rusiq_24 написа:Вярно е че истината е в турбинката ни предполагам колегата няма да задели около 5000лв за да стане всичко както трябва и предполагам става дума за някои по евтин вариант.Вярно е това за скоростите и най вече от 1ва на 2ра отделянето е голямо и това е слабото място на АБФите,както и килограмите на колата.От там ако можеш както каза колегата musura поне за гонката да поизмахаш някои нещица ще има ефектСпоред мен и от повдигане на налягането на горивото ефект си има макар и минимален но има и като по евтин вариант които и аз сам замилил е полиране и сгъстяване при което ефект си има но не повече от 3десети
Колектор 4-1 също е много добро решение+60мм.А за разместване на валовете?
nylon написа:колегата с разместването на моментите на отваряне на всмукателните и изпускателните клапани е твърде вероятно да има предвид подобряване на пълненето на цилиндрите в определен диапазон на оборотите - иначе казано подобрено пълнене на високите обороти за сметка на пълненето при ниските обороти. Резултата е голяма трът-трът-тръткаща цепачка.
niikoo_1 написа:Пич я сподели колата ти с колко врати е, има ли климатик, ел.люк, печка и други такива тежки неща.
Предполагам знаеш, че има разлика във вървежа на триврата тройка без климатик и такава с пет врати, ел.люк, климатроник и почти всички шукарии.
Леко пипнат триврат АБФ без клима и т.н би трябва да пада със съвсем малко от Астра, да не говорим, че може и да подмине сток такава.
Ако си толкова голям фен на гонките може да махнеш климата бях чел накъде че е към 50-70кг.
Някой може да сподели и за т.н вентилация на картерните газове и дали има ефект да се отстрани.
Golf 3 1.8 от форума си смени кутия на АБФ-фа с такава от 9А мотор мисля, нека сподели дали има ефект от по-късите скорости.
rusiq_24 написа:...А за налягането на горивото поне аз имах ефект понеже след отваряне на изпускателната система и спортния филтър ми се струваше че ми беднее сместа и то си беше така де и ефект си има![]()
климата бях чел накъде че е към 50-70кг
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта