами направо отивай! Това е доста добра заплата... Няма да ти липсва нищичко с тези пари там,само повечко за квартира ще даваш,ама все пак е столица. Храната може и да ти е 40 паунда на седмица,ако знаеш къде да пазаруваш,говорим без да се лишаваш от нищо,оттам нататък ти си прави аналогия.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 30 яну 2014 1:35

Трябва да сравниш с положението ти (приходите ти) тук. Също и много зависи в кой град е. В момента на мен ми предлагат 45к за Лондон и определено на този етап не бих приел.

Един нормален наем в нормален квартал ти е 1000 паунда, транспорта не е особено евтин, но можеш да играеш с местоположението според работата ти и приличните места за живеене. Бял човек рядко ще видиш извън сити-то. Цените на услугите са много високи, разбирай подстригване, ВиК услуги и т.н. Разбира се много зависи дали отиваш с жена и дете или сам, с колега/приятел. Само за справка едно добро частно училище ти е 10к паунда на година. И те така...

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Чет 30 яну 2014 2:28

глупости. с тези пари ще си си цар там. нормална квартира ти е 1000 на мес. ядене, транспорт, в и к и ток ще ти е не повече от 200/седм. като в някой случай водата и тока може да са ти включени в наема. с тези пари ще си супер в целия свят. говорим за нормален начин на живот. каква е работата и кой ти ги е обещал тези пари ако не е тайна?

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Чет 30 яну 2014 3:12

35k паунда си в средната класа, може би леко надолу, но в средната класа. Ако те устройва - скачай, ако се целиш по-нависоко, замисли се. Проблемът е, че таксите са доста големи :( 50k след такси си е друга бира, ама трудна работа.
Зависи и от семейство - сам ли си, с жена и дете ли си... със семейство не мисля, че ще ти е много комфортно, ако само ти работиш. Ако си сам си екстра :)

Потребителски аватар
nvrmnd

Мнениеот nvrmnd » Чет 30 яну 2014 13:57

Мерси за мненията колеги,

но реално колко от вас живеят там? Доста различни мнения от 4 човека :D лично на мен ми се струват малко за начина на живот, който имам ( тук взимам 2к чисти лева ). Определено търся заплата за семейство и деца, няма да работя само аз, но заплатата трябва да стига за 3-членно семейство.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 30 яну 2014 14:19

nvrmnd написа:Доста различни мнения от 4 човека

Ми нормално. Питаш на грешното място. Потърси и прочети в специализирани форуми. Има много съществена и полезна информация. Но накратко 50 са малко за Лондон. Аз за под 60 не бих се замислил. То зависи и с какви знания и опит отиваш де. И за каква работа става дума нали. Аз около две седмици някъде прерових къде що има писано и едно 90% от мненията се обединяват около това, че:

- 1000 паунда за квартира си в покрайнините на града. Колкото по-към центъра толкова по-нагоре.
- карта за градски транспорт - 200 паунда на месец
- за храна - 400 паунда минимум. Говорим за истинска храна, не за млекоподобни, месоподобни и т.н. шитни.
- ток, вода, интернет и т.н. около 200 паунда на месец
- индийци, араби и всякакъв вид чернилки са със силна концентрация в Лондон. Града е разделен неофициално разбира се на нещо, като гета. 2-3 южни квартала само чернилки, 2-3 източни квартала само араби, 2-3 северни само мангали разни и т.н. и т.н. Ако тръгнеш да си търсиш квартира ще е голямо приключение да уцелиш правилния(разбирай безопасния) квартал.
- за да наемеш апартамент с наем 1000 паунда например, ти трябват 1000 за наем, 1000 депозит и 1000 на агенцията + още едни 1000 или повече за да преживееш първия месец т.е. 4000 паунда да ги имаш на ръка и то минимум.

Та така. Аз мисля да изчакам още малко...поне до лятото :mhihi

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Чет 30 яну 2014 19:29

като човек живял 7 год. в лондон ти казвам от опит: 35к /12 = 2915 чисто.

