Какъв пасат ми препоръчвате - бензин на газ или дизел?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Какъв пасат ми препоръчватет - бензин- на газ или дизел?

Мнениеот forski » Вто 04 фев 2014 20:43

Смята ли сме го суматя и пъти, за 10-15хил. на година, разликата дизел/бензин само от горивото е 500-700лв. това е само гориво и нищо друго!
Сам разбираш че при един ремонт на дъртия дизел и цялата ти икономия отива на кино за няколко години напред.
От 626 и 406 защо се отказа, още повече че в момента караш 323 и предполагам знаеш колко корави автомобили са по-принцип, еле пък бензиновите?
Да, по-дизела може да не ти се наложи да сменяш нищо, да то уж веднъж се сменяло, то само веднъж боляло и после само караш, ама от личен опит да ти кажа че не е точно така :smile
Мисли, смятай, чети, за мен покупката на дърто TDI само щот горяло 5/100 е абсолютно неоправдана, особенно пък за 10-15хил. на година!
И понеже и ти все още караш Мазда, ще ти кажа че за две години разходите ми за ремонт са:
56лв. за преден лагер и 15лв. за тампон на задна надлъжна щанга :smile

hekli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hekli » Вто 04 фев 2014 20:59

Не съм се отказал от мазда, утре ще ходя за оглед на 626 1.8 комби с газова уредба. Доволен съм от автомобилите по моята съм сменял само ходова част и консумативи - ролки и ремъци, по двигателя нищо не съм пипал, но ламарината е слаба.
Насочих се към пасат защото си мислех че няма да имам проблеми с колите от VW и особено с TDI.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 04 фев 2014 21:01

За Маздите знаеш кое да гледаш,тенекиите.Другото им е чук :th_up

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 04 фев 2014 21:03

За тези пари 3-4000лв си за оплакване.Къде обслужване къде регистрация ако е нов внос...... :gruebel Маздата е леко по ниска но не и кои знае колко по тясна отпред.За здравина няма да давам мнение тук но карах такава 7 години.За обслужване и подръжка е поне 2 пъти надолу.Но да се върнем на темата.Въпросът по скоро би трябвало да бъде дали ще намериш читав Пасат 5 за тези пари независимо дизел или бензин.То на обяви и снимки всичките запазени и подържани а всъщност.... :gruebel

hekli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hekli » Вто 04 фев 2014 21:09

Това с намирането на читава кола е най-големият проблем. Миналата седмица ходих и тествах един. Двигателят свиреше, със стар акумулатор, със спукана задна гума и гуми без грайфери изобщо. Продавача ми го даде да го карам със спуканата гума. И каза че не е проблем това. :x

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 04 фев 2014 21:13

Вълчан написа:Въпросът по скоро би трябвало да бъде дали ще намериш читав Пасат 5 за тези пари независимо дизел или бензин.:gruebel

Не :exclaim
Дизел, Ъпсурт :smile

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 фев 2014 21:13

За 3 хиляди лева някой милионник ТДИ само може да вземеш.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 04 фев 2014 21:14

forski написа:...

Корави, колко да са корави - 1-2 зими и прогресивно започват да получават проблеми с коравостта :mhihi
Приятел кара ваген 1.9 ТДИ - колата се кара като служебна, но е кораво куче и до сега единствено веднъж е ремонтирана нафтова помпа за 300-400 лева, а бръмчи здраво повече от 5 години :smile Моя ваген с дизелов двигател за сметка на това е пълна скръб и ми иде да го подпаля :death Поради това съм твърдо решен, че дизел ще карам, само ако е служебен :bishop

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 04 фев 2014 21:18

Имам един Фиат 99 година и навремето като го купувах ми казваха да не си купувам кола, която е зачертната с 5 черти още като излиза от завода (има се предвит емблемата ///// ).Оказа се, че тази кола излезе доста по здрава от всички VW които съм имал (основно пасати).На всички все съм сменял някакви работи (дребни по принцип, немога да кажа, че съм правил голям ремонт на VW), но на тоя фиат за 130000км смених само консумативи(масла, филтри, ремъци, ролки, гуми, накладки дискове, отделно 2 амортисьора и вендъж динамото).Скоро един колега с фиат ми каза една приказка.... Добре, че хората са измислили различни автомобили от немските, та да караме хубави коли за без пари.И от опит сам се обедих.Некаран немски автомобил няма, или ако има струва доста (истински) пари.

Последна промяна от dimovip на Вто 04 фев 2014 21:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 04 фев 2014 21:19

apa6o написа:
forski написа:...

Корави, колко да са корави - 1-2 зими и прогресивно започват да получават проблеми с коравостта :mhihi
Приятел кара ваген 1.9 ТДИ - колата се кара като служебна, но е кораво куче и до сега единствено веднъж е ремонтирана нафтова помпа за 300-400 лева, а бръмчи здраво повече от 5 години :smile Моя ваген с дизелов двигател за сметка на това е пълна скръб и ми иде да го подпаля :death Поради това съм твърдо решен, че дизел ще карам, само ако е служебен :bishop

E aз съм на две зими вече и още куравее, като гледам ще изкара поне още две преди да започне да омеква :mhihi
Шегувам се, не го карам да купува Мазда, да си купи каквото иска човека, но парите с които разполага са малко и избора е крайно труден!
Споре мен с TDI ще сбърка.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 фев 2014 21:21

dimovip написа:Добре, че хората са измислили различни автомобили от немските, та да караме хубави коли за без пари.

Перефразирано звучи - добре, че има сирене по 3 лева, че да ядем и ние хубаво и евтино сирене :mhihi

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 04 фев 2014 21:23

По-скоро перефразирано звучи, че много марки се оплюват по-дифолт, и много марки се хвалят по-дифолт, а то не е баш така :smile

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Вто 04 фев 2014 21:25

със сектнанти няма да споря и не искам да се влиза в различни конфликти по повод нечия народна медрост(немъдрост)...Факт е, че хората освен vw карат и шеви .. и ламбо.... и волво... не наливам акъл и не искам да влизам в спорове.

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Вто 04 фев 2014 21:29

И в крайна сметка колегата има достатъччно много опции за коли неVW заа сумата, която е предвидил.Въпрос на правилен избор и правилен автомобил.За да няма както каза колагата "оплюта по дифолт марка)

hekli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hekli » Вто 04 фев 2014 21:55

С постването на темата не целя да се сравняват марките и различните автомобили, а да почерпя инфо от извора. Това е един плюс за мен и за хората, които ще търсят "нов" - стар автомобил.
Бюджета ми не не много висок, но мога да се справя с поддръжката на един автомобил, поне за сега се справям. До колкото разбирам бензиновите двигатели не са толкова претенциозни и по- лесни за поддръжка и по-евтини.
Не съм се съсредоточил само в една марка но с жена ми решихме, че "новата" кола ще бъде Пасат.
Вече всичко опира до късмет, на каквото попадна и дали ще ми хареса.
Отказвам се от дизеларка и се насочвам само към бензинови двигатели.
Мазда 626 също е вариант но от няколко месеца нямаше нови обяви в региона за това не обърнах внимание на застоялите обяви по сайтовете. От днес има две три нови обяви. Пежо 406 също е вариант но няма нови обяви.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”