T.k пътувам доста, да докладвам. От Януари пътуване от БГ до Италия, никъде не са ми искали зелена карта, словенците на влизане в Словения ми погледнаха стикера за гражданска

явно знаят какво да гледат, не ми искали полица или друго, само талона на колата. От януари съм в Италия имам 2 спирания, сефте не са ми искали зелена карта, на едните им предложих и казаха че няма нужда, т.е леко полеко се научават че не трябва да искат. Миналата седмица ходих до Франция, спряха ме във Франция малко след границата, никой не ми искал зел. карта, само талон, книжка и лична карта. Спряха ме обаче в Швейцария, където МИ ПОИСКАХА зелена карта, (както и технически преглед на колата ?!?!?!!?, за първи път ми го искат някъде в Европа.... не че разбраха нещо от него де ама...) там не било ЕУ, не знам френски, та опитах се нещо на английски да им обесня, но не се получи, добре че имах картата че иначе ме чакаше разправия.
Общо взето виждам прогрес в тази насока и ако пътувах само 1-2 пъти инцидентно извън БГ и аз не бих правил зелена карта, виждам че повечето вече са наясно със закона. При мен е оправдано да правя, защото аз повечето време съм извън бг и предпочитам да се презастраховам срещу проблеми пък и ми е по-спокойно, но реално ако се пътува рядко не си заслужава да се дават 50-тте лева отгоре. Просто ако имате път към Швейцарско, имайте едно на ум.