Колеги,
Интересува ме от хора, които живеят и работят там - 50к. паунда ( ~35k. след такси ) каква заплата се води - ниска, средна, висока? Ако може да се направи аналогия с тук ще е добре :D Как може да си позволи да живее човек в Лондон с тези пари?
Благодаря предварително.
Работа в Лондон и заплащане
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Работа в Лондон и заплащане
Ако действително можеш да взимаш по толкова,изобщо не се замисляй ами направо отивай! Това е доста добра заплата... Няма да ти липсва нищичко с тези пари там,само повечко за квартира ще даваш,ама все пак е столица. Храната може и да ти е 40 паунда на седмица,ако знаеш къде да пазаруваш,говорим без да се лишаваш от нищо,оттам нататък ти си прави аналогия.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да сравниш с положението ти (приходите ти) тук. Също и много зависи в кой град е. В момента на мен ми предлагат 45к за Лондон и определено на този етап не бих приел.
Един нормален наем в нормален квартал ти е 1000 паунда, транспорта не е особено евтин, но можеш да играеш с местоположението според работата ти и приличните места за живеене. Бял човек рядко ще видиш извън сити-то. Цените на услугите са много високи, разбирай подстригване, ВиК услуги и т.н. Разбира се много зависи дали отиваш с жена и дете или сам, с колега/приятел. Само за справка едно добро частно училище ти е 10к паунда на година. И те така...
Един нормален наем в нормален квартал ти е 1000 паунда, транспорта не е особено евтин, но можеш да играеш с местоположението според работата ти и приличните места за живеене. Бял човек рядко ще видиш извън сити-то. Цените на услугите са много високи, разбирай подстригване, ВиК услуги и т.н. Разбира се много зависи дали отиваш с жена и дете или сам, с колега/приятел. Само за справка едно добро частно училище ти е 10к паунда на година. И те така...
-
- Автомобил:
- Двигател:
глупости. с тези пари ще си си цар там. нормална квартира ти е 1000 на мес. ядене, транспорт, в и к и ток ще ти е не повече от 200/седм. като в някой случай водата и тока може да са ти включени в наема. с тези пари ще си супер в целия свят. говорим за нормален начин на живот. каква е работата и кой ти ги е обещал тези пари ако не е тайна?
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
35k паунда си в средната класа, може би леко надолу, но в средната класа. Ако те устройва - скачай, ако се целиш по-нависоко, замисли се. Проблемът е, че таксите са доста големи :( 50k след такси си е друга бира, ама трудна работа.
Зависи и от семейство - сам ли си, с жена и дете ли си... със семейство не мисля, че ще ти е много комфортно, ако само ти работиш. Ако си сам си екстра :)
Зависи и от семейство - сам ли си, с жена и дете ли си... със семейство не мисля, че ще ти е много комфортно, ако само ти работиш. Ако си сам си екстра :)
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Мерси за мненията колеги,
но реално колко от вас живеят там? Доста различни мнения от 4 човека :D лично на мен ми се струват малко за начина на живот, който имам ( тук взимам 2к чисти лева ). Определено търся заплата за семейство и деца, няма да работя само аз, но заплатата трябва да стига за 3-членно семейство.
но реално колко от вас живеят там? Доста различни мнения от 4 човека :D лично на мен ми се струват малко за начина на живот, който имам ( тук взимам 2к чисти лева ). Определено търся заплата за семейство и деца, няма да работя само аз, но заплатата трябва да стига за 3-членно семейство.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
nvrmnd написа:Доста различни мнения от 4 човека
Ми нормално. Питаш на грешното място. Потърси и прочети в специализирани форуми. Има много съществена и полезна информация. Но накратко 50 са малко за Лондон. Аз за под 60 не бих се замислил. То зависи и с какви знания и опит отиваш де. И за каква работа става дума нали. Аз около две седмици някъде прерових къде що има писано и едно 90% от мненията се обединяват около това, че:
- 1000 паунда за квартира си в покрайнините на града. Колкото по-към центъра толкова по-нагоре.
- карта за градски транспорт - 200 паунда на месец
- за храна - 400 паунда минимум. Говорим за истинска храна, не за млекоподобни, месоподобни и т.н. шитни.
- ток, вода, интернет и т.н. около 200 паунда на месец
- индийци, араби и всякакъв вид чернилки са със силна концентрация в Лондон. Града е разделен неофициално разбира се на нещо, като гета. 2-3 южни квартала само чернилки, 2-3 източни квартала само араби, 2-3 северни само мангали разни и т.н. и т.н. Ако тръгнеш да си търсиш квартира ще е голямо приключение да уцелиш правилния(разбирай безопасния) квартал.
- за да наемеш апартамент с наем 1000 паунда например, ти трябват 1000 за наем, 1000 депозит и 1000 на агенцията + още едни 1000 или повече за да преживееш първия месец т.е. 4000 паунда да ги имаш на ръка и то минимум.
Та така. Аз мисля да изчакам още малко...поне до лятото

