Б5 1.9 тди 110 въпрос относно дюзите
Б5 1.9 тди 110 въпрос относно дюзите
здравейте колеги имам следното питане след смяна на дюзите трябва ли да се прави някаква настройка спрямо помпата или не колата е пасат Б5 1.9 тди 110 и някой знае ли добър майстор за проверка и ако е необходимо ремонт на гнп
Последна промяна от gr_kanev на Пет 31 яну 2014 10:00, променено общо 1 път.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос относно дюзите
Няма нужда да се прави нищо след смяната.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: въпрос относно дюзите
Кажи в какво се състой смяната на дюзите. Разлика в пилотно пръскане и размер на разпръсквач действат на тайминигите !
- ventotdi
Re: Б5 1.9 тди 110 въпрос относно дюзите
Ще има разлика в таймингите разбира се . Не вярвам старите дюзи да са били в норма щом ги сменяш. Ако старите са отваря ли по - рано ,а сегашните ти по заводски критерии тайминга ти ще избяга назад !
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Така е, но едва ли може да го разбере, а и се съмнявам да има кола на тия години, на която да й в норма.
По-лошо е, ако има големи разлики между тях, защото няма и как да се компенсира. Убеден съм, че става дума за втора употреба. Нова е сигурно 300лв.
По-лошо е, ако има големи разлики между тях, защото няма и как да се компенсира. Убеден съм, че става дума за втора употреба. Нова е сигурно 300лв.
- ventotdi
Тайминга падне ли би трябвало колата да утихне и паленето да се затурмози леко на студен старт но тука ти говоря за порядъка на 5,6,7 тайминга където не е проблем ,ако е около и над 40 . Може даже да не усетиш разликата както спомена колегата . Може даже и милиграмите на празен ход да се променят малко . Виж си колата на ВАГ и ще разбереш ,ако си имал поглед и със старите дюзи. Като цяло промяна нещо имаш ли след смяната на дюзите ,че питаш ?
сменям ги защото смених помпата и не знам дали може от това да пали трудно първия път, а и помпата смених поради тази причина с паленето
Върни се в “Дизелови агрегати”