Ел стъкла гоф 3-самички се свалят
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Re: Ел стъкла гоф 3-самички се свалят
Доколкото виждам в упътването,има някакъв джъмпер за заключването.Късото заключване е 0,7 секунди,а дългото 3,5.http://home.indianeca.com/library/Cars/Volvo/S40/SPACE_GUARD_SLIM_all.pdf http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=199961
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Не се стърпях и набързо свалих корите. Сложих джъмпера, но промяна няма. Пак сме в същото положение 

Последна промяна от drago_tr на Нед 09 фев 2014 20:40, променено общо 2 пъти.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Тоя джъмпер май не върши много работа,понеже при мен го правих на 3.5 сек,но реално не е на толкова.Някъде към 0.7 ще да е.Явно има друг начин да се задейства 

- drago_tr
Но този джъмпер сега като се зачетох е за време за заключване а не за отключване 

- Bai Sando
Сигурно,понеже са искали да постигнат ефекта за вдигане на стъклата,а няма ли инфо колко сек. е импулса за откл.Явно е прекалено дълъг и задейства комфорта?
- drago_tr
Bai Sando написа:Сигурно,понеже са искали да постигнат ефекта за вдигане на стъклата,а няма ли инфо колко сек. е импулса за откл.Явно е прекалено дълъг и задейства комфорта?
Мммм...не нищо повече не пише. Ще им звънкам утре на производителите да ги разпитам
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
Колега, не си чупи колата. Това е опция на комфорт модула, при мен е същото на В4 94г. Момчето което ми поставя алармата ме попита дали да ми свърже и автоматичното вдигане на стъклата при заключване. Не съм сигурен дали вдигането и свалянето не върви заедно, но не съм на "ти" с електрониката /алармата ми е някаква полска доколкото имам спомен/
Последна промяна от _B4_ на Чет 28 апр 2016 10:39, променено общо 1 път.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Моста между проводника за заключване/отключване със комфорта при мен е в шофьорската врата.
Като местих управлението на заключването сложих диоди да не "връща" към шофьорската врата.
Преди много време си играх да разнищя инсталацията на шофьорската врата, така че да отделя заключването и вдигането на стъклата, понеже като вързах доп канал на алармата като реша от дистанционното да вдигна стъклата колата се заключваше.
За съжаление с цветове на проводниците не мога помогна понеже когато го правих още нямах телефон с който като снимам да разбера какво има на снимката :grin:
Sent from my SonyEricsson T610 using SMS
Като местих управлението на заключването сложих диоди да не "връща" към шофьорската врата.
Преди много време си играх да разнищя инсталацията на шофьорската врата, така че да отделя заключването и вдигането на стъклата, понеже като вързах доп канал на алармата като реша от дистанционното да вдигна стъклата колата се заключваше.
За съжаление с цветове на проводниците не мога помогна понеже когато го правих още нямах телефон с който като снимам да разбера какво има на снимката :grin:
Sent from my SonyEricsson T610 using SMS
- drago_tr
E това е най-добрия вариант, да се отдели заключването от свалянето на прозорците. Идеята е да се командва алармата от едно копче, а вдигането и свалянето на стъклата, да се командва от друго копче на дистанционното. Дали това е постижимо така да стане?
Като пример мога да дам лятото, когато е топло и искаш да ти е активна алармата, но прозорците да са леко открехнати
Сега с това автоматично вдигане след заключване хич си не е работа.

Сега с това автоматично вдигане след заключване хич си не е работа.
- Bai Sando
Можеш да използваш допълнителния канал на алармата,мисля че от бутон 4 на дистанционното се активираше като задържиш.
Само се слага допълнително реле,на свободния кабел.Май беше сив,трябва да стърчи от алармата някъде.
Най добре виж в упътването да не си говоря на изуст.
Само се слага допълнително реле,на свободния кабел.Май беше сив,трябва да стърчи от алармата някъде.