ето ти едностаен добър в нормална ареа за живеене, 3 зона сев. лондон със всякакви. има големи молове и метро което е важно. http://www.gumtree.com/p/flats-houses/look-now-modern-1-bedroom-ground-floor-flat-in-wood-green-n22/1043727436#photo-content

сметките за вода и ток и газ ще са ти не повече от 200 мес. транспорта ти е 50/седм. за метро с 1,2,3,4 зона. храна на седм 100 - като говорим че ще се разпориш от ядене примерно особено ако и взимате за готвене а не готова. тогава може и по евтино. ако и жена ти работи, да донасч по 40-50 паунда чисто на ден, тогава вече излизате много отгоре.

проста сметка: 2915 - 1250 - 50 - 100 - още 100 за каквито искаш покупки = 1415 ти остават чисто. ако и жена ти носи 200 на седм, ви са 1615 х 2.3 = 3715 лв. чисти на месец. нека е зле.

п.с. само да поясна, Лондон е съставен навсякъде от отрепки (черни,мюсюлмани,талибани) и каквито искаш още ани. освен най добрите места - кенсингтън, кингстън и т.н. и център, навсякъде другаде е еднакво общо взето.

п.с. за да вземеш този флат, агенцията ще ти иска 1 месец наем предварително и сигурно пак толкова депозит, който накрая на договора ще ти се върне. освен ако не си направил поражения в къщата, тогава спадат...

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 30 яну 2014 21:32

jony555 написа:...http://www.gumtree.com/p/flats-houses/look-now-modern-1-bedroom-ground-floor-flat-in-wood-green-n22/1043727436#photo-content

сметките за вода и ток и газ ще са ти не повече от 200 мес. транспорта ти е 50/седм. за метро с 1,2,3,4 зона. храна на седм 100 - ...

проста сметка: 2915 - 1250 - 4*50 - 4*100 - още 100 за каквито искаш покупки = 1065 ти остават чисто. ...

Много зависи как си свикнал да живееш в БГ - от собствен 3 или 4стаен апартамент да се завреш в показания 1стаен флет, и той май е сутерен или преустроено мазе...Не знам дали на всеки би му понесло на душевения мир. Между другото, показания апартамент е скъп. За тези пари в същия квартал може да намериш и 2стаен. Свиквай с мисълта, че винаги ще има някой, който може да ти акже, че си се минал /или ще се минеш :cool /

Отделно субстанцията на къщите далеч не е като показания апартамент, а доста по-зле. Всичко зависи от цената.

Със споменатата заплата няма да умреш от глад, но няма и да забогатееш. Много зависи от собствения начин на живот. Опитът показва, че има хора, които с доходи на екзистенц минимума успяват за 5 години да спестят за един апартамент в България, да са живи и здрави доматените консверви в Лидл и спагетитите за хх цента. От другата страна на барикадата има хора със средни доходи (като посочения от теб), които "едвам свързват 2та края"

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Чет 30 яну 2014 21:44

xploda написа:1.Но накратко 50 са малко за Лондон.
2. Аз за под 60 не бих се замислил.
Та така. Аз мисля да изчакам още малко...поне до лятото :mhihi

1. Как пък така го реши? :rolleyes
2. Ще имаш да почакаш да почнеш на толкова.

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Чет 30 яну 2014 21:49

Всичко е много относително има хора с по 100 000 годишна заплата и пак са им малко.Незнам в коя област ще работи колегата, но 35000 след такси е добра заплата и мечта за много българи в Лондон.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 30 яну 2014 21:53

Не знам защо но ми е останало като чуто някъде че средно Българите без особен ценз вземат около 1500-1700 на месец чисто. :gruebel

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 01 фев 2014 16:38

hidalgo написа:
xploda написа:1.Но накратко 50 са малко за Лондон.

2. Ще имаш да почакаш да почнеш на толкова.

Зависи какво може ...

Много ясно че с "гипсокартонче" няма стане, но токолкото зная колегата чатка комповете :c020

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Съб 01 фев 2014 19:30

Аз не казвам, че не ги разбира, нека ги разбира, просто ще е трудно да започне на 60к направо.

Потребителски аватар
nvrmnd

Мнениеот nvrmnd » Пон 03 фев 2014 18:41

Защо да е трудно? Ако имам нужния опит в тази сфера какъв е проблема? Това, че съм от България ли? Не мисля да ходя в чужбина и да катеря от дъното отново, не съм на 22.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”