Golf V GTI

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Re: Golf V GTI

Мнениеот tonkogtd » Нед 29 дек 2013 23:14

Честита колега!Сега да не вземеш да и изшиеш една газова уредба,че направо е смешна работа.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 30 дек 2013 0:19

golfmk1 написа:На Работника ли беше колата :rolleyes

На жена му :Mr Green Fun

@tonkogtd на този етап разхода ме устройва :th_up

@skary9 Трябва да се постегне малко и ще пусна :th_up

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пон 30 дек 2013 0:35

Като човек който се отказа от такава покупка поради простата причина че няма читав такъв екземпляр в БГ ще се въздаржа от критиката която би чул от мен :stumm :kissy

Само безаварийни километри и много ти завиждам за значително по-евтината подръжка под предния капак,ама така е за мен пластмаси и железо бол,за маторя и поръчка нема :a020

Едни се възбуждат от еротика други от екзотика :mhihi

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Пон 30 дек 2013 0:46

Честито,лъскачка е ! :18b

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 01 яну 2014 17:56

Ето и няколко снимки на колежката @onazi от Н.И.М. :th_up :th_up

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
kc_3011
Автомобил: VW Bora Variant
Двигател: AUS 2000

Мнениеот kc_3011 » Чет 02 яну 2014 20:52

Страхотна кола! Красавица отвсякъде! Много и безаварийни километри и да става още по готина! ;)

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 06 фев 2014 16:37

Нека поговорим за сервизи :screwy

За пореден път се убеждавам (за съжаление на моя глава), че поддръжката на петицата не е толкова скъпа. Като модел от 2006-та очаквах някакви космически цени, но всъщност са абсолютно нормални. Преди да я взема колата стоя почти 2 месеца в гараж и малкото течност за чистачки се беше изпарила. От седенето всички пътища бяха с бели налепи от препаратите, а след като налях течност те се разлепиха като парчета гипс и запушиха дюзите. Съответно отпуших ги при Ники и Мишо, но вече не правиха хубавия облак ами пикаеха като 1 струя и беше ужасно. Да не говорим, че едната пак се запуши :mhihi Та реших да си потърся пръскалки, оказа се че има само оригинални, които О чудо, около 40 лева без отстъпки за комплекта:

Изображение

Изображение

Изображение

Правят перфектен облак. Грехота беше да не ги сменя, още повече след като дадох доста пари за Bosch Aero Twin:

Изображение

Най-забавното беше, че си купих чистачките и после открих, че пръскалките са брак :screwy Може би щото се надявах да е било пълно с вода и просто да е замръзнало, как и да е.

Докато сме на вълна пръскалки, се оказа, че лоста за чистачките създава ядове и смут в системата и като пръсна на предното стъкло, пръска и на задното. Сменихме лоста не с оригинален, защото беше 170 а със OEM за 50 лв, което пак е в границите на разумното:

Изображение

След това опряхме до смяна на ангренаж, водна помпа, ролки к-т. и пистов ремък. Цената беше много прилична около 350-400 с труда ми стъпи (тук ползвах отстъпка обаче), но пак цифрата беше изненадващо приятна.

Изображение

Всичко беше добре, докато не свърши зле. Както си карам колата и спирам на един светофар и тя почва да тресе, премигва, пука ... Спирам, палим на ново, същото. След като дигна над 30-40 км. проблема се оправя. Айде при Ники и Мишо, поседе малко там, къде ли не ровиха,какво ли не провериха, какво ли не каза компютъра и греда и греда. Накрая се оказа един СКАПАН клапан на картерната вентилация, който струва 70 лв в Порше София Изток...

И така, вече колата е обслужена и върви на пушка. Да се пооправи времето ще кача и интериорни снимки малко :th_up

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Чет 06 фев 2014 20:05

много приятен автомобил :th_up

Потребителски аватар
mk5_gti
Автомобил: Golf 5 GTI DSG
Двигател: BPY 2008

Мнениеот mk5_gti » Чет 06 фев 2014 20:44

Чстито колега! Колата е супер особено с тази джанта...Можеш ли да ми кажеш на колко километра сменява ангренажа с водната помпа, и в какво състояние е бил?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 06 фев 2014 23:00

Честно казано нямам идея, но беше почти като нов, аз даже още си пазя водната помпа и ролките. Не знам и дали са били оригиналните или са сменяни преди това...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ремъците също бяха в добро състояние, но ги изхвърлих :th_up

п.с. забравих и за DSG-то - 350 лв смяна на масло във Порше София Изток + че ми смениха 4 запалителни бубини безплатно, които после се оказаха 3 а не 4, но да не дълбаем, авантата си е аванта :th_up Препоръчаха ми да си сменя маслото там, защото ситуацията е малко по-сложна от другите скоростни кутии. Най-забавното, е че колата никога не е посещавала официален представител, дори докато е била в гаранция, но са и сменяли маслото (и то Италианците), само че явно този който го е сменял е наблъскал почти 8 литра в масло, а тя трябва да движи с 4.5-5 литра.

Как и да е, всичко е наред в момента и почваме да оправяме интериора. А няма да казвам колко ужасно зле седи с 16'' метални джанти :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Чет 06 фев 2014 23:07

Айде ще го преглътнеш за 2 месеца :mhihi повечето сме грозни зимата хаха. Успех с колата за по-нататък :th_up

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Чет 06 фев 2014 23:30

онзи салон не го ли взе?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 06 фев 2014 23:47

Ще чакам да изпадне кожа с подгрев :th_up

Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Мнениеот tonkogtd » Вто 11 фев 2014 0:29

Kuncavia написа:Честно казано нямам идея, но беше почти като нов, аз даже още си пазя водната помпа и ролките. Не знам и дали са били оригиналните или са сменяни преди това...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ремъците също бяха в добро състояние, но ги изхвърлих :th_up

п.с. забравих и за DSG-то - 350 лв смяна на масло във Порше София Изток + че ми смениха 4 запалителни бубини безплатно, които после се оказаха 3 а не 4, но да не дълбаем, авантата си е аванта :th_up Препоръчаха ми да си сменя маслото там, защото ситуацията е малко по-сложна от другите скоростни кутии. Най-забавното, е че колата никога не е посещавала официален представител, дори докато е била в гаранция, но са и сменяли маслото (и то Италианците), само че явно този който го е сменял е наблъскал почти 8 литра в масло, а тя трябва да движи с 4.5-5 литра.

Как и да е, всичко е наред в момента и почваме да оправяме интериора. А няма да казвам колко ужасно зле седи с 16'' метални джанти :Mr Green Fun

Колега-видях,че си обслужил колата.Водната помпа,която сложи,с метална перка ли е?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 11 фев 2014 6:18

Да (неръждаема) :th_up Ама тази кола никога няма да се кара с вода, така че ще видим каква ще е щетата след 50-60 000 км :Mr Green Fun

Върни се в “Моят Volkswagen”