Пасат Б5.5 1,9 тди лампата за маслото свети непрестанно.
Пасат Б5.5 1,9 тди лампата за маслото свети непрестанно.
Колеги помагайте, имам пасат Б5.5, 1,9 тди 130 к.с. Свети ми лампата за маслото постоянно. Свети в жълто. Също показва надпис за сервиз. Смених маслото и всичките 4 филтъра, и все същото. Мислех че може да е проблема в датчика, който е отдолу на картера, защото ми казва че нивото на маслото е ниско, затова го смених този датчик с чисто нов , но никакъв ефект. Ако някой има идея какво може да се направи да помага. Благодаря предварително.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Пасат Б4 1,9 тди лампата за маслото свети непрестанно.
panovsky написа: пасат 4, 1,6 тди 130к.с.
Ти в това сигурен ли си ? Защото аз такъв двигател и то в Б4 не съм виждал.
Да не става въпрос за Б5.5 1.9 TDI 131 к.с.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Да колега точно за такъв става дума. Грешката е моя :)
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Аз съм с Б4, който е по-стар и по-простичък от към електроника (като цяло са доста различни коли), но така на първо четене се сещам за две възможности. Ако не се лъжа при твоя модел вече е въведено "изискването", след смяна на масло да се чеква компа, т.е. да му се каже, че е сменено и той да изключи предупреждението и да започне на чисто отброяването до новото обслужване (ама не съм съвсем сигурен). Друга, по-неприятна възможност е помпата да не дава достатъчно налягане. По принцип е хубаво да се направи диагностика с ВАГ КОМ, може да е само грешка която да се изчисти, пък и да си признае (без бой) какво му е.
П.П. Оправи модела в заглавието на темата за да се включат с мнения колеги с този модел, те ще могат да ти дадат по-достоверни такива от мен.

П.П. Оправи модела в заглавието на темата за да се включат с мнения колеги с този модел, те ще могат да ти дадат по-достоверни такива от мен.

Здравейте.Реши ли се този проблем,че при мен от три дни е същото и не знам кво да го правя.
Ново масло и датчик,но лампата си свети?
Пасат 1.9 авф 2001г
Ново масло и датчик,но лампата си свети?
Пасат 1.9 авф 2001г
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Откачи едната клейма на акумулатора за 10мин и ще се оправи.
Четох че трябва да стане така,обаче искам да е както си му е реда.
След доста ровене и чудене стигнах до извода че:тоя датчик се рисетва само от микро ключе,което се намира в ключалката на предния капак(същото което индикира отворен такъв).При мен обаче ключето е блокирало в затворено положение,и като се отвори капака нищо не се случва.
Ако разсъжденията са ми верни,при укъсяване на това ключе треа да се случат нещата!!!
Сега въпроса е.От къде такова ключе?
След доста ровене и чудене стигнах до извода че:тоя датчик се рисетва само от микро ключе,което се намира в ключалката на предния капак(същото което индикира отворен такъв).При мен обаче ключето е блокирало в затворено положение,и като се отвори капака нищо не се случва.

Ако разсъжденията са ми верни,при укъсяване на това ключе треа да се случат нещата!!!
Сега въпроса е.От къде такова ключе?
Такааа,проблемацията е разрешена!Ето и решението,за тези които не искат да откачат акумулатора.
Датчика наистина се ресетва само и единствено от микро ключа в ключалката на предния капак.При мен се оказа че е прецакана буксата и реално то не е било включено.След като му се помолих любезно,всичко си дойде на мастото без да се налага да купувам ново.
То има следните функции:
Ресетва датчика за ниво на маслото
Алармата го ползва също,като се отвори капака да писне.
Би трябвало да пали и индикация на таблото за отворен капак,но при мен лампа не свети(иначе си има такава)
Май е това,дано да е полезно на някой.Живи и здрави.
Датчика наистина се ресетва само и единствено от микро ключа в ключалката на предния капак.При мен се оказа че е прецакана буксата и реално то не е било включено.След като му се помолих любезно,всичко си дойде на мастото без да се налага да купувам ново.
То има следните функции:
Ресетва датчика за ниво на маслото
Алармата го ползва също,като се отвори капака да писне.
Би трябвало да пали и индикация на таблото за отворен капак,но при мен лампа не свети(иначе си има такава)
Май е това,дано да е полезно на някой.Живи и здрави.

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Пасат Б5.5 1,9 тди лампата за маслото свети непрестанно
Това "ресетване" е точно за 100 км - ако има проблем с нивото на маслото (многократно е писано, че този датчик мери не само нивото на маслото, а още 2 параметъра), лампата пак ще светне (разбира се, ако до тогава не е отварян отново капака - поне според датчика на капака).
След като съм описал какво съм правил,и какво е станало.Нали не мислиш че капака не е отварян?
Прочети няколко поста по-нагоре за да няма недоразумение.Въпроса е,че като не работи тоя "микрек",няма начин да изгасне индикацията за ниско ниво на маслото!!!Дори след смяна на масло и датчик.
Прочети няколко поста по-нагоре за да няма недоразумение.Въпроса е,че като не работи тоя "микрек",няма начин да изгасне индикацията за ниско ниво на маслото!!!Дори след смяна на масло и датчик.
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Колега колко струва това микре?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
gr_kanev написа:Това "ресетване" е точно за 100 км - ако има проблем с нивото на маслото (многократно е писано, че този датчик мери не само нивото на маслото, а още 2 параметъра), лампата пак ще светне (разбира се, ако до тогава не е отварян отново капака - поне според датчика на капака).
Кои два параметъра още,освен ниво и налягане,за третия .... вискозитет да не е ?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Параметрите са ниво, температура, вискозитет. Те са и взаимно свързани (тройца), и затова така се мерят.
За налягането датчика е друг, общото е само лампата (но с различен цвят !). Освен това всичко минава през компютъра.
За налягането датчика е друг, общото е само лампата (но с различен цвят !). Освен това всичко минава през компютъра.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Кои карат лампата да свети жълто и кои червено ?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Кои карат лампата да свети жълто и кои червено ?
едното е налягането на маслото,а другото е нивото на маслото в картера (има си датчик,който голф 4 до 99-00" нямат.След тази година започват да слагат!)
Върни се в “Дизелови агрегати”