- drago_tr
А днес говорих с майстора, които ми инсталира алармата и той каза че имам проблем в 3 от машинките затова ми падали стъклата така. И като ги сменя и ще се оправи работата
Обаждах се и на производитела на алармата....но там нищо конкретно не ми казаха
Ще ми кажеш ли по подробно какво трябва да направя
Имаш ЛС

Обаждах се и на производитела на алармата....но там нищо конкретно не ми казаха

Bai Sando написа:Можеш да използваш допълнителния канал на алармата,мисля че от бутон 4 на дистанционното се активираше като задържиш.
Ще ми кажеш ли по подробно какво трябва да направя

Имаш ЛС
- Bai Sando
Сега се сетих друго.На самата брава имаш две букси.Едната беше една широка и се намира на самата вакуум машинка.Тя служи като си вътре в колата и натиснеш пинчето за заключване да активира централното и да заключи всичките врати.
Хубавото е,че тая екстара не влияе на джамовете.Трябва да видиш само кои кабели са за откл/закл. има един общ и два съответно за откл/закл.Ако се върже самата аларма към тях така няма да ти вдига или сваля стъклата
Преди години като си купих първия голф и реших да си слагам аларма,открих,че от тая букса се командва само централното,не и стъклата.Предлагам да си вържеш алармата към нея и няма да има тоя проблем със свалянето им.
Хубавото е,че тая екстара не влияе на джамовете.Трябва да видиш само кои кабели са за откл/закл. има един общ и два съответно за откл/закл.Ако се върже самата аларма към тях така няма да ти вдига или сваля стъклата

Преди години като си купих първия голф и реших да си слагам аларма,открих,че от тая букса се командва само централното,не и стъклата.Предлагам да си вържеш алармата към нея и няма да има тоя проблем със свалянето им.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Bai Sando написа:Сега се сетих друго.На самата брава имаш две букси.Едната беше една широка и се намира на самата вакуум машинка.Тя служи като си вътре в колата и натиснеш пинчето за заключване да активира централното и да заключи всичките врати.
Хубавото е,че тая екстара не влияе на джамовете.Трябва да видиш само кои кабели са за откл/закл. има един общ и два съответно за откл/закл.Ако се върже самата аларма към тях така няма да ти вдига или сваля стъклата![]()
Само да вметна за заключването по този начин.
Ако се ползва този начин на заключване не работи автоматичното "двойно" заключване на централното.
Става въпрос, като заключиш нормално с ключа и се опиташ да издърпаш някой от чоповете, централното автоматично се вкл и заключва отново.
Също така ако е заключено с ключа после с алармата няма как да се отключи, трябва отново да е с ключа.
Ако някой все пак е мераклия да го прави така, до бравата са 4 проводника +12, маса, за бобинката в бравата и контакта за положението (откл/закл).
Контакта мени потенциала си като с маса заключва, а с 12 в отключва.
Не става да се върже паралелно на него алармата (не ме питайте от къде знам

Доколкото си спомням като звъних бравите, четирте отделни проводника са положенията а два по два обединените са бобинките.
- Bai Sando
Е аз 3-4 години карах по този начин.Бях му вързал една китайска аларма и бачкаше без проблем,единственото е както казваш ти,че го няма двойното заключване.
Иначе му бях откачил тая букса,че ставаше някаква аномалия.От нея хванах само 3 кабела,които с налучкване им хванах кой е общия и кой за откл/закл.
Иначе си работеше и така.
Чак след години смених алармата с такава с допълнителен канал за багажника и се поразрових из форума как да си вържа и стъклата да се вдигат със заключването.Тогава вече си я вързах по нормалния начин и разбрах,че имало и двойно заключване тая кола
Иначе му бях откачил тая букса,че ставаше някаква аномалия.От нея хванах само 3 кабела,които с налучкване им хванах кой е общия и кой за откл/закл.

Чак след години смених алармата с такава с допълнителен канал за багажника и се поразрових из форума как да си вържа и стъклата да се вдигат със заключването.Тогава вече си я вързах по нормалния начин и разбрах,че имало и двойно заключване тая кола

- drago_tr
Колеги....платките с електрониката в машинките на вратите, еднакви ли са за всички врати, защото моята, която е във шофьорската врата е различна от другите три. В нея има само едно реле и платката е по малка а в останалите врати са с по 2 релета и по голяма платка 
Ето такива са ми платките в трите врати:

...а ето и във шофьорската врата:

Ето такива са ми платките в трите врати:

...а ето и във шофьорската врата:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”