-
- Автомобил:
- Двигател:
като човек живял 7 год. в лондон ти казвам от опит: 35к /12 = 2915 чисто.
ето ти едностаен добър в нормална ареа за живеене, 3 зона сев. лондон със всякакви. има големи молове и метро което е важно. http://www.gumtree.com/p/flats-houses/look-now-modern-1-bedroom-ground-floor-flat-in-wood-green-n22/1043727436#photo-content
сметките за вода и ток и газ ще са ти не повече от 200 мес. транспорта ти е 50/седм. за метро с 1,2,3,4 зона. храна на седм 100 - като говорим че ще се разпориш от ядене примерно особено ако и взимате за готвене а не готова. тогава може и по евтино. ако и жена ти работи, да донасч по 40-50 паунда чисто на ден, тогава вече излизате много отгоре.
проста сметка: 2915 - 1250 - 50 - 100 - още 100 за каквито искаш покупки = 1415 ти остават чисто. ако и жена ти носи 200 на седм, ви са 1615 х 2.3 = 3715 лв. чисти на месец. нека е зле.
п.с. само да поясна, Лондон е съставен навсякъде от отрепки (черни,мюсюлмани,талибани) и каквито искаш още ани. освен най добрите места - кенсингтън, кингстън и т.н. и център, навсякъде другаде е еднакво общо взето.
п.с. за да вземеш този флат, агенцията ще ти иска 1 месец наем предварително и сигурно пак толкова депозит, който накрая на договора ще ти се върне. освен ако не си направил поражения в къщата, тогава спадат...
ето ти едностаен добър в нормална ареа за живеене, 3 зона сев. лондон със всякакви. има големи молове и метро което е важно. http://www.gumtree.com/p/flats-houses/look-now-modern-1-bedroom-ground-floor-flat-in-wood-green-n22/1043727436#photo-content
сметките за вода и ток и газ ще са ти не повече от 200 мес. транспорта ти е 50/седм. за метро с 1,2,3,4 зона. храна на седм 100 - като говорим че ще се разпориш от ядене примерно особено ако и взимате за готвене а не готова. тогава може и по евтино. ако и жена ти работи, да донасч по 40-50 паунда чисто на ден, тогава вече излизате много отгоре.
проста сметка: 2915 - 1250 - 50 - 100 - още 100 за каквито искаш покупки = 1415 ти остават чисто. ако и жена ти носи 200 на седм, ви са 1615 х 2.3 = 3715 лв. чисти на месец. нека е зле.
п.с. само да поясна, Лондон е съставен навсякъде от отрепки (черни,мюсюлмани,талибани) и каквито искаш още ани. освен най добрите места - кенсингтън, кингстън и т.н. и център, навсякъде другаде е еднакво общо взето.
п.с. за да вземеш този флат, агенцията ще ти иска 1 месец наем предварително и сигурно пак толкова депозит, който накрая на договора ще ти се върне. освен ако не си направил поражения в къщата, тогава спадат...
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
jony555 написа:...http://www.gumtree.com/p/flats-houses/look-now-modern-1-bedroom-ground-floor-flat-in-wood-green-n22/1043727436#photo-content
сметките за вода и ток и газ ще са ти не повече от 200 мес. транспорта ти е 50/седм. за метро с 1,2,3,4 зона. храна на седм 100 - ...
проста сметка: 2915 - 1250 - 4*50 - 4*100 - още 100 за каквито искаш покупки = 1065 ти остават чисто. ...
Много зависи как си свикнал да живееш в БГ - от собствен 3 или 4стаен апартамент да се завреш в показания 1стаен флет, и той май е сутерен или преустроено мазе...Не знам дали на всеки би му понесло на душевения мир. Между другото, показания апартамент е скъп. За тези пари в същия квартал може да намериш и 2стаен. Свиквай с мисълта, че винаги ще има някой, който може да ти акже, че си се минал /или ще се минеш

Отделно субстанцията на къщите далеч не е като показания апартамент, а доста по-зле. Всичко зависи от цената.
Със споменатата заплата няма да умреш от глад, но няма и да забогатееш. Много зависи от собствения начин на живот. Опитът показва, че има хора, които с доходи на екзистенц минимума успяват за 5 години да спестят за един апартамент в България, да са живи и здрави доматените консверви в Лидл и спагетитите за хх цента. От другата страна на барикадата има хора със средни доходи (като посочения от теб), които "едвам свързват 2та края"
xploda написа:1.Но накратко 50 са малко за Лондон.
2. Аз за под 60 не бих се замислил.
Та така. Аз мисля да изчакам още малко...поне до лятото
1. Как пък така го реши?

2. Ще имаш да почакаш да почнеш на толкова.
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
Всичко е много относително има хора с по 100 000 годишна заплата и пак са им малко.Незнам в коя област ще работи колегата, но 35000 след такси е добра заплата и мечта за много българи в Лондон.
Не знам защо но ми е останало като чуто някъде че средно Българите без особен ценз вземат около 1500-1700 на месец чисто. 

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
hidalgo написа:xploda написа:1.Но накратко 50 са малко за Лондон.
2. Ще имаш да почакаш да почнеш на толкова.
Зависи какво може ...
Много ясно че с "гипсокартонче" няма стане, но токолкото зная колегата чатка комповете

Аз не казвам, че не ги разбира, нека ги разбира, просто ще е трудно да започне на 60к направо.
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Защо да е трудно? Ако имам нужния опит в тази сфера какъв е проблема? Това, че съм от България ли? Не мисля да ходя в чужбина и да катеря от дъното отново, не съм на 22.